Äntligen lite ledighet! Förra helgen hade vi vår mid-year orientation med alla utbytesstudenter för att diskutera första halvan av året och se hur alla har det. Efter en lång dag av dislutioner beställde vi pizza och sen åkte vi och bowlade. En lång dag men det var kul att träffa alla andra utbytesstudenter igen!

I fredags åkte jag, Jo och Nichole på thirft shopping efter skolan, fyndade tre par vintage jeans för totalt $13 !! Efter lite shopping sov vi tre + Oliva över hos Jo. Vi hade så himla kul tillsammans! I lördags hade Nichole sitt 18 års bowlingpary. Vi var ett helt gäng som bowlade + hennes familj och det var en jätte lyckad kväll.

I söndags åkte vi upp till Sturbridge för Vance’s 2år kalas. Taylors föräldrar och syskon samt massa av Vance vänner var där och alla hade en jättekul dag med massa mat och presenter för lille Vance. Imorgon ska vi även bowla med Vance, Taylor och Brian vilket ska bli kul! Mycket bowling för mig på sistone, men det är bara kul!

Idag var det jättebra väder, hela 18 grader! (I februari!!!) så härligt! Jag och Jo gick på en långpromenad sen hängde vi ute i solen och på eftermiddagen tog vi en liten Roadtripp till North Hampton som är en liten söt stad ca 30 min bort. Vi såg oss omkring och gick i massa söta affärer, blev en jättelyckad dag och vädret gjorde det bara bättre!

En spännande sak jag inte berättat om här än är att jag ska till Hawaii den 25 mars!!!! Så himla taggad!! Jag åker med Belo vilket är en organisation som ordnar resor för utbytesstudenter, så det kommer vara massa andra yfu utbytesstudenter på resan vilket ska bli så himla kul. Vi är borta en vecka och schemat är fullspäckat med allt från surfning, beach days, hiking och massa mer. Har alltid drömt om att åka till Hawaii och nu händer det äntligen! Är så himla glad och tacksam för denna möjlighet och kan inte vänta tills den 25e!!

Kram

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nu har simsäsongen tyvär kommit till sitt slut. Den senaste tiden har vart fullspäckad med både träningar, tävlingar och ett pasta party med laget. Förra fredagen hade vi även vår sista hemmatävling och med det seniornight. Seniornight är för att uppmärksamma alla seniors och tacka av oss. Vi fick posters gjorda av laget och så blev vi uppropade och fick blommor. Det hände så mycket hela tiden + att tävlingen höll på så glömde helt bort att ta kort. Men efter allt var över tog vi en del lagbilder.

Vår sista tävling med hela laget var i torsdags så efter det var säsongen över för alla som inte kvalificerat sig till western mass eller last chance. Tro det eller ej så hade jag faktiskt kvalificerat mig till last chance i fyra event. 3 relays och 1 inviduell 50 fri. Så i lördags gick vi upp tidigt för att 7.00 lämna skolan för last chance meet. Last chance är en sista chans att få en tid som kvalificeras för western mass. Tyvär kvalificerade jag mig inte i något event men trodde inte att jag skulle göra det heller. Fick några av mina bästa tider för säsongen så var väldigt nöjd! Hela säsongen har gått över mina förväntningar, trodde aldrig att det skulle gå så bra som det gjort! Dessutom har det vart så himla kul och hela laget är så underbara. Är så himla glad att jag gjorde simning och vill inte att säsongen ska vara slut. Nu är det ungefär en månad till vårsporterna startat så har en liten paus. Kommer troligen att göra track men har inte bestämt mig än.

Lite bilder från senaste tiden. Jag och Betty var och kollade på isblock som åkt upp långs conneticut floden. Så himla coolt.

Var och åt amerikanska pannkakor med Charlene och Jo en morgon.

Igår kväll efter last chance tävlingen var jag med Jo, Naylani, Jacob och Rainbow och åkte skridskor och efter det åkte vi till coldstone och åt glass.

Likes

Comments

Längesen sen sist nu och ett nytt år!

Nu har vi vart tillbaka två veckor i skolan men det har blivit två korta veckor då torsdag, fredag första veckan tillbaka blev två snow days då en stor snöstorm drabbade hela östkusten. Det var inte så farligt här men jag och Betty tog oss ingenstans under torsdagen då vi i princip var insnöade. Men på fredagen åkte vi upp till Sturbridge sär Taylor och Brian bor för att passa Vance.

Under lördagen och söndagen hängde jag med Jo och vi bara hängde inne och tittade på massa film då vädret inte var så härligt. Det har vart riktigt kallt men mycket snö här men nu har faktiskt all snö smält bort vilket jag tycker är lite tråkigt då jag tycker om vintern.

