Unggratinerad paprika med vegetarisk fyllning

Mat, Vegetariskt

Något jag länge har velat testa är att göra fylld paprika i ugnen. Men istället för köttfärs ville jag laga en vegetarisk variant. Blandade ihop det vi hade hemma och resultatet blev super. En härlig kombinationen mellan alla smaker. Detta kommer jag definitivt göra om. Vill du också testa detta så är det bara att fortsätta läsa :) Receptet går även lätt att göra vegansk genom att bara byta ut yoghurten mot en vegansk variant.

Detta behövs

Paprikor (hur många beror på hur många du vill ha)

1 zucchini

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 förpackning Krossade tomater

1 förpackning blandade bönor

Chiliflakes, timjan

Bulgur för fyra portioner

Tzatziki:

Gurka

Turkisk yoghurt

2 msk olivolja

2 tsk vitvinsvinäger

2 vitlöksklyftor

Svartpeppar

Gör såhär

Sätt ugnen på 225 grader

Koka bulgurn

Skär grönsakerna och fräs i stekpannan. Tillsätt vitlök, krossade tomater, bönor, kryddor och låt puttra på svag värma.

Under tiden kan du skära av toppen på paprikan och ta bort alla kärnor.

Tillsätt bulgurn i stekpannan och rör om. Fördela sedan upp röran i paprikorna. Skutsa in i ugnen i 20 minuter.

Förbered sallad och tzatziki under tiden.

Sen är det bara att servera paprikan med sallad och tzatziki. Smaklig måltid!


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229