Jeg må bare beklage..

Hei og god fredag fine lesere!

Så var det blitt helg igjen og sol!
Ingen ting er mer gledelig enn det akuratt nå.

Jeg har en ting jeg bare må få beklage. Jeg skrev for ett par blogginnlegg siden at jeg skulle gi oppskrift på kaken til de som spurte. Fikk noen kommentarer om det her på bloggen, men enda flere i innboksen på Instagram. Også har jeg rett og slett glemt å sende til de i en hektisk periode.
Det må jeg bare beklage!

Men tenkte at jeg heller da deler den her inne med dere alle!

Dette er egentlig en cupkake oppskrift fra hummingbird bakery i London.
Ungene elsket den, så jeg tenkte at jeg skulle prøvd å gange den opp og heller lage den til kake. Jeg har 2 springformer som er ca.24 cm i diamanter. Jeg har 2 ovner så jeg lager 2 bunner av gangen. Du skal i alt ha 4 bunner.

Jeg synes ikke kakerøren blir noe bra når jeg blander sammen alt (til 4 bunner) i kitchenaiden på en gang, så jeg lager røren i 2 omganger. Altså til 2 bunner.

400 g mel x2
80 g kakao x2
560g sukker x 2
6 TSK bakepulver x2
4 nyper salt x2
160g usaltet mykt smør x2
5 dl melk x2
1 TSK vaniljeesens

4 egg

Varm ovnen til 175 grader.

Legg mel, kakao, bakepulver, sukker, salt og smør i en bolle. Visp sammen på lav hastighet til du får en grynete konsistens.

Visp sammen melk, egg og vaniljeesens i en annen bolle.

Ha litt melkeblanding i melblandingen og visp på lav hastighet. Nå det er blandet inn visper du på høy hastighet til alle klumper har forsvunnet.
Visp siden litt og litt mer av melkeblandingen inn (på lav hastighet) til alt er nedblandet.

Ha røren i 2 smurte former med bakepapir i bunnen og stek de midt i ovnen i 45-50 min.

Dette gjør du da i 2 omganger.

Sjokolade smør krem til kaken:

900 g melis
300 g usaltet mykt smør
120 g kakao
9 spk melk

Visp sammen melis, smør og kakao til en slett røre. Ha i noen spk melk av gangen. Når all melken er blandet ned visper du på høy hastighet i noen minutter. Jo lengere jo luftigere.


Vist du ønsker en krem med farge på så kan du heller lage en smørkrem med vanilje isteden:

750g melis
240g usaltet mykt smør
3/4 dl melk
Noen dråper vaniljeesens

Visp sammen melis og smør til slett røre.
Bland ned vaniljeesensen i melken og tilsett så litt og litt ned i smørblandingen. Når alt er blandet ned, så visper du på høy hastighet i noen minutter til.

Du skal ha litt av smørkremen eller sjokoladesmørkremen mellom alle lagene med kakebunner. Og på toppen og sidene. Vist sidene på kaken smuler seg opp litt, kan det være lurt å sette kaken litt i kjøleskap/fryser. Da blir det lettere å få på smørkremen uten at det blandes masse smuler inn i kremen.

Deretter pynter du med det du måtte ønske på toppen. Friske blomster er også veldig pent. Bare pass på at det er noen spiselige/ikke giftige blomster.

Slipp fantasien løs og vær kreativ!

Lykke til med bakingen!

Og ha en vidunderlig fin fredagskveld!

Puss och kram

-MJN-

Liker

Kommentarer

Marteklanderud
Marteklanderud,
Du er så flink! Tar å bestiller en av deg heller snusken🤪😘nouw.com/marteklanderud
susannem
susannem,
Herlighet, du er jo heilt rå på kaker! 😃nouw.com/susannem
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229