Denna vecka var bara 4 dagar då vi hade studiedag på fredag. Vi hade fortfarande ett swimmeet på fredagen vilket gick ganska bra. Det var ett väldigt jämnt meet och jag vet faktiskt inte vem som vann.. får lov att kolla upp det ;) nu har jag faktiskt sovit över hos Jo i två dagar och vi har vart och shoppat och sträck kollat Bates motel. Hon tog även sitt körkort i veckan vilket är så kul och allt blir mycket enklare att ta sig till ställen. Spenderar mycket tid med Jo och vi har blivit så nära att det känns som att vi kommer vara vänner för resten av våra liv. Vi har redan börjat planera att hon ska komma och hälsa på mig i Sverige i sommar vilket jag verkligen hoppas händer!

Har inte så mycket bilder då inget speciellt har hänt direkt. Men trivs väldigt bra har med allt och alla och är nöjd med tillvaron.

Vi är även lediga imorgon måndag då det är Martin Luther King day, så skönt men långhelger!
Kram

Likes

Comments

God jul allesammans! Min jul har hittills varit toppen. Idag är det 25 december vilket är dagen då amerikaner riktigt firar jul till skillnad från oss svenskar som firar 24 december. Just nu är förberedelserna i full gång för julmiddagen som ska vara här hemma hos mig och Betty. Det kommer en hel del folk, i stort sätt samma som var här på thanks giving så det ska bli kul. Vi kommer mest att äta gott och umgås.

Igår var det som sagt julafton och den började hemma hos Nicole som är en tjej i mitt simlag. Kände henne redan innan simningen men har börjat umgås mer med henne nu när vi simmar tillsammans varje dag. Jag och Johemy som faktiskt över hos Nicole förra helgen också. Jag och två andra tjejer, Michelle och Bridgid, som tog studenten förra åter från central (min skola) sov över hos Nicole och vi hade det jätteroligt. Vi spelade massa just dance, beställde pizza, gjorde facemasks, målade naglarna och bara hängde.

På eftermiddagen åkte jag och Betty upp till Taylor och Brian för att fira julafton hos dom. Vi åt mat och öppnade alla julklappar. Vance har blivit så stor nu och han år så himla gullig och rolig. Taylor hade köpt cupcakes och Vance verkligen tryckte in en hel i som mun. Efter att Vance gått och lagt sig byggde vi ihop ett lektält som han sedan fick vakna upp till idag. Hela deras hus var så fint julpyntat så att man verkligen kom in i julkännslan.

Bridgid, Nicole och Nicolas låtsas syster.

Här är lite bilder från förra helgen när jag och Jo var och julshoppade lite och lite bilder från ett swim meet. Denna veckan hade vi två simtävlingar och vi vann faktiskt en av dom! Fick simma nya distanser (50 fjäril och 100 fri) men allt gick faktiskt över mina förväntningar bra och det var så kul att vi äntligen fick vinna!

Mikayla, Emily, Jacob och Erika.

Likes

Comments

Tredje veckan in på simningen nu och det är faktiskt väldigt kul! Simmning är både svårt och jobbigt men det känns skönt att vara igång med någon form av träning sedan jag var tvungen att hoppa av cross countryn pga av shakespear. Som alla high school sporter tränar vi varje dag efter skolan i ca 2,5 h. Vi är ett väldigt stort lag med både tjejer och killar vilket är väldigt kul, kände redan flera från cross countryn då många gör båda då det är samma coach, men har även lärt känna nya. Laget har väldigt bra samman hållning och lag kaptenerna hittar på saker som alla gör. T ex i lördags hade alla tjejer i laget en brunch hemma hos en av kaptenerna och nu till jul har vi secret santa. Vi hade vår första tävling i fredags och nu på fredag har vi en till. Tävlingen gick så bra man kunde hoppats för min del då jag gjenomförde alla mina distanser så bra jag kunde. Har ingen direkt erfarenhet av tävlings simning så har inte så höga förhoppningar heller ;) jag simmade iaf 50 fri i ett medly, 50 fri ett relay och 100 bröst inviduellt.

Simlaget <3

Vi fick vår första snö i lördags men den börjar redan smälta bort, hoppas lite ligger kvar till jul. Är så mycket ljusare och härligare när det är snö.

Jag och Betty har även satt upp båda julgranarna. Trädet på den över bilden är ett pudel träd med bara pudel dekorationer eftersom Betty älskar pudlar.

Från lite shopping med Johemy

Maddie som var med i shakespear och jag. Och på tal om shakespear så har jag nu anmält mig till vinter/vår musikalen som är på skolan eftersom jag hade så himla kul med Shakespeare. Men den här gången har jag anmält mig till tech-crew eftersom det är en musikal och jag kan absolut inte sjunga. Men är mest för att jag ska få hänga med alla härliga teater människor igen som jag saknar från shakespear samt fortsätta med simningen säsongen ut.

