LUCKA 12 - RECEPT

I dagens lucka gömmer det sig ett recept på något som jag ÄLSKAR! Detta är verkligen min favorit på julbordet. Det ”roliga” med mig dock, är att jag inte klarar av att äta köpt gravad lax men hemmagjord däremot... det älskar jag. Det blir en helt annan smak? För två år sedan provade jag att göra rödbetsgravad lax för första gången & det är inte bara gott, utan även SÅ vackert!

RÖDBETSGRAVAD LAX

Ca. 6 personer

INGREDIENSER

1 kg färsk laxsida (med skinn)
0,5 dl salt
1 dl strösocker
10 hela svartpepparkorn
4 dillstjälkar
1 stor färsk rödbeta

SÅHÄR GÖR DU

1. Lägg laxsidan på en tallrik och kontrollera så att alla ben är dragna ur fisken.
2. Blanda samman salt, socker och grovt krossade pepparkorn.
3. Glid in kryddblandningen i laxen på båda sidorna och lägg den med skinnsidan ner mot tallriken. Strö dill över laxen och täck med en plastfilm. Jag la laxen i en plastpåse och förslöt den.
4. Låt laxen ligga i kylen i 1 dygn, och vänd på den ca. 4-5 gånger under detta dygn.
5. Riv rödbetorna grovt och täck hela köttsidan på laxen. Häll spadet över laxen igen och låt den grava i ytterligare 1 dygn.
6. Skrapa bort rödbetorna och skär laxen i tunna sidor med en laxkniv.

Puss & kram

#bestofnouw #nouwoutfit

Gillar

Kommentarer