18 år.... fick jag godkänt?

Hej! Idag är det inte vilken dag som helst eftersom idag är det min 18 årsdag!!!! Jag var vaken till klockan slog 00:00, delvis pågrund av att jag pluggade teori men också för mina föräldrar kom in då och ville ge mig en present, haha.

Idag vaknade jag och började direkt köra ett sista teoriprov inför det RIKTIGA provet. Under tiden kom mina föräldrar in och grattade mig. Jag gick ner till köket där mamma hade fixat frukost till mig och under tiden fick jag öppna presenter.

Efter frukosten gjorde jag mig i ordning och körde till Trafikverket. Min nervositet var inte alls på samma nivå som tidigare dagar. Jag ör oftast supernervös innan men när det väl gäller blir jag taggad. När jag kom in till Trafikverket fick jag först ta foto. Tror jag tog om bilden 4 gånger innan jag insåg att jag aldrig kommer bli nöjd iallafall. Därefter anmälde jag mig i receptionen och fick sätta mig i väntrummet. Nu började en väldigt jobbig väntan. Tiden gick väldigt långsam och stämningen där inne var inte rolig. Det är nog den värsta stämningen jag varit med om. Alla var ju nervösa. Därför bestämde jag mig för att lätta upp stämningen genom att le. Jag var positiv och glad åt alla jag mötte vilket jag tror var min största hjälp. Det här skrev jag under tiden jag satt och väntade:

Just nu sitter jag på Trafikverket och ska snart skriva teorin. Den här vantan inför är otroligt jobbig eftersom jag blir bara mer och mer nervös. Jag hade helst bara gått in och skrivit direkt för att slippa alla dessa tankar som kommer till huvudet nu. Jag vill inte misslyckas! Känns nästan som att jag har glömt bort allt nu.

Jag startade provet och det kändes väldigt bra. De flesta frågor var väldigt lätta och de liknade de frågor jag fått på de tester jag gjort.
Däremot var det några frågor som jag var väldigt osäker på. Gick tillbaka flera gånger, även på frågor jag var säker på. Det är ett måste, för jag upptäckte ett fel på en fråga som jag hade läst fel på. Helt plötsligt var det bara 2 minuter kvar och jag har ensam kvar som skrev. Nu kommer vi till de jobbiga ögonblicket: att trycka på slutför och rätta prov. Efter någon sekund dök resultaten upp på skärmen......

GODKÄNT! Med stora gröna bokstäver. Ett lyckorus svepte genom kroppen. Hon som skötte i provet sa genast grattis och mitt leende var ännu större. Jag gick ut ur rummet med lyckotårar och skrattade lite för mig själv. Jag har klarat teorin! Den delen jag varit mest nervös inför eftersom jag inte känt mig tillräckligt förberedd men jag klarade mig 58 rätt.

Ska du göra teoriprov så är mitt största tips inför provet att le! Le mot alla du ser och mot dig själv för du kommer känna dig mycket gladare och ångestkänsla inför kan försvinna. Det gjorde den för mig och jag tror på dig.

Nu ska jag fortsätta fira min födelsedag. Inte tänka på uppkörningen imorgon som jag föresten är taggad inför nu. När brorsan slutar ska vi ut och äta på en nyöppnad resturang.

Gillar

Kommentarer

miichaela
miichaela,
GRATTIS!!!! 💓nouw.com/miichaela
IsabellePettersson
IsabellePettersson,
Åh men gud!! Grattis till körkort och 18 årsdagen 😍nouw.com/isabellepettersson
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229