En liten uppdatering om vad som hänt på senaste.

Kram

Likes

Comments

Största delen av mitt utbytesår är att uppleva hur skolan är i ett annat land och bli en del av den kulturen. Amerikansk skolan och svenska skolan skiljer sig åt väldigt mycket och jag tänkte skriva om några skillnader och vad jag tycker om det.

SCHOOLUNIFORM
Att jag har uniform i skolan har jag nog nämt tidigare. Vi måste ha på oss är en svart polo med krage och vår underdel måste vara svart eller beige. Vi får inte ha på oss jackor eller huvtröjor men om vi är kalla får vi ha på oss vilken svart tjocktröja som helst så långe den inge har någon stor text eller märke. Egentligen är det mer en väldigt strikt dresscode än en uniform då det inte är som i ex Harry Potter med en riktig uniform. Alla köper sina kläder själva och så länge man följder reglerna som finns kring uniformen kan du ha på dig lite vad som helst. Att ha uniform i skolan är väldigt ovanligt i Sverige och i USA har jag inte hört om så många som har uniform som jag har utan mer att skolor har dresscode att man inte får ha korta shorts eller urringade tröjor. I början tyckte jag inte om uniformen så mycket men nu tycker jag är det är rätt skönt att slipp välja kläder varje dag. Det enda jag behöver välja är vilka skor jag vill ha på mig.

På fredagar har vi centralday då får vi ha på oss skoltröjor för ex sporter.

Jag och Inas i likadana central shirts.

BETYG
Betygen här är bokstäver som i Sverige från A till F men dom har inget betyg E och sen finns det + och - för alla betyg. Ens betyg avgörs utifrån procent då 100% är A+. Allt man gör varje dag betygsätts, läxor, prov, quizses, ALLT! Dock väger de olika betygen olika mycket, ofta väger provbetygen mest. Detta gör att ens betyg kan ändras från dag till dag. Året består av 4 ”quaters” efter varje quater låses ens betyg. Så man har får ett betyg/quarter ter per klass. Jag tycker att det är mycket lättare att få bra betyg här än i Sverige då man i princip bara måste göra de uppgifter läraren ger ut och lämna in i tid så får du A. I Sverige bedöms kvaliten på arbetet mer än vad det görs här.

Här är en bild för att förstå hur systemet fungerar.

HALLWAY PASSES
När lektionerna är igång måste man få tillåtelse av läraren om man behöver gå på toaletten eller lämna klassrummet för någon annan anledning. Även under lunchen får vi inte lämna cafeterian förens klockan ringer för nästa lektion.

ÖVRIGT
Andra skillnader är att varje lärare har sitt eget klassrum och att eleverna går till läraren. Varje klass är även med olika personer då alla har sitt eget schema, viket jag tycker är bra som utbytesstudent då man får chansens att träffa många. Om man bryter regler, hamnar i slagsmål eller inte följer uniformen kan man få kvarsittning, hamna i in house eller bli avstängd från skolan. Vilket är annorlunda då jag tycker att vi i princip inte har några straff i Sverige, men jag tycker heller inte att det uppstår många situationer då det skulle behövas.

​​​Nu efter thanksgiving break är det en ny termin då alla sporter byts. Till en början hade jag tänkt att göra indoor track men sedan bestämde jag mig för att göra simning istället och det har faktiskt varit väldigt kul på dom träningarna jag har vart på! Roligare än jag förväntat mig men det är även väldigt jobbigt. Simteamet är väldigt härliga person också så det är ett pluss i kanten. Tror och hoppas att det kommer bli en rolig säsong. 

Kram 

Likes

Comments

I toradags var det thanksgiving, en väldigt fin högtid då man ska uppskatta och vara tacksam för det man har. Har så mycket att vara tacksam över och så många fantastiska människor i mitt liv. Förutom det så är der en högtid då man äter mycket mat, vi var hemma hos oss och flera av Bettys vänner + Vance, Taylor och Brian kom och firade med oss. Åt typisk amerikans thanksgiving mat som turkey och pumkin pie och massa mer.

Dagen efter thanksgiving tog Jo och hennes mamma med mig till deras familj i New York för att fira Jo’s födelsedag på lördagen. Deras familj bodde en bit utanför NYC i en del som kallas The Bronx och på fredag kväll var vi med Jo’s kusiner på ett spelpalats med massa olika spelmaskiner vilket var kul. Sedan var vi uppe nästan hela natten och spelade massa spel med hennes kusiner. Älskar verkligen alla i Jo’s familj, dom är så snälla och välkomnade helatiden!

