Pepparkakscheesecake

Recept, Julbak

​Mina damer och herrar och icke binära. Jag ska nu dela med mig av ett recept på en farligt god pepparkakscheesecake. När jag började göra denna efterrätt har jag inte velat göra någon annan. Kör därför alltid på denna vid jul. Ja, så god är den. Jag är helt förälskad i denna cheesecake.

Detta behöver du:

Pepparkaksbotten

150g pepparkakor

75g smör

Fyllning

250g vit choklad

2 förpackningar philadelphiaost, 400g

1 dl kesella

1 dl strösocker

75g mörk choklad

ev röda vinbär

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader

Smält smöret på svag värme och mixa tillsammans med pepparkakorna i en mixer/stavmixer.

Tryck ut smeten i en smord form med löstagbar kant och grädda i ugnen i 8-10 minuter.

Smält vitchoklad i ett vattenbad. Grov hacka den mörka chokladen.

Blanda philadelphiaost, kesella, strösocker. Rör försiktigt ner den vita chokladen under ständig omrörning. Tillsätt den hackade chokladen. Häll smeten över pepparkaksbotten och förvara i kylskåp i mins 4 timmar.

Servera med vinbär på toppen.


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229