uterommet

Hei hei. // Reklame


da er vi alt i november og det føles ikke egentlig riktig å dele dette innlegget som jeg skulle delt for så altfor lenge siden.

Jeg er godt i gang med å planlegge julen og gleder meg enormt for å forhåpentligvis skape litt julemagi for familien min.

Men idag skinner solen, det er god temperatur og det minner igrunn mer om våren enn vinteren utenfor. Så jeg kliner til å legger ut enn innlegg om uterommet. selv om det er ryddet inn ute og absolutt ikke ser slik ute nå. Men det er aldri for tidlig å begynne å planlegge uterommet dere. heller nå enn å sitte fult opp i sommer når det er varmt og godt og man helst bare skulle ha nytt av ett ferdig uterom. eller ferdig blir man vel helt aldri ute...


Dette er det område vi ble sist ferdig med ute. Her har vi gravd ned ett lite basseng som vi har bygget terrassen rundt. Det er bitte lite, men fungerer så ungene får kjølt seg ned på varme dager. Her er ønske å få støpt ett større basseng etterhvert.

Jeg elsker grønne vekster. synes det er så rent og pent med det hvite og sorte mot det grønne. Jeg får stadig spørsmål om klatreveksten på pergolaen. Det er en klematis. Den vokser helt vilt, og jeg må klippe den ned masse flere ganger i løpet av sommeren.. mange som har spurt meg hva jeg gjør for at den skal bli så stor, og sannheten er IKKE EN DRITT! Men den står nok godt gjødslet i gammel dritt. da det før i tiden var en utedo i enden her av uthuset. Så jorden er nok rimelig næringsrik av mange år med bæsjing her. æsjamæi. huset vårt er nemlig fra 1906, så det begynner å bli noen år.

Denne kroken av terrassen er den jeg er mest fornøyd med. Her har vi bygget ett nivå opp, siden tomten skrår her. Peisinsattsen vi har bygget inn her er fra vision line, og kan bygges inn i nesten alle materialer. da den ikke varmer som andre peiser. Den er mer bare for kosens skyld. Men den var jeg så heldig å få kjøpt brukt på finn for mange år siden. tror jeg betalte rundt 1000 kr for den. og den lå godt innpakket under den gamle terrassen i 6 år før jeg viste hvor vi skulle ha den. Vi (eller rettere sagt mannen) har bygget en enkel pergola over denne delen av uteområde for å lage ett eget rom her. Selv om det er åpent så gir den illusjonen av en egen sone. Ønske mitt er å få lagt ett pleksiglass- tak her etterhvert. muligens også på ett par av sidene. så man kan sitte enda lunere om det blåser litt.

Denne fine olivenbusken kjøpte jeg som en puslete liten sak i begynnelsen av sommeren, men den har vokst seg så stor å fin i løpet av sesongen. Nå står den å pryder inne i spisestuen, og der håper jeg den overlever vintersesongen. så den kan vokse seg enda større ute til neste sommer. Jeg ELSKER oliventrær og busker, og skulle ønske jeg kunne hatt hagen full av det. Gjerne skikkelig lubbene og massive oliventrær. Det er noe av det vakreste jeg vet om.

I bakgrunn her ser du bambusen min. Altså for en plante. Den tåler virkelig det meste. De vokser fort og er vintergrønne.Jeg saget faktisk over rota på denne planten for ett par tre år siden, fordi det går en planke midt mellom her den står. så for å få den til å dekke begge sider av det åpene rommet vi laget i terassen der så delte jeg den i 2. Jeg regnet med at den sikkert ikke overlevde. men det var vist ingen problem for denne hardføre saken. Så bambus er virkelig noe jeg vil anbefale. de kan fint brukes som levegger og. da de vokser og blir velgig store og tette.

Ifjor laget jeg ett innlegg om disse hvite tromlede steinene fra Aaltvedt. De er fortsatt like fine. og de rammer inn og løfter hele område rundt bassenget så utrolig fint. De kommer enda finere frem nå som vekstene har begynt å gro til rundt de. de 3 prydkirsebærtrærne våre her har virkelig grodd det siste året. og de gjør seg så godt mellom de crispy hvite steinene.

Her ser dere jeg har brukt de i ett bedd full av buxsom også. I bakgrunn her skal det en pergola opp med en vegghengt fontene inni. Det var planen å få gjort i år, men får bli neste års prosjekt stede.

Utekjøkkenet har jeg tegnet og mannen bygget. Det er vi utrolig fornøyde med og blir flittig brukt. pizzaovnen er fra Espegard og er du en pizzaelsker som meg er dette et must å ha. bedre pizza enn i steinovn får du ikke. Den er klar på 3 min, og det er noe med hele den fellingen å lage pizza selv i brennende steinovn, som gjør smaksopplevelsen enda bedre.

Både spisebordet og konsollbordet har også mannen bygget. Han er blitt så utrolig flink og jeg er så stolt av hva han har fått til her ute (og inne). Må skryte litt og...

Beklager bildespamen her. det ble plutselig mange bilder å velge mellom, så jeg kjørte på og tok likesågodt alle.

Vel jeg håper det var noe til inspirasjon , og ikke bare frustrasjon over ett sommerinnlegg nå rett før jul.

Snart skal jeg vise dere vårt nyeste prosjekt her hjemme. Det er ikke helt ferdig enda, men jeg tror det kommer til å bli veldig sprekt. Gleder meg fælt til å få det ferdig iallfall.

so stay tuned!

puss puss!


-MJN-

Liker

Kommentarer

vetlemeg
vetlemeg,

For eit nydeleg uteområde de har!

nouw.com/vetlemeg
Inger,

Det ser veldig koselig ut! 😊

emobler.no/