På lördagen fick jag äntligen se New York city vilket har vart på min drömlista av platser väldigt länge. Vi hade egentligen inte planerat att se så mycket av NYC då vi inte så mycket tid, men tyckte vi han med bra mycket ändå. Och New York är verkligen en så fin stad av det jag såg och allt är som i filmer! På kvällen åt vi på en Dominikansk sushi resturang och sedan åkte vi hem till Springfield igen, vi kom hem runt 2 am så idag blir nog en vilodag innan skola imorgon .

Jag och Jo på Spelpalatset.

Lite bilder från vad vi han se.

Metropolitan museum.

Steps of the Met!! (För alla som kollat på gossip girl förstår ni varför det är coolt, lol)

Vi hann gå lite i genom central park.

Hittade en bokaffär som hette Shakespeare&Co (speciellt pågrund av vår shakespear play ;))

Times squar.

Hade en fantastik helg och längtar till nästa gång jag kan åka till New York. Jag och Betty planerar att åka dit någon gång under december/januari och då har hon en tour planerad för att se Brooklyn bridge, top of the rook, 9/11 memorial och mycket mer!

Kram

Likes

Comments

Då var det tyvär dags för fall fest att komma till ett slut och det går knappt att beskriva hur underbara dessa veckor har varit! Har lärt känna så många nya fantastiska människor och skaffat massvis med vänner och vi har haft det så kul tillsammans. Allt avslutades med en 4 dagars festival i Lenox där alla 10 skolor visade upp sina Shakespeare shower, alla shower var så fanstastika och det var en så himla rolig helg med både skratt och tårar. Så tråkigt att allt är över nu :( men jag funderar faktiskt på att vara med i musikalen då jag vill fortsätta att spendera varje dag med alla dessa människor. Funderar på att få ihop det med både musikal och indoortrack, får se hur det går.

Lite bilder från helgen.

Me and Jo, Me and Maddie

Alessande <3

Maddie <3

Massa bilder från de andra skolornas shower vilket alla var så fantastiska och roliga!!

Vårt fantastiska cast av ”as you like it”

Vårt cast <3

Igår (måndag) hade vi closure, ett sista avslut med vårt cast för att utvärdera hur allt vart och för att tacka alla och säga hejdå. Alla hade små tal och det var så fint och alla grät. Kommer verkligen sakna alla så mycket, den här tiden har vart fantastisk. Efter gick vi flera stycken och åt pizza.

Hejdå fika :(

Nu är det äntligen dags för lite ledighet då det är thanksgiving på torsdag. Är i väl behov av att få vila lite då fall fest vart hektiskt med sena kvällar. På torsdag är det som sagt thanksgiving vilket ska bli spännande och på fredag ska jag troligtvis följa med Jo och hennes familj till New York för att fira hennes födelsedag på lördag och göra massa annat kul.

Kram

Likes

Comments

Tiden bara springer iväg här! Förra veckan hade vi öppning av vår Shakespeare teater ”as you like it” vi hade föreställningar onsdag kväll, torsdag morgon för skolan, torsdag kväll och lördag kväll. I tisdags var jag fundersam hur vi skulle klara av att öppna upp föreställningen då allt bara kändes halvklart men när det väl var dags gick allt faktiskt jättebra! Några små missar här och där men inget som publiken drog uppmärksamhet till. Under torsdagens show trillade dock en tjej av scenen när hon skulle vara ett får men allt gick bra som tur var.

Det som är up next är hela festivalen med alla andra skolor som också gör Shakespeare plays. Vi kommer att åka upp till Lenox på fredag och lördag för att se de andra skolorna uppträda och själva visa upp vår teater. Alla säger att den föreställningen är roligaste för att vi visar upp för en publik som förstår Shakespeare och är intresserade. Ska även bli spännande att se de andra skolorna då alla säger att det är så kul och alla föreställningar är riktigt professionella.

Tråkigt att fall fest/Shakespeare börjar gå mot sitt slut men jag har verkligen haft det så himla kul dessa veckor som bara har vart Shakespeare och är så glad att jag tog modet till mig och gjorde något helt nytt ovh annorlunda. Alla som är med är så underbara och vi har blivit som en liten familj <3 Många som göra Shakespeare är även me i en musikal som är under vintern/våren men jag kommer nog att göra indoor track istället.

Hat lite brist på bilder men här är några så ni kan se hur vi såg ut. Vårt tema för showen var under franska revolutionen där av våra kostymer.

