Var der det smalt cirka 40 minutter før det smalt.

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Rutinen min her, forhold til den jeg hadde i Norge er helt forskjellige. I Norge sto jeg opp 15 min før jeg skulle på skolen og egentlig ikke gjorde noe om dagen. Her er den nesten helt bestemt etter klokka og det gjør at dagene egentlig går fortere, for du føler du har kontroll på hva du gjør om dagen. Jeg liker det å ha kontroll på dagene, selvom jeg har noen timer jeg egentlig ikke vet hva jeg skal gjøre. Helgene er helt forskjellige. Helgene har jeg egentlig ikke en fast rutine, helgene kan jeg gjøre nesten det jeg vil. Jeg kan dra inn til NY eller på shopping eller noe lignende. Denne helgen som var, dro vi en liten gjeng inn til New York City kun for å utforske. Det kommer et innlegg med bilder fra denne dagen.


Dagen min begynner 07:15, da ringer klokken min. Ligger ofte litt til i senga for å våkne og sjekke sosiale medier. Tidsonen gjør jo slik at de i Norge har vært våken mange timer når jeg våkner, så har noen snapper å sjekke og meldinger på facebook også videre. Når klokken begynner å nærme seg 07:25 står jeg opp av senga. Tar med klærne mine inn på badet og kler på meg. Bruker ikke noe særlig med sminke. Litt concealer og bryngele så jeg ser litt ordentlig ut. Deilig å ikke bruke så lang tid på morgenen med sminking og sånt. Klokken bruker å nærme seg borti 07:40 når jeg går til frokosten, møter andre kjente kanskje eller spiser fort og går tilbake til rommet. Når jeg kommer på rommet igjen pakker jeg skolesekken og passer på at jeg faktisk har alle bøkene og macen med meg. Så går jeg egentlig til det klasserommet jeg skal til. Siden jeg bor på skolen er det ikke så langt å gå. Skoledagen min starter 08:20

Skolen har sånn system som vi har ikke mandag til fredag. Vi har bare skole fra mandag til fredag. Forrige uke var Tirsdag A dag og nå er mandag E dag. Det er litt vanskelig å holde styr på, men det lærer jeg meg nok fort. Vi har skole til 15:45 hver eneste dag. Så kommer klubber. Jeg må melde meg på flere klubber. Tirsdager har jeg Animal Rescue klubb fra 16:00. Det er greit å være med på klubber her, det er sosialt og du får "ekstra" poeng for det. Det gjelder å være aktiv og sosial på måtene man kan. Hvis jeg ikke har klubb de dagene snakker jeg som regel med mamma i 16:00 tiden. Det er en perfekt tid for oss begge. Jeg følger å snakke med mamma hver dag, hjelper veldig på hjemlengslene. 17:30 til 19:30 er det middag, så jeg drar å spiser middag en gang mellom her en plass. Liker ikke være der med engang det åpner, så bruker å komme litt seinere enn 17:30.


Etter jeg har spist middag til 20:00 er tiden jeg kan være sosial med andre. Hvis vi ikke har floormeeting, da er det til 19:30. Klokken 20:00 er det study hall. Veldig greit med å ha en fast tid å kunne gjøre lekser på. Da skal vi holde oss inne på rommet, hverfall i gangen. Vi kan være hos andre hvis vi jobber med skole. Jeg syntes først at det er strengt at alle må, men når jeg kom syntes jeg det er helt greit å faktisk ha det sånn. Da har du en tid alle andre også gjør leksene sine på. Klokken 22:00 er study hall over, da kan vi dra igjen. Det skal være rolig etter 22:00, men vi kan gå rundt. Dette er tiden jeg ofte gjør meg klar for senga. Jeg er ganske trøtt når klokken begynner å nærmere seg over 22:00, så er greit. Vaske ansiktet og kle på meg soveklær og pakke meg i dyna. Blogge litt kanskje eller noe sånt. Ingen av mine norske venner eller familie er jo våken på denne tiden så er egentlig like greit. Klokka 23:00 skal vi være på rommet, men til klokken er 23:00 bruker jeg allerede ha lagt meg. Ligge i senga å se på mobilen eller være litt på pcen. Syns det er helt greit jeg.

