Påskfirande


Glad påsk! Igår var det en riktigt bra dag. På förmiddagen kom släkten för att fira min storebror som fyllde år förra veckan. Jag hade bakat toscakaka. Min bror önskade att få det. Första gången jag bakade det och det blev riktigt gott. Vi satt ute och fikade eftersom det var så fint väder. Termometern stod på 21 grader! Blev svettigt där efter ett tag.

När släkten åkt bytte jag om till shorts. Sen gick jag och brorsan ut på en långpromenad. Såg att körsbärsträden hade börjar slå ut.
Vi gick till stan och strosades runt det fina industrilandskapet, samt i några parker. Det är verkligen fint här hemma i Norrköping. Det blev en riktigt lång och härlig tur. Vi var borta i 2.5 timme. Inte bara jag och brorsan som ville vara ute i det fina vädret. Det var som om en hel sommarstad väcktes till liv. Uteserveringarna var fulla och på gräsplättarna hade folk picknick. Några drack bubbel för att fira.
När vi kom hem blev det dags för påskbord. Bordet fylldes med god mat som jag och mamma fixat. Jag tycker att påskmat är godare julmat. För jag gillar de råvaror som är tillgängliga nu, som sparris. Älskar sparris!

Framåt kvällen fick brorsan idéen om att leta påskägg. Blir aldrig för gammal för sånt. Vi skickade iväg mamma och pappa till affären för att handla godis. Sen gömde mamma äggen och vi fick gå på äggjakt.

Vi avslutade kvällen i soffan med film. För första gången gick det fort att bestämma film. Det blev tårtgeneralen som vi alla tyckte var superbra. Ett bra avslut på en bra dag.


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229