Pepparkaksbröd

Recept, Bröd, Julbak

Nu luktar det pepparkakor i hela huset. SÅ underbart! Nu börjar det verkligen närma sig jul och min längtan ökar dag för dag. För att smygstarta julen lite tänkte jag idag tipsa dig om ett superdupergott recept på en julig variant av bananbröd. Brödet innehåller pepparkakskryddor och smakar därför pepparkaka. Detta är verkligen perfekt för en fika, mellanmål eller varför inte frukost.

Detta behöver du:

3 mogna bananer

2 ägg

1 dl valfri mjölk

5.5 dl havregryn

2 msk pepparkakskrydda

1 tsk kanel

1 tsk salt

1 tsk bakpulver

1 tsk bikarbonat

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader

Mixa havregrynen till ett mjöl och häll i en bunke. Tillsätt alla torra ingredienser. Mosa bananen och rör ner i bunken tillsammans med resterade ingredienser.

Häll smeten i en smord form och grädda mitt i ugnen i ca 45 minuter. Låt svalna och sen är det bara att hugga i.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229