Likes

Comments

Introduction week er den uken de nye elevene er her på skolen. Noen av de som har gått her tidligere er kommet, men ikke mange. Denne uken er for å bli litt kjent med skolen og hvor alt er. Fordi dette er en GIGANTISK skole og det å finne klasserommene er ikke alltid like lett. Denne uken er å for å bli kjent med både lærere, andre som jobber her og andre som skal gå dette året her. De har laget en plan for hele den første uken, som man skal følge. Den følges ikke slavisk, men den følges på en måte. Denne uken gikk slik

6. September 2016

Denne dagen er den dagen vi skulle ankomme. De hadde settet opp tour rundt på skolen en gang i timen på formiddagen trur den var rundt 12 til 17. Er middag for studentene, foreldrene kan si hade for de som ble fulgt til skolen. Også er det møte med houseparenten din. Jeg kom ikke før borti 23 på kvelden, så jeg var ikke med på noe av dette. Når jeg kom ble jeg møtt, skjekket inn og vist til rommet for å gå å legge meg.


7. September 2016

Dagen etter det var ankomstdag var det placement testene, som vil si at du tar en test i engelsk og matte som viser hvilken klasse du bør være i. Disse er på cirka 1 1/2 time. Jeg skjønner godt hvorfor disse er meningen å ta. Da vet du at du ikke er i feil klasse. For eksempel i matte, det å være i en for vanskelig klasse gjør ting bare værre og du forstår ingenting uansett. Denne dagen er det også velkomst tale fra Brian, rektoren på skolen. Så er det selvfølgelig noen få informasjonsmøter, som sikkerhet og annet info om skolen. På denne kvelden var det en utendørs disco i hagen midt på skolen.


8. September 2016

Dagen begynte med informasjonsmøte om va IB er og hva det går ut på. Senere var det fagvalg. Da måtte vi gå i aux dining hall (Ekstra spisehal) å få arket med navnet vårt på og dra til rådgiveren får å velge fagene vi ville ha. Under denne uken er det også en del dødtid, der du egentlig ikke gjør noe annet enn å snakke/være med venner man har fått eller bare chille litt og komme seg over jetlagen man har. Senere var det klubvalg. Denne skolen har en haug med klubber som man kan velge mellom, det er vel egentlig en klub for alle. Resten av ettermiddagen gikk til ellers andre infomøter. Senere på kvelden var det film i "kinosalen" som er her på skolen.


9.September 2016

Masse møter i alle veier. Dette var møter som USA sine lover, universitet og masse sånne egentlige unødvendige men samtidig nødvendige møter. Hva du må gjøre for å kunne søke collage her i USA. Dette er ting jeg egentlig ikke trenger for har ingen plan om å faktisk søke noe som helst mer skole i USA, fordi det koster mye.


10. September 2016

New York City arrangert tur for å se litt av byen. Først kunne vi velge om vi ville til Central Park eller 5th Avenue. Så skulle vi til The Top of The Rock. Der kan du se store deler av NYC, så det var jo artig å være med på, selv om jeg selv har vært i One World Tower og sett, men dette var fra et annet perspektiv, så det var artig. Vi sluttet turen med å gå hele High line som egentlig er en lang togbane som ikke er en togbane nå mer. Kjempe fin tur inn til NYC, etter det dro vi rett til skolen igjen.

11. September 2016

Denne dagen skulle vi egentlig ha en floormeeting(møte med hele fløyen du bor i, med houseparentene) for å se over hva man faktisk kan gjøre på en søndag, men de droppen den så man heller kunne velge selv. Jeg dro da med noen andre til Westcheaster mall, en ganske stort kjøpesenter som ikke er så langt unna skolen. 


