Tack vare bloggen

Innan jag startade att blogga hade jag inga förväntningar på vad bloggen skulle få för inflytande i mitt liv. Nu har jag bloggat i några år och har ännu inte funderat så mycket över vad bloggen har bidragit till. Efter att jag nu har reflekterat över det så har jag kommit på flera saker bloggen gjort för mig. Saker som inte hade varit möjligt om jag inte hade bloggen.

När jag började blogga var syftet att jag skulle bli bättre på att skriva. Det nämnde jag till och med i mitt första inlägg. Jag trodde att bloggen skulle vara en bra plats där jag fick öva på mitt skrivande. Det hade fullständigt rätt i. Bloggen har gjort att jag har blivit mycket bättre på att skriva. Efter att jag började blogga mer kontinuerligt för några år sedan har mitt betyg i svenska trappat uppåt. Jag känner också har jag har fått ett större intresse för att skriva. Förut var jag lite rädd för att uttrycka mig i ord och jag tanken över att andra skulle läsa det jag skrivit skrämde mig. Det gör det i för sig fortfarande än idag. Men jag har hittat en glädje i skrivandet. Det är riktigt tillfredsställande att få till en riktigt bra mening.

Bloggen känns också som en dagbok för mig. Det är en av de sakerna som jag tycker är riktigt kul med att blogga och det som får mig att fortsätta. Jag älskar att läsa igenom gamla inlägg. Dels för att se hur jag utvecklas. Men framför allt se hur mina tankar var då och vad jag gjorde i vardagen. Jag har ofta minnen från lite större händelser som skett i mitt liv. Ed Sheeren konserten till exempel. Den kommer jag aldrig glömma men det hade jag heller inte hade gjort ifall jag inte hade bloggat om det. Tack vare bloggen får jag även blicka tillbaka på hur min vardag har varit. Vad funderade jag över en helt vanlig måndag? Det kan jag nu få svar på.

Bloggen har även resulterat i att jag fått en brinnande intresse för fotografering. Jag har nog alltid gillat att ta kort men intresset har vuxit sig större till följd av bloggandet. Eftersom jag vill ta fina bilder till bloggen. Det är mycket roligare att skriva inlägg när jag kan vara nöjd över bilderna. Därför känner jag att jag har hittat en plats där jag kan vara kreativ. När jag får en idé vad jag vill skriva eller fotografera får jag en härlig känsla i kroppen. Jag känner mig entusiastisk och driven. Nästan som att jag har en kraft inom mig.

Samanfattningsvis skulle jag beskriva att bloggandet har gjort att jag hittat många nya intressen. Det vill säga att skriva och fotografera. På ett sätt har det gjort att jag hittat mig själv. Tack bloggen!

#nouwautumnchallengen

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229