Vegetarisk - ugnsgratinerad paprika

NU är jag inne på min nionde dag som vegetarian för en måndag. Det går faktiskt hur bra som helst. Skolan är väl där det blir lite svårt. Eftersom deras vegetariska mat är inget vidare. NU tänkte iallafall jag tipsa dig om ett vegetarisk recept som är supergott. Ugnsgratinerad paprika med bönfyllning och tzatziki. Jag har tipsat om det här recepten tidigare men det är väl värt att få uppmärksamhet igen. Vill du istället göra receptet veganskt är det bara att byta ut yoghurten till en vegetabilisk variant.

Detta behövs

Paprikor (hur många beror på hur många du vill ha)

1 zucchini

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 förpackning Krossade tomater

1 förpackning blandade bönor

Chiliflakes, timjan

Bulgur för fyra portioner

Tzatziki:

Gurka

Turkisk yoghurt

2 msk olivolja

2 tsk vitvinsvinäger

2 vitlöksklyftor

Svartpeppar

Gör såhär

Sätt ugnen på 225 grader

Koka bulgurn

Skär grönsakerna och fräs i stekpannan. Tillsätt vitlök, krossade tomater, bönor, kryddor och låt puttra på svag värma.

Under tiden kan du skära av toppen på paprikan och ta bort alla kärnor.

Tillsätt bulgurn i stekpannan och rör om. Fördela sedan upp röran i paprikorna. Skutsa in i ugnen i 20 minuter.

Förbered sallad och tzatziki under tiden.

Sen är det bara att servera paprikan med sallad och tzatziki. Smaklig måltid!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229