12.September 2016

Jeg vet denne dagen ikke egentlig er under introduction week, men jeg tar den med, for den dagen er den mest forvirrende dagen av de alle. Skoledagen begynner klokken 9, men frokost begynner 7 så det er bare å stå opp og spise frokost, ordne seg og dra til et møte på teateret klokken 9. Hente timeplanen sin før lunsj. Lunsj klokken 11, så etter lunsj skal du ha 30 minutters klasser for å faktisk se hvem læreren er, hvor klassen er og hvem du går i klasse med. Her er det ikke sånn at du har et klasserom å forholde deg til, neida. Du har faktisk 7 klasserom, fordi du har 7 fag. Det er noe av det mest forvirrende som er med andre land en Norge, eller land som faktisk har sånn at læreren har 1 klasserom og elevene må komme seg mellom alle klassene. Vi har 5 minutter fra den ene klassen slutter til den neste begynner. Så da sliter man litt om man har klasser i 2 forskjellige bygg. Når du er ferdig med de 30 min klassene, er du ferdig på skolen for denne dagen. Så er det studyhall klokken 20. 

Likes

Comments

Jeg er selv framme og har vært det i noen dager nå, men har vært så mye nytt og sette seg inn i og sånt at jeg ikke har hatt noe tid å oppdatere bloggen, nå når hverdagen begynner som normalt på mandag, vil det bli litt lettere og sånt. Håper jeg da. Også om det er noe noen vil jeg skal skrive om, så må dere bare si ifra om det så skal jeg se hva jeg klarer å få til. Dette innlegget er sikkert ikke så interesant, men det er sånn reisen min gikk og mine tanker under reisen. Jeg satt under hele reisen og skreiv på notater når ting jeg kom på at jeg kunne skrive om dukket opp i hodet mitt.

Alle klokkeslett i dette innlegget er NORSK TID.


6.September 2016

07:00 - Våknet

Våknet opp og pakket siste rest, trakk ut alle stikkontakter på rommet og satt koffertene og håndbagasjen min i gangen så jeg kunne slukke lyset og alt på rommet. Gikk på badet, kledde på meg og ordnet meg klar for en lang reise. Gikk i stua og koste med de 5 valpene mamma passer for tiden og de to mødrene og selvfølgelig min egen hund Ayla.

07:30 - Avgang fra lakselv
Da var det bare å si hade til den fine lille hjemplassen min. Jeg, mamma, bestemor og Ayla skal starte til Alta for å sende meg avgårde. Jeg sa hade til både venner og resten av familien i helgen før og det gikk overraskende greit og si hade til dem. Jeg sa hade til resten av dyrene som mamma passer akkurat nå og startet ut i bilen. Litt tungt å vite at jeg ikke ser huset mitt før jul, men det skal nok gå bra. Da vi endelig kom oss på veien kjørte vi helt til skaidi før vi stoppet. Siden vi hadde Ayla med så måtte vi på en luftettur. Kjøpte også noe mat på veien.

10:30 - Ankomst alta
Vi var nesten ikke i Alta før 10:30 litt før, men skrev ikke ned nøyaktig tidspunkt. Vi dro rett på amfi siden jeg skulle på dyrebutikken og se etter vinterjakke til Ayla og sele som faktisk passer henne. Vi startet til flyplassen rett etter dette.

11:00 - Flyplassen
Da vi kom frem til flyplassen satt jeg og koste litt med Ayla i bilen og sa hade til hun, noe av det tyngste jeg gjorde. Jeg måtte si hade til min lille baby. Lille jenta som jeg har sett nesten hver dag siden jeg hentet henne. Jeg gråt litt når jeg måtte si hade til hun og gikk inn på flyplassen. Når jeg kom meg inn på flyplassen skjekket jeg inn og gjorde alt det ferdig før jeg satt meg på en benk med mamma og bestemor for å snakke litt og si hade før jeg måtte gå gjennom sikkerhetskontrollen. Å si hade til mamma og bestemor var og noe av det tyngste jeg måtte gjøre, men de vet jeg at jeg kan snakke med på så mange måter, noe jeg ikke kan med Ayla.

