Att komma tillbaka till vardagen

Hej fina du! Idag tog jullovet slut. Väckarklockan ringde 6:48 imorse. Med halvöppna ögon och en vilja att bara ligga kvar i sängen, tog jag mig upp ut sängen och släpade fötterna in till badrummet. Där tände jag lampan och chockade ögonen med ljuset. Nu hade vardagen börjat igen.

Skoldagen gick bra. Så fort jag var i skolan kändes det som att jag inte hade haft lov. Allt var som vanligt igen. Som tur hade jag en hyfsat kort skoldag. Skönt att slippa gå från åtta till fyra första dagen. En så länge har jag inte alls mycket att plugga på. Nu i eftermiddag är jag i stort sett pluggfri. Jag ska spendera min eftermiddag med ett träningspass.

Det jobbigaste med att en ledighet tar slut är tanken på hur jag kände inför lovet. Hur stor min längtan var över att få vara ledig. Då inser jag hur fort tiden har gått. Det känns verkligen som att julavslutningen var igår. Jag tror att jag måste ändra tankesätt. För att se allt det tråkiga från en negativ sida leder inte till lycka i livet. Skolstarten är inget jag kan styra över. Tiden går, ibland fort och ibland långsamt. I detta fall för fort. Om jag istället försöker att sluta tänka på hur jobbigt det är. Borde jag egentligen lägga fokus på att detta ska göras. Utan att lägga någon vikt i att klaga över det. Eftersom kommer kännas mycket bättre om jag slutar noja över skolstarten. Detta är såklart lättare sagt en gjort. Samtidigt är det jäkligt skönt att komma tillbaka till vardagsrutinerna. Jag har nu inlett min fjärden termin av sex på gymnasiet. Halva gymnasietiden är över och om ett år går jag sista terminen. Det känns peppande. Tiden har gått så fort. Eftersom det känns som att alla terminen går fortare och fortare, ja då kommer den här andra halvan av gymnasietiden bara swisha förbi. Studenten är närmare än någonsin. Fast först ska jag ta mig igenom denna termin och framförallt den här veckan. Lär mig aldrig att leva i nuet.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229