Idag är det parad ut i köket

Hej från julstöket! Idag har jag haft fullt upp hela dagen. Mamma och jag har bakat för fullt. Vi bakade bland annat lussekatter och pepparkakor. Det är ett måste för oss att baka varje år. Det är ju så mysigt! Har många fina miner från när vi har bakat det.

Dagen började med frukost tillsammans med mamma. Vi går alltid upp före brorsan och pappa. Efter att frukosten hade sjunkit ner drog jag och mamma ut på en löprunda. Träningspappset gick bra förutom att jag trampade snett. Har troligtvis en lätt stukning i foten eftersom det gör rätt ont. Jaja, det går väl över snart. När vi kom en från rundan hoppade jag in i duschen och sedan började julbaket.

Vi började med lussekatter. Medan lussekatterna jäste passade vi på att baka pepparkakor. Igår hade mamma förberedd med att baka egen pepparkaksdeg. Det blir så mycket godare med egen deg! Lagom när pepparkakorna var gräddade blev det dags för lussekatterna. Till sist fick ugnen ta hand om ett långpannebröd. Jag hade inte reagerat på hur mycket det skulle bli. Det hade nog räckt att halvera receptet eftersom det blev såååå mycket bröd. Jag har fyllt frysen med tre 5 literspåsar. Haha, ja vi kommer iallafall inte behöva köpa bröd på ett tag. När vi var klara med allt bakande var vi tvugna att sätta igång med det tråkiga arbetet. Att städa. Sen blev klockan 18:00. DÅ hade vi stått i köket sen 11:30. Men vi var ännu inte klara. För då blev det dags för matlagning. Idag stod min favoriträtt tacos på menyn.

Nu har vi precis käkat och jag känner mig supertrött. Som tur ska jag bara ta det lugnt resten av kvällen. Det behövs verkligen nu. Fast jag har haft en väldigt mysig dag med mamma.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229