Likes

Comments

I tisdags var det 31 oktober vilket innebar halloween! Skolan gjorde inget speciellt för halloween så det var en vanlig dag. På eftermiddagen/kvällen följde jag och Nora med våra grannar Tygan och Malea till deras kusiner i longmeadow för att följa med på en riktigt amerikans trick or trear. Longmeadow är en liten stad ca 10 minuter bort, kusinerna bodde i ett område med riktigt stora fina hus och alla i hela området hade dekorerat sina hus för halloween. Alla gator var fulla av barn och deras familjer som gick trick or treat och det var riktigt kul att följa med och se hur alla verkligen går all in för halloween. Folk hade dekorerat riktigt coolt, några hade en hel kyrkogård på deras framgård.

Tygan och Malea, som bor på andra sidan gatan

Jag och Nora

Alla kusiner + deras pappa + jag och Nora

Dom fick så mycket godis!!

Kram

Likes

Comments

Everyday, Skolan
Denna vecka har vart hektisk med sena kvällar (och tidiga mornat). Förra söndagen tog jag mina senior pictures som ska vara i yearbooken. Jo’s mammas jobbarkompis är fotograf så det var hon som tog dem, jag tog bilderna i Forest Park vilket är en stor park nära mig och det var så fint med alla höstiga löv i bakgrunden. Nu måste jag bara välja vilken jag vill ha i yearboken.

I tisdags kom Nora för att vara här i en vecka. Nora är från Norge och var utbytesstudent hos Betty för 2 år sen, nu är hon här för ett litet besök vilket är jättekul. Hon är supersnäll och härlig och det är skönt att ha någon att prata med om värdfamiljen som upplevt samma hinder men även allt bra!


I fredags var jag på sixflags första gången vilket är en stor nöjespark med massa bergodalbanor och karuseller, som Liseberg och grönalund och det ligger bara ca 20 minuter bort. Det var även fright fest när vi var där vilket är när folk som jobbar där klär ut sig i läskiga kostymer och springer och kring med motorsågar och yxor och skrämmer folk. Jag var där med Nora, Jo, Dita, Clara och Hikari, alla är yfu utbytesstuder förutom Jo och Nora. Vi hade en jätterolig kväll även fast det var lite kyligt och vi inte han med allt, men vi köpte alla season passes så vi kan komma tillbaka när det öppnar upp i vår igen och åka hur mycket vi vill!
Nora, jag, Jo, Dita, Hikari, Clara.
Jo och Nora. Dom kände varandra när Nora var här under sitt år så det var kul för dom att träffa varandra igen!
Jag, Jo, Nora, Dita.
De flesta dagar efter skolan har jag vart på repetition för vår Shakespeare teater, hela konceptet kallas för fall fest då flera andra skolor är också gör sina versioner av en Shakespeare play och i mitten av november kommer vi alla att visa upp våra verisoriober för varandra. Det börjar närma sig due date nu så det är mycket och göra och repitiotionerna börjar gå till 8 på kvällen. Denna vecka kommer det till och med att bli ännu senare. Men det är jättekul och vi är ett härligt gäng. Har aldrig gjort något liknande förut men tycker faktiskt att det är jättekul även fast teater inte är min starkaste sida. Så Fall fest är det jag mest gör nu om dagarna. Har behövt skippa crosscountryn på grund av teatern vilket är tråkigt men ångrar mig inte då jag träffat massa härliga människor här och vi det så kul tillsammans. Dessutom har det vart roligt att se hur det går till att göra en teater. Har även vart med och sett hur det går till när man bygger ett set då vi igår (lördags) var vi i skolan och byggde allt för scenen, all bakgrund och rekvisita. Och wow allt känns så professionellt!
Quian, Jo och jag efter vår sista common class i onsdags vilket är när alla skolor som är med i fall fest åker till Lenox (en liten by ca 1 h bort) och gör massa teater övningar etc tillsammans! 
Vi målar biblar, tungor och gör blomsterbuketter.
Alessande framför ett träd jag hjälpte till att måla.
Efter setbuild igår fick jag skjuss hem av Alessande och sen på kvällen var jag med Jo, Jacob, Quian och Angel som alla är med i Fall fest. Angel hade fyllt 18 för några veckor sen så han hade hyrt en lokal med mass biljardbord, pingis och andra spel. Vi hade en rolig kväll med mycket skratt även fast jag inte var en stjärna på biljard och ingen av oss var speciellt fantastiskas på pingis. Runt 11 gick vi hem och i natt har jag sovit över hos Jo.
Quian och Jo.
Jacob, Jo och Quian
Jo och Mia <3
Idag är det väldigt dåligt väder och har inga planer då mitt sista Crosscountry race skulle ha varit men blev inställt pga väder vilket var tråkigt :( Jag och Betty ska nog gå och se på bio i eftermiddag annars så ska jag mest slappa idag och vila upp mig inför tech week som börjar imorgon vilket kommer innebär att jag är i skolan från 7 - 9 nästan alla dagar.

Kram

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Everyday

Från förra helgen när jag, Betty, Taylor, Brian och Vance var på en höstmarknad i Sturbridge (där de bor).