Når jeg gikk gjennom sikkerthetskontrollen ble det tårer på både meg, bestemor og mamma, men er heldigvis ikke så altfor lenge til vi ses igjen. Når jeg kom meg gjennom sikkerhetskontrollen gikk jeg å kjøpte noe og drikke og bare stilte meg ved gate´n min, siden det ikke var så lenge til flyet gikk. Når jeg endelig kom meg på flyet prøvde jeg å få tiden til å gå.

Jeg har skrevet et eget innlegg om hva man kan underholde seg med på flyet
Les det gjerne her:
http://nouw.com/malininy/underholdning-pa-flyturen-26563427
Har også skrevet et innlegg om spill man kan spille på flyet
Les det gjerne her:
http://nouw.com/malininy/spill-man-kan-spille-pa-flyet-26565334

14:00 - Ankomst Gardermoen
Jeg ankom gardermoen rundt 2 tiden, og neste fly gikk ikke før 17:55. Så hadde en del tid å finne på noe. Jeg trengte ikke å gå ut av avgangshallen i det hele tatt, så jeg gikk bare rett igjennom, kjøpte mat til både å spise på gardermoen og til å spise på flyet, hvis maten ikke var noe særlig. Jeg gikk til utenlands avgangen og så gjennom Taxfreen om det var noe jeg ville ha, men siden jeg faktisk skulle til New York fant jeg ut at jeg ikke trengte noe særlig. Jeg kjøpte 2 melkesjokoladeplater og en 10pk med tyggis. Når jeg skal gjennom passkontrollen så blir jeg stoppet fordi de trur jeg har rømt hjemmefra, siden jeg er under 18. Jeg kom meg gjennom heldigvis da.

Jeg gikk i andre etasjen innenfor passkontrollen og satt meg ned for å lade telefonen og spise baguetten jeg kjøpte. Snakket med mamma og bestemor som hørte om alt så langt hadde gått greit. Og ellers bare vente på at flyet faktisk skulle gå.

16:45 - boarding

Man skulle trudd at når jeg sier boarding, skal man inn i flyet, men neida vi slapp bare inn på det "rommet" før flyet. Her blir jeg også stoppet, fordi vaktene på sjekke bagen min for sprengstoff og narkotiske midler. Og det de sier er grunnen hvorfor er fordi jeg er under 18 år. Altså jeg er 17 ÅR, ikke en terrorist bare fordi jeg ikke er myndig. Det verste var at de sto og ventet på meg. Jeg slapp naturligvis igjennom og satt nå og ventet for å komme inn i flyet.

17:40 - Endelig boarding

Endelig slipper vi inn i flyet og finner setet mitt. Jeg hadde heldigvis sete 14 så jeg slapp og gå så langt i et fly, med 2 bager. Fant setet mitt og havnet ved siden av to hyggelige jenter. Begge reiste alene, så vi snakket litt om hvor vi skulle og hva vi egentlig hadde gjort. Begge var fra Europa, men ikke fra Norge.

18:55 - Starter endelig fra Gardermoen

Bare 1 time etter vi egentlig skulle startet, startet vi først. Det er så irriterende å sitte i flyet å vente på at det faktisk begynner å skje noe. Endelig komme oss opp i lufta og faktisk være snart ferdig med reisen.

21:00 - Mat

Mat på flyet. Denne delen kan jeg strengt tatt klart meg uten, fordi maten på fly ikke er noe å skryte av. På denne flyturen fikk vi kylling, men nesten bare skinn på, overkokt ris, noen inntørkete, overkokte grønnsaker med noe slags karri saus over. Før maten ov jeg litt for å prøve å få tiden til å gå, men jeg sover så lett på transport midler. Jeg liker ikke sove i bil heller egentlig. Fikk nok noe som nesten 1 time søvn. Spilte litt på mobilen og ventet på maten.

