LUCKA 19 - RECEPT

Bara för att det är jul så betyder det ju inte att man bara måste äta julmat... och därför kommer här ett recept på en jättegod gryta som jag älskar! Så gott med dijon-senap.... mums! Det är något jag alltid har i kylskåpet och som jag älskar att laga mat med. Denna grytan valde jag att göra med fläskfilé, men det går självklart att byta ut till ett vegetariskt alternativ om man så önskar!

___________________________________________________________

SAFFRANSKOLA

4 personer

INGREDIENSER

500 g fläskfilé
2 msk smör
Salt & peppar
1 st gul lök
250 g champinjoner
2 tsk tomatpuré
1 st hönsbuljongtärning
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
2 msk soya
2 tsk dijonsenap
Ris

SÅHÄR GÖR DU

1. Skär fläskfilén i strimlor eller skivor och bryn i hälften av smöret i en kastrull. Salta & peppra. Lägg sedan upp allting på en tallrik vid sidan om.
2. Skala och hacka löken & ansa och dela svampen. Bryn lök och svamp i grytan med resten av smöret.
3. Tillsätt tomatpurén mot slutet och låt bryna någon minut under omrörning.
4. Smula ner buljongtärningen och rör i grädde och mjölk. Låt koka upp.
5. Smaka av med soya och senap, salt och peppar. Låt det koka en stund tills det blir en tjockare konsistens.
6. Lägg i köttet i grytan och låt den bli varm.
7. Servera med ris & en god sallad!

Puss & kram

#bestofnouw #nouwoutfit

Gillar

Kommentarer