Två godingar <3

Jag och Liz under xc meet i tisdags

I fredags hade vi prepprally de två sista blocken i skolan. Prepprally är som en tävling mellan klasserna (freshmen, sophomores, juniors, seniors) om vilken som är den bästa klassen helt enkelt. Det handlar mest om vilka som är högljuddast och mest taggade. Vi seniors vann vilket inte var helt överaskande ;)

Var på min första fotbollsmatch i fredags! Det var en rolig upplevelse men förstog inget av spelet och det var rätt segt, vårt lag vann iaf överlägset.

I lördags var det dags för det årliga halloween Partyt Betty har varje år med aka utbytesstudenter, deras families och vänner. Alla utbytesstudenter + Betty och Vance klädde ut sig och vi hade en jättehärlig kväll med mat, godis, pumpkin carving och härliga människor. Har det alltid jättekul med alla andra utbytesstudenter. Jo kom också och hängde med alla.

Dita, jag, Haikari, Clara

Markus och Nas i bakgrunden med masker.

Våra fina pumpor<3

Födelsedags present jag fick av alla utbytesstudenter + värdfamiljer. Så gulligt!

Vance i sin halloweenkostym

Likes

Comments

Resor

Helgen har spenderats med 9 andra utbytesstudenter från yfu (organisationen jag åker med) i Niagara fallen i Norra New York state. Fallen ligger precis på gränsen till Kanada men vi har bara kunnat vara på amerikanska sidan pga av det visum vi har. Verkligen så himla fint och häftigt! Fallen är riktigt stora och vi har hunnit se mycket. Lördag kväll kunde vi se fallen i mörker när dom var upplysta och på söndagen var vi på en båttur och såg fallen från floden och gick på en tur som var under fallen. Så himla mäktigt stort det är! Tog såklart massvis med bilder även fast de inte gör rättvisa för verkligheten.

Iulia från Tyskland

Dita från Indonesien och jag under båtturen

Jag, Iulia, Dita och Clara från Tyskland

​Alla utbytesstudenter som var på resan

Har haft en underbar helg och är så glad att jag fick möjligheten att åka på den här resan! Just nu är vi påväg hem, det är en bilresa på ca 7h, och imorn väntas skola. Skönt att det bara är 4 dagar denna vecka. Imorgon eftermiddag har jag ett Crosscountry race och på onsdag eftermiddag har jag common class med musikalen jag är med i. Då åker vi till en teater i Lenox (en liten stad ca 1h bort) där vi träffar 9 andra skolor som gör samma sak som oss, så himla kul!

Kram

Likes

Comments

Everyday

Första oktober idag och nu börjar hösten smyga sig in. I veckan har det vart kalla morgonar och dimma, eftermiddagarna har fortfaranden vart över 20 grader. Igår hade jag min första orientation med alla utbytesstudenter (som ett möte för att se hur alla har det och lite tips inför året). Var väldigt trött efter en dag av långa diskutioner och stillasittande, men det var kul att träffa alla och höra om hur deras förta månad har varit.

Idag var jag och Betty med Taylor, Brian och Vance och plockade pumpor på Westview farm. Vance var så söt och höstklädd och förutom för att plocka pumpor fick han agera modell större delen av dagen. Detta kickade verkligen igång hösten och även fast jag älskar värmen här ska det bli härligt med höst. Jag är så taggad inför halloween och thanks givning (även fast det är en bit bort) samt att löven ska ändra färg. Alla säger att hösten här är så fin så jag är väldigt taggad på att få uppleva hösten i New England själv. (New England är nord östra delen av USA och består av flera stater varav Massachusetts är en av dom)

Vance

​Vance och Brian

Nästa helg är det Columbus weekend vilket innebär långhelg!! Förutom att det är långhelg så händer något annat spännande. Jag och andra utbytesstudenter som bor i samma area kommer att åka till Niagara fallen över helgen vilket jag är så taggad över. Vi kommer att bo i ett hus och jag tror att vi kommer att ha det jättekul, dessutom ska det bli häftigt att se Niagara fallen.

Kram

Likes

Comments

Everyday, Skolan

Igår kväll var jag på Big E som är en stor fair varje år i West Springfield. Big E är en jättestor marknad med massa mat, smycken, kläder (allt möjligt) och massor av karuseller och allt annat möjligt som tivolis brukar ha. Jag var där med Jo och hennes kusin Sofia och vi hade en jätterolig kväll! Är lite trött idag dock så vi kom hem vid 11 och jag fortrandade behövde gå up 5.30...