00:30 - Lei

Når jeg har sittet 5 1/2 time i fly begynner det liksom å bli litt slittsomt, du finner ikke en behagelig måte å sitte på, du er gått litt lei av å vente på liv på spillene og har sett det som er interesant på den lille skjærmen foran deg, men det er enda ca 2 timer igjen. Nå kommer det siste måltiden, men siden jeg hadde spist en baguett nylig så orket jeg ikke engang se på hva det var til maten. Jeg drakk bare eplejuicen som var inni posen.


02:00 - Landet (20.00 NY tid)
Endelig landet vi og kom nært bakken, men flyet brukte hele 50 MINUTTER til å parkere. Det er jo helt utrolig hvor kaos det var på flyplassen når jeg kom dit. Jeg gikk gjennom pass og visum kontrollen ganske fort. Sto og ventet på bagasjen som brukte cirka 30 minutter, så gikk jeg gjennom den siste kontrollen før jeg møtte sjåføren min og startet mot skolen. Endelig kunne jeg snart få legge meg i en seng som skulle bli min det neste året.


04:15 - ENDELIG FREMME! (22:15 NY tid)

Nå var jeg endelig kommet meg til skolen. Herregud den reisen var lang. Nå var det skjekk inn så jeg fikk rom og romnøkkel. Ta kopi av pass og forsikringer og alt sånt. Nå kunne jeg endelig dra på rommet mitt og legge meg i senga å sove. Det var så deilig å legge seg ned i senga. Her skal jeg sove de neste 9 månedene.

Likes

Comments

Jeg syntes egentlig pakking er vanskelig. Jeg syns det er vanskelig når man skal til syden i en eller to uker, så å nå skal pakke for et år borte er helt sykt. Tankene som går i hodet mitt er "Hva om jeg glemmer noe viktig?" "Enn hvis jeg pakker med meg for mye og bruker unødvendig plass?" og mange slike spørsmål. Det er rett og slett vanskelig å vite helt hva man skal pakke. Jeg har selv lest mange pakkelister nå som tiden begynner å nærme seg. Det finnes nok ikke en fasit om hva hver enkelt trenger med seg, men det finnes alltid en hjelp å få når det gjelder pakking, derfor skal jeg lage en pakkeliste som jeg skriver hva jeg har med meg, jeg skal egentlig prøve å skrive den litt mer detaljert også. På en mest mulig ryddig måte, så det er lett og følge med på.


Det som er viktigst å tenke på er hvor man skal. Skal man til en plass det er varm nesten hele året, trenger man ikke masse vinter klær med seg, men skal man til de plassene som blir kald på vinteren trenger man da varmere klær. Jeg skal få min mor til å ettersende varme vintersko og en vinterjakke, fordi dette er noe som tar unødvendig mye plass i kofferten, men jeg tar fremdeles det med i listen. Det finnes også mange pakketips så jeg skal ta med noen pakketips jeg føler er nødvendig for min egen del og kan være nyttig. Jeg reiser selv med to kofferter, så jeg får jo plass til mer enn en som har en koffert med seg. Så må man også se på hvordan type person man er. For eksempel elsker man å trene tar man med mer treningtøy, elsker man ikke å trene tar man ikke med så mye treningstøy. Listen kommer nok alltid til variere fra person til person, men husk dette er bare et hjelpemiddel, dette er det jeg tar med meg.

Jeg har også skrevet et innlegg om pakketips, koffert tips og andre reise tips
Les det gjerne her:
http://nouw.com/malininy/pakketips-og-kofferttips-26553963

Dette lista er ikke bare for de som reiser til EF Academy, men de som reiser på vanlig utveksling også. Ha også i hode at dette er en pakkeliste får New York, der er det varmt om sommeren, og kaldt om vinteren. Ha også i hode at dette er det jeg tar med meg, andre kan ha andre behov. Jeg har også i hode at jeg skal ha klær for cirka 2-3 uker, selvom vi har 1 vaskedag i uka cirka på campus, kanskje jeg ikke trenger å vaske klær hver eneste uke.


