Havrebröd med morot och äpple

Mat, Bröd

Nu tänkte jag tipsa er om ett supergott recept på bröd. Om du använder glutenfri havregryn är receptet helt glutenfritt. Det jag gillar med detta bröd förutom att det är gott är att jag slipper knåda. Hatar att bli kladdig, haha. Brödet behöver heller inte jäsa och det innehåller massa nyttigheter. Fortsätt läsa om du också vill prova.

Detta behövs

7 dl havregryn

2 tsk bikarbonat

1 tsk salt

2 ägg

3.5 dl yoghurt

1 äpple

1 morot

Gör såhär

Sätt ugnen på 180 grader

Mixa havregrynen till ett mjöl och blanda alla torra ingredienser i en bunke.

Vispa äggen fluffigt och tillsätt i bunke. Häll i yoghurten och blanda till en smet.

Häll smeten i en smord 1 1/2 liters form, toppa eventuellt med fröer och grädda i ugnen i ca 50 minuter

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229