Jag och Jo i pariserhjulet

Jo’s kusin Sofia

Förövrigt har jag haft två cross country meets sen sist. Det ena var i Forest Park vilket är vår hemarena, det loppet var 3,1 miles vilket är ca 5km. Det andra loppet var i East longmeadow i lördags. Loppet var kortare än vanligt och det var inga backar så det var ett mycket fortare lopp än vanligt. Dock var det väldigt varmt, över 30 grader så det var fortfarande ett tufft lopp. Men jag är nöjd med båda mina lopp! Det är så kul på våra meets då alla i laget är så peppade och hejar på varandra!

En annan spännande sak som har hänt är att jag är med i en musikal/teater. Vilket är något väldigt annorlunda från vad jag har gjort tidigare, men tror att det kommer att bli en jätterolig och lärorik upplevelse! Det är en Shakespeare show "as you like it" som vi ska göra och jag har fått rollen "a lord to a dutches". Kommer kanske ha nån replik men det är en rätt liten roll vilket jag är glad över. Vi kommer även att få professionella kostymer när vi ska uppträda med showen vilket är spännande. Några gånger kommer vi även att åka till en teater i en annan stad där vi kommer träffa andra skolor som gör liknade vad vi gör och se de uppträda. Tror verkligen det kommer bli hur kul som helst och är även stolt över mig själv att jag prövar saker som är utanför min comfortzone. Det enda problemet är att det krockar lite med crosscountryn så att jag kommer få skippa några träningar, men vill hinna med många saker här så då får det vara så!

Lite bilder från senste veckan.

​Jag, Jo och Chris 

Ska försöka bättra mitt bloggande men det är svårt att hinna med och i veckorna gör jag inte så mycket mer än att gå i skolan och träna. Skulle kunna göra något inlägg om skolan här då det är väldigt annorlunda från Sverige. Det är fortfarande galet varmt här och det är svårt att tro att det nånsin kommer att bli vinter här..;)

Kram

Likes

Comments

Everyday, Skolan

Tiden går fort, på fredag har jag vart här i en månad! Glömmer bort att lägga upp på bloggen när det alltid finns något, vilket är kul.

I fredags träffade jag några av de andra YFU utbytesstudenterna som bor i området. Vi var hos Sheila som är värdmamma åt Clara från Tyskland och Not från Thailand. Vi åt pizza och när det blev mörkt hade vi en bonfire och gjorde smores, mysigt och gott. Det var kul att träffa andra utbytesstudenter och höra hur dom har det.

På söndagen var jag och Jo (Johemy) och shoppade lite. Men först gjorde vi en kort hike i Ashley reservoir med Betty, jättefint med massa vatten, Betty sa att när vattnet är högre är det som man går på vatten för att vägarna smälter in.

Efter shoppingen hämtade Jo's mamma upp oss och vi åkte till hennes kompis för att äta middag. Tycker det är så kul hur inbjudande och öppna alla är här och jag får träffa nya människor hela tiden!

Jo och jag

Idag hade vi även vårt första cross country meet i Chicopee som var väldigt nära Springfield. Direkt efter skolan samlades vi alla för att ta bussen till Chicopee state park där vi hade vårt meet. Vi tävlade mot två andra skolor och vi slog den ena vilket var kul.

Hade en riktigt bra eftermiddag och har det även väldigt kul med laget. Alla är jättesnälla och peppande mot varandra. Vi passade på att ta en lagbild (tjejerna) efter loppet. Som bilden visar är vi väldigt många men tycker bara det är kul, den andra bilden är på oss tjejer som är seniors.

Micheala och Emily

Alla tjejer

​Alla tjejer som är seniors

För övrigt går skolan bra och jag trivs med livet. Älskar att det fortfarande är varmt här även fast det är september, blir uppmot 30 grader på eftermiddagen!!

Kram

Likes

Comments

Everyday

Igår var jag på en stor studsmattehall med Jo som jag har creative writing med. Vi hade jättekul och det var första gången jag var på ett sådant ställe. 

Efter bounce åkte vi hem till Jo där delar av hennes släkt var eftersom hennes kusin fyllde 10 år. Hennes släkt är från Dominikanska Republiken och dom var alla hur härliga som helst och bjöd på alla sorters spanskmat och till och med dans, helt olikt från Sverige men super kul. Hade en hur bra kväll och eftermiddag som helst!

Idag (måndag) är det som sagt Labor Day vilket innebär att vi är lediga från skolan. Så jag och Betty ska upp till sjön igen då det ska bli väldigt bra väder, men först har jag Crosscountry träning nu på morgonen.
Kram

Likes

Comments

Skolan

Nu är första skolveckan passerad och fort gick det! Även skönt att första veckan avslutas med lång helg då det är labor day på måndag så alla är lediga. Tänkte berätta om hur mitt schema ser ut nu när det är klart och lite om hur skolan fungerar.