bildet er litt uklart, men det er fordi jeg har tatt det sånn med vilje.Husk å ta kopi av:
Jeg skal ta to kopier av alt dette. Dette setter jeg da en kopi i kofferten og en kopi i håndbagasjen

 • Pass
 • Billetter
 • Visum
 • I-20 papirer
 • Ark med telefonnummer


I håndbagasjen:

 • Pass
 • Viktige papirer (Listen er over, under husk å ta kopi av)
 • Alle kopiene
 • Billetter
 • Bankkort og eventuelt andre typer legitimasjon
 • Kodebrikke til nettbanken
 • Løse penger, både USD og NOK
 • Mac og ladder
 • Mobil og ladder
 • Kamera og ladder
 • Øreplugger/øretelefoner
 • US adapter
 • Bok/blad (hvis du ikke laster ned serier/filmer på pcen)
 • Blokk og penn
 • Ark eller noe med alt av nummer på (husk landskoden)
 • Mat og snacks til flyturen
 • Toy (hvis du får dotter i ørene)
 • Medisiner og resepter, for hvertfall to uker. (tilfelle bagasjen blir borte)
 • Plaster og gnagsårplaster
 • Antibac
 • Støttestrømper
 • Et skift (i tilfelle bagasjen blir borte)


Endrer listen ettersom jeg kommer på hva mer jeg har pakket.

I kofferten:

KLÆR

 • Undertøy for minimum 14 dager
 • 3 kosebher/tøy bher (f.eks calvin klein topper)
 • Sokker for minimum 14 dager
 • 1 par kosesokker/tøfler
 • 1 kosebukse/joggebukse
 • 5 bukser/thightser
 • 5 skjørt (2 korte, 3 lange)
 • 2 singletter
 • 8 tshorter
 • 2 kjoler (En hverdags og en litt finere)
 • 2 tynn strømpebukser (tilfelle den ene ryker)
 • 1 tykk strømpebukse
 • 3 shortser/halvlange bukser
 • 1 hettegenser
 • 4 gensere
 • 2 cardiganer
 • 2 par nattøy
 • 1 sett ullundertøy
 • 3 treningsoverdeler, (1 langarmet, 1 tshorte, 1 singlett)
 • 4 treningsunderdeler, (3 lange, 1 kort)
 • 3 sports bh-er
 • 1 bikini
 • 1 par ullsokker
 • 1 regnjakke
 • 1 vår/høstjakke
 • 1 vinterjakke/varm jakke (skal få dette sendt til meg eller så kjøper jeg der)


SKO

 • 2 par joggesko
 • 2 par toms
 • 1 par tøysko (converse lignende)
 • 1 par adidas sandalerTOALETTSAKER
 • Sminke
 • Tannbørste
 • Hårstrikk
 • Hårspenner/Hårnåler
 • Hårbørste
 • Barberhøvel og barberblad
 • Negleklipper og negelfil
 • Medisiner og resept
 • Hudrenseprodukter (såpe, toner, maske, fuktighetskrem også videre)
 • Smertestillende
 • Flere gnagsårplaster
 • Flere plaster
 • Nesespray
 • Øyedroper
 • Halstabletter(Zyx)
 • Bind (hvis man får mensen de første dagene, og de amerikanske bindene syntes jeg er vanskelig å forstå seg på)

SMYKKER

 • 1 klokke
 • 1 sølvsmykke
 • Øredopper til alle hull
 • 1 ankelkjede
 • 1 armbånd
 • 1 ring
 • 1 Piercing

ELEKTRONISKE TING

 • Selfiestang
 • GoPro med ladder og alt utstyr
 • Ladderbank
 • US adapter (kan være lurt med flere enn 1)

ANNET

 • Gaver til rommies/vertsfamilie
 • Bilder/minner/gaver fra venner og familie
 • Strikketøy

HVIS PLASS

 • Shampoo og Balsam
 • Såpe
 • Barberskum
 • Tannkrem


Likes

Comments

Det finnes så mange serier der ute som er bra og som burde bli sett. Mange er kjente og mange er ikke så kjente. Enkelte serier er så bra at du gjerne kunne sett de flere ganger på rad. Jeg liker serier som enten er krim, overnaturlig eller komedie serier. Jeg har derfor lagd en liste over serier som jeg kan anbefale og som jeg har sett.


