Julmarknad

​I söndags var jag på julmarknad på skansen tillsammans med familjen. Jag har länge velat gå på en riktig julmarknad. Drömmen är att besöka någon stor som den i London eller Berlin. I år fick det bli den på skansen. Efter en härlig hotellfrukost gick vi mot julmarknaden. 45 minuters promenad senare var vi framme. Vi fick syn på en låång kö. Som tur hade vi förköpt biljetter och behövde därför inte köa för att komma in. Skönt! Vi kom till julmarknaden strax efter att den öppnas så det var knappt något folk i början.

Runt omkring fanns det många små röda stånd som sålde allt möjligt. Det fanns julpynt, lakrits, bröd, saffransbullar, brända mandlar, knäckebröd, ja allt möjligt. Vid de flesta stånden fick vi provsmaka vilket höll oss mätta. Det fanns även en scen där de spelades julmusik och dansades. Så roligt att se alla barn som dansade. På julmarknaden fanns det även en liten stuga där det berättades julberättelser vid den öppna spisen. När vi blev lite kalla därför gick vi in i den stugan för att värma oss vid elden.

Jag och mamma delade på en saffransbulle vilket var riktigt mumsigt. Vi har ju spekulerat om att äta just en saffransbulle på en julmarknad. Därför var vi ju bara tvungna att köpa en.

Här håller mamma och pappa på att köpa sig en varsin glögg<3

Det var verkligen så mysigt! Kommer definitivt vilja gå på fler julmarknader i framtiden.

Jag var helt slut i kroppen efter denna magiska dag. För vi gick även från julmarknaden till hotellet. Det blev ganska många steg den dagen. Mina fötter och vader värkte så mycket. Fast det var det värt. Jag gillar att gå. Samma dag tog vi tåget hem. Vi var hemma runt 20:00 och eftersom jag var så trött ville jag sova redan då.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229