Uganda - Resan dit

Väckarklockan ringde 02:00 den 2 oktober och då hade jag fått sova i två timmar. Jag hade sovit med brorsan den korta stunden eftersom jag inte skulle få träffa honom på ett tag. Med en liten annorlunda känsla i kroppen traskade jag in i mitt rum, tog på mig lite smink och stängde resväskan. Jag var inte nervös men någon känsla hade jag som är svår att beskriva. Jag hade svårt att inse att det verkligen var nu jag skulle åka till Uganda. Jag hade bestämt mig för att jag ville resa dit redan 4 år innan när min brorsa vad där så det var konstigt att något jag hade väntat på så länge äntligen var dags.

Jag fick skjuts av pappa till skolan och möttes av hela gruppen. Bussen kom och vi åkte mot Linköpings flygplats men jag tyckte lite synd om busschauffören som fick köra oss så tidigt på morgonen. Det hände lite strul där på morgonen. Jag var såååå rädd att jag hade glömt något och ändå checkade jag att jag hade allt flera gånger. Vet inte hur många gånger jag tittade i väskan för att se att det fortfarande låg där.


Första flyget gick mot Amsterdam och den flygningen tog bara 2 timmar ungefär. När vi landade fick vi se soluppgången och hur staden vaknade till liv.

På flygplatsen var vi några timmar och då passade vi på att äta samt ta malariatabletterna. Därefter gick vi mot gaten och då hände lite grejer.... mitt i rulltrappan på väg ner får vi syn på våra lärare. Då vänder sig några av oss och börjar springa upp för rulltrappan vilket även vi två som hade kommit lite längre ner i rulltrappan. Fråga inte varför vi började springa upp för en rulltrappa som gick nedför men jag antar att det var någon reflex som bara gjorde att vi följde efter alla andra. Det var inte smart. Först är jag snubblar jag till och är väldigt nära på att ramla men klarade att få tillbaka balansen. Direkt efter jag klarade mig så ramlar klasskompisen bakom mig. Som tur tog hon sig upp på benen och vi alla lyckades ta oss upp från rulltrappan men vi fick lite blickar från dem som tänkte åka ner för rulltrappan. Förstår verkligen inte varför.....om vi hade tänkt klart skulle vi åkt ner hela vägen och sedan ta rulltrappan som går uppåt. Vi fick oss iallafall ett gott skratt den morgonen synd bara att vi inte filmade händelsen.

Vid lunchtid gick vi på det planet mot Uganda. Jag tror det tog typ 12 timmar som kändes som en evighet. Jag hade tur att få två platser ledig bredvid mig men som vanligt kunde jag ändå inte sova. Kanske sov max någon timme. Vi mellanlandade i Rwanda innan vi flög sista timmen till Uganda där vi landa runt midnatt. Flygplatsen var rätt tom och där växlade vi pengar samt tog våra väskor. Vi möttes upp av rektorn på skolan som vi samarbetar med och vi delade upp och i en bil och en buss som sedan tog oss till ett universitet.

Jag tror det var den läskigaste bilresan jag någonsin varit med om för det är vänstertrafik men alla ligger i mitten på vägen och lägger sig inte i en fil fören precis vid mötet av en annan bil. Därför kändes det som att vi skulle frontalkrocka flera gånger. Vi kom iallafall fram hela till vandrarhemmet där vi blev utdelade rum att sova i för natten. Just då hade jag nog varit vaken i ett dygn.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229