 • Teen Wolf
  En tenåringsgutt som de plutselig begynner å skje noe rart med og til slutt finner han ut at han er en varulv. Dette kommer selvfølgelig med noen problemmer, som vi får følge opp igjennom seks sesonger, der to av sesongene har a og b serie. Sesong seks er ikke kommen ut enda, men er godt på tur, så Teen Wolf har masse sesonger man kan se før man kommer til. Teen Wolf er en serie jeg har sett to ganger ganske fort.

 • Castle
  Her følger vi en forfatter som skriver krimromaner og har funnet sin inspirasjon i en kriminaletterforsker. Han skriver derfor bøkene etter oppdragene de har sammen. Vi følger da vel og merke oppdragene de er ute på. En typisk krim serie, men med en liten vri.

 • Quantico
  FBI skolen, som lærer studentene å bli til ekte FBI agenter. Men i denne serier er vi i flere tidssoner så hodet må være på plass. Uskyldige for skylden for ting de ikke har gjort og det er konflikter mellom flere agenter. Denne serier er ganske ny, så det er kun første sesong som går i Norge nå, men den første sesonger er både bra og spennende.

 • Glee
  Sangkoret som ikker så populært på skolen, prøver å bygge seg opp til å bli litt mer likt. For ikke å risikere å bli banket hver dag av fotballguttene på skolen. Etterhvert så snur dette på en måte som får mobberne til å åpne øynene. Glee-club blir med på flere konkurranser og utfordrer seg på nye måter i hver episode. Samtidig som vi får se Glee-club følger vi også noen inn i privatlivet sitt. Både graviditet, utroskap, giftemål, flere homoer og masse flere artige konflikter kommer opp.

 • Supernatural
  Supernatural er om to brødre som skal kjempe alle de onde overnaturlige skapningene som kommer opp. De reiser gjennom hele USA og prøver å erobre de overnaturlige monsterne. Supernatural har over 10 sesonger, så dette kan du se en stund før du blir ferdig. Ingen episoder er lik, det kommer alltid noe nytt opp.


 • Modern Family
  Her følger vi familieproblemene til en helt vanlig familie, med noen spesielle familiemedlemmer. Konfliktene gjennom flere sesonger. Problemene som oppstår under familen, som er delt opp i tre på en måte. Du følger altså en familie i tre forskjellige hus og tilstander.

 • Awkward
  I Awkward følger vi det flauet livet til Jenna Hamilton helt fra start på high school til slutten. Et normalt tenåringsliv som ender med kjærester, venner, slutt på forhold og slutt på vennskap.

 • Keeping Up With The Kardashians
  Yndlings reality showet mitt. Mye drama og familieproblemer som ingen andre. Bitching og Ditching på alle mulige måter. Dette syns vel veldig mange er et teit program, men jeg elsker KUWTK. Nemlig fordi all det dramaet. I serien følger man familien Kardashian/Jenner gjennom mange år. Alt mulig får man med seg i serien.

 • The Vampire Diaries
  Dette er også enda en overnatulig serie. Her er fokuset egentlig på vampyrer, men det kommer varulver inn. To brødre som kommer å skaper trøbbel i den lille byen Mystic Falls. Denne serien har jeg også sett flere ganger.

 • Faking It
  To tenåringsjenter som er bestevenner begynner på en ny skole. De vil være populær, men samtidig litt annerledes. De blir da invitert på en fest. Der det blir noen misforståelser og dermed trur alle at de er et lesbisk par. De fortsetter å late som, noe som skaper problemmer. Det er desverre bare tre sesonger, da de valgte å slutte med faking it, men det er fremdeles brae sesonger.

