Bullar i olika former

Hej! Jag har haft en riktig härlig lördag. Har dock trott att det varit söndag hela dagen. Vet inte varför men det har bara känts så. Det är lite konstigt det där. Hur olika dagar kan bidra till olika känslor. Fast det hade varit tråkigt ifall det inte var så. Tänk om alla dagar kändes likadant. DÅ skulle den härliga fredagsfeelingen inte finnas.

Som jag skrev i rubriken har denna dag bestått av bullar i olika slag. Idag tog jag på mig mitt rosa bakförkläde och bakade saffransbullar. Jag har länge varit sugen på att baka bullar för det är bland det roligaste att baka. För någon dag sedan fick jag idén om att baka bullar till mammas födelsedag. Hon fyller år vid advent så då tänkte jag att saffransbullar skulle passa perfekt. Det är inte ofta jag blir nöjd när jag bakar. Jag har svårt att bli nöjd över vad jag än gör. Fast idag blev jag faktiskt väldigt nöjd med resultatet. Det var dessutom så roligt att baka. Kände aldrig någon prestationskrav eller panik över att det inte blev bra. Det enda var väl att jag bara köpte ett paket saffran när det egentligen skulle vara två. Det roligaste var att känna hur degen var så elastisk. Jag har bara sett det på tv förut och förundras över hur de lyckas få degen så. Det var som balsam för själen att baka ut degen och dra i den, haha.

Den andra sortens bulle var köttbullar. Mamma lagade det till mat idag. Både jag och min bror blev sugna på det samtidigt och det var väl ett tecken på att vi måste äta mammas goda köttbullar. Till köttbullarna gjorde hon sin underbara tomatsås.

När det hade mörknat gick vi till kyrkogården för att tända ett ljus för morfar<3 Tycker det är en fin tradition. Det ger alltid en varm, nästan magisk känsla att se alla fina ljus som lyser upp i mörkret. Samt att se alla människor samlas på kyrkogården i ett gemensamt syfte; att minnas dem som gått bort.

#nouwautaumnchallenge

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229