Skolan börjar kring 7.30 varje morgon med homeroom, under homeroom kan man äta frukost om man vill men det är mest energy bars, bullar och väldigt söta juicer som serveras. Jag tar buss till skolan som går kring 6.45 så jag måste gå hemifrån lite efter 6.30 för att hinna, därför går jag upp kring 5.30 varje morgon vilket är mycket tidigare än vad jag nånsin har behövt gå upp i Sverige. Eftersom skolan börjar så tidigt slutar även alla vid 2.20, efter det har många sport eller andra after school activities.

Sporten är indelad i tre terminer, höst, vinter och vår. Nu under hösten gör jag cross country vilket är långdistans löpning i terräng. Ska förhoppningsvis köra tennis under våren och under vintern lutar det mot indoor track, men det har även vart många  som sagt att jag borde göra simning. Jag var inte med på träningen i måndags då jag inte hade hunnit bli godkänd av skolsköterskan, men annars har jag vart med hela veckan. Teamet är rätt stort och består av både killar och tjejer från alla årskurser, alla är jättesnälla och pratglada och allt känns riktigt bra. Det är även en väldigt blandad nivå i löpning vilket också känns bra. Vi har träning varje dag efterskolan som slutar kring 16.30 så när jag kommer hem är jag rätt slut.

I bilden nedan ser ni alla lektioner som jag har, allt stämmer förutom att under block E har jag Independent studies istället för psykologi. Det fungerar så att man har 7 lektioner som placeras ut över 7 block: A-G. Varje dag har man 6 block, t ex A-F. Nästa dag har man inte block A utan B-G osv. Andra bilden visar hur det fungerar, schemat rullar på 7 dagar så man måste veta vilken dag man är på. Lunchen är uppdelad i 3 tider, beroende på vilken lektion man har under dagens 4e block så har man antingen lunch 1,2 eller 3. Har man lunch 1 äter man innan block 4, har man två avbryter man lektionen för att sedan komma tillbaka och har man lunch 3 äter man efter 4e blocket.

Jag har inga AP-classes vilket är på college nivå men de flesta lektionerna är med seniors, vilket är årskursen jag går i. Här fungerar det lite annorlunda än Sverige då man blandar alla olika åldrar i klasserna. Tänkte inte gå in mer specifikt på vad vi gör i varje klass, i så fall i ett annat inlägg.

Har även börjar komma mer i ordning i mitt rum och spenderade morgonen med att sätta upp lite fina bilder. Allt här känns jättebra, trivs med både familjen och alla i skolan. Många är nyfikna på Sverige och varför jag ville åka till USA för att gå på High school och något jag tycker om här är att personer inte alls är blyga utan de är väldigt framåt och ärliga om med vad de vill och tycker.

I eftermiddag ska jag och Betty till Brian och Taylor för att hänga vid sjön och sedan äta middag. För övrigt har jag inga planer för helgen förutom att jag ska prata med min familj för första gången sen jag kom hit.

Kram

Likes

Comments

Everyday

På morgonen blev jag och Carla upphämtade av Carlas kompis Cathie för att göra en hike med henne, hennes dotter och hennes barnbarn. Vi hikade upp på ett berg ca 30 minuter från Springfield, när man kom högre upp var det fin utsikt över en by. Barnen tyckte det var jättekul att titta på hur små alla husen var och dom var så glada och gulliga hela tiden vi hikade.

Det har vart så kul och snällt att Carla har tagit med mig på massa saker så jag inte bara sitter hemma. Synd att hon åker hem nu på söndag för det har vart jättekul att träffa henne och att va med henne.

Efter vi hikat klart skjutsade Cathie oss till Oxbow marina (ett ställe där folk har sina båtar) där vi träffade Betty och Bettys sons kompis som har en båt där. Båten var hur fin som helst och låg i Connecticut river, vi va ute med båten i ca 2 h och det var så fint och soligt. Verkligen härligt att få lite sommar!

Föresten, om det är något ni undrar över eller något specifikt om USA/skolan (när jag börjat) så är det bara att skriva till mig så kanske jag kan göra ett inlägg om det.

Kram

Likes

Comments

Everyday

Ännu en härlig dag på stranden, den här gången med Betty och Carla i Connecticut. Stranden låg i södra Connecticut och man kunde se svagt över till New York och Long Island. Vi hade en härlig dag med perfekt väder för en dag på stranden, doppade mig en gång i havet men det var lite kallt..

Angående mina klasser i skolan och mitt schema är det inte helt klart än. Jag kom hit lite senare än Bettys andra utbytesdöttrar så många klasser var redan fulla, alltså kommer jag inte få alla som jag valde. Men Mr.Cunningham jobbar för att det ska bli så bra som möjligt.

Kram

Likes

Comments