 • The Mentalist
  Krimserie, der det er et CBI team som løser mord. Men her er hovedpersonen i serien en som kan lese folk. Litt overnaturlig på en måte, men samtidig ikke, fordi det ikke finnes masse rare monstere. Samtidig er det jo en typisk krimserie om man liker det, fordi det er jo mord som skal løses, som i veldig mange andre krimserier.

 • CSI Miami, Las Vegas og New York + Cyber
  CSI seriene er jo en klassisk krimserie. Jeg trur jeg har sett alt som går ant å se av CSI, men ikke av Cyber. CSI finnes i Miami, Las Vegas og New York versjon. Jeg personlig liker CSI Miami best, men alle sammen har jeg likt å sett. Cyber er jeg ikke helt begynt på enda, men av det jeg har sett føler jeg at cyber også blir en bra serie å se på.

 • Suits
  Suits er en serie som ikke er lik noen av de andre, men samtidig er litt lik. En forbryter gjømmer seg hos en advokat, så blir han en advokat selv. Med løgn. Han jobber da hardt for ikke å bli avslørt av de som ikke vet hjem han er. Mike Ross som egentlig er forbryteren, er super smart og har en hukommelse som ingen andre. Suits er en spennende serie, men med noen av de personene som du sku ønske ikke var der.

 • Making a murderer
  Netflix serien som slo godt ann. Populær serie, som egentlig bare er på netflix, men selvfølgelig finnes den til ulovlig nedlastning. En uskyldig mann er dømt for en voldtekt som er bevis om at han ikke har gjort, men uansett får han skylden. Han jobber i en rettsak for å få erstatning på 18 år han satt i fengsel for noe han ikke har gjort. Denne serien er en dokumentar hvor vi følger saken mot Steven Avery som er en uskyldig mistenkt.

 • Criminal Minds: Beyond borders & Criminal Minds
  Enda en krimserie. Min favoritt er Beyond Borders der de reiser over hele verden å løser saken om amerikanere som blir myrdet og bortført. Der vanlig Criminal Minds reiser de over hele USA for å hjelpe amerikanere for å løse saker. Typisk krimserie igjen der det er om å løse saker av mord og bortføringer osv. Akkurat det samme som CSI, bare forskjellige mennesker og annerledes saker.


Det er nok flere serier jeg ser på, men ikke som jeg har sett nok til å anbefale på samme måte. Andre serier man kan se er for eksempel Two and a half men og Friends, men jeg orker ikke skrive om disse seriene.​Bildet tatt fra google

Likes

Comments

Å sitte på det samme flyet i flere timer er uutholdene, men det finnes noe man kan gjøre for å få det til å virke litt lettere.

 • Behagelige klær
  Å faktisk velge behagelige klær å ha på seg er lurt. Det trenger ikke være en slaskete joggebukse og en altfor stor hettegenser, men en god bukse eller thights kanskje og en behagelig genser. Man bør å velge så man kan kle av seg eller kle på seg spørs etter om man er varm eller er kald. Man bør velge klær som ikke er så altfor trang, slik at man sitter der som en stokk og ikke kan røre på seg. Velg klær man både kan tøye og bøye seg i. Skoene man velger å ha på seg bør også være både sko som er lett å ta av og ta på igjen. Ikke ubehagelig sko eller noe sånt.

 • Ta av deg skoene
  Å ta av seg skoene så fort man kommer seg i setet sitt er egentlig veldig lurt. Da slipper du trange ekle sko, om man har det på seg. Skoene bør som nevnt over være lett og både få på og av. Man bør ikke velge de skoene som er penest, heller ta sko som er behagelige. Kan fort bli mye gåing på flyplasser som er så stor. Å ta av seg skoene gir både føttene luft og bevegelighet som de ikke hatt fått om man hadde hatt skoene på.

 • Støttestrømper
  Nå sier jeg jeg meg litt imot med behagelige klær. For disse støttestrømpene er som en tvangstrøye for føtter og legger, til du blir relativt vant til de. Disse strømmene