Skopelos och Alonissos

Eftersom vi inte kunde ge oss ut på havet i torsdags på grund av blåsten fick vi som tur göra samma utflykt dagen efter istället. Båten bredvid den vi egentligen skulle åkt med tog kontakt med oss och berättade att de skulle åka samma tur dagen efter istället. Då kunde vi inte säga nej Vi hann vara besvikna i några sekunder för vi ville ju fortfarande åka till öarna Skopelos och Alonissos.

I fredags var det toppen väder igen och brorsan och jag drog ner till hamnen där vi gick ombord på båten. Det var fullsatt överallt så vi bestämde oss för att gå längst fram i båten där vi kunde sitta på däck vilket faktiskt var en superbra plats. Speciellt om man som jag vill fotografera och sola på båten.

Först klev vi av på ön Skopelos vilket är min favoritö i ögruppen Sporaderna. Där stannade vi på en superfin strand där vi började me att köpa ännu en stor flaska vatten för det behövs verkligen i denna värme. Därefter gick vi runt på den fina stranden innan vi återvände till båten. Jag och min storebror klev på sist, haha.

Påvägen mot nästa ö Alonissos åkte vi förbi många fina platser. Bland annat passera vi platsen där låten ”our last summer” från mamma Mia spelades in. Det konstigs var att träden var svarta vilket tydde på att det hade brunnit där. Så såg det inte ut förra gången jag var där för då var det grönt och såg exakt lika vackert ut som i filmen. Jag blev som sagt väldigt förvånad.

Här kommer vi fram till ön Alonissos. Hamnen här är väldigt fin och det är inte lika turistigt som Skiathos. Jag och brorsan satte oss på ett fik/bar där han drack en öl såklart och jag tog en kall choklad.

Vi hann även med ett dopp i det fina vattnen. Sen steg vi ombord på båten igen. Varje gång planerade vi att vi skulle försöka vara först på så att vi skulle få den platsen vi ville ha men varje gång gick vi på sist.

Nästa och sista stoppen var återigen på Skopelos fast denna gång stannade i stan. Min storebror var riktigt hungrig här så först fick vi leta matställe. Vi tog en varsin kycklinggyros eftersom det går fort. Jag ville ju hinna visa brorsan de fina gränderna där och utsikten trapporna leder till.

Som jag skrev är gränderna där superfina. Det känns verkligen mysigt att strosa runt i en labyrint och hitta söta hus med blåa luckor.
Vid gränderna vandrade vi upp alla trappsteg till toppen där det bjuds på många fina vyer vägen upp. Ofattbart att det kan vara såhär fint. Jag får ett lugn i kroppen av att strosa runt där.
Påvägen tillbaka till Skiathos åkte vi förbi ännu en inspelningsplats från Mamma Mia. Denna gång var det låten ”winner takes it all” när Donna går upp för trapporna mot kyrkan. De spelade låten samtidigt på båten och även detta år blev jag tårögd. Vet inte varför men det blir en starkt känsla av att befinna sig där. Båten lutade lite under färden eftersom alla gick till ena sidan av båten för att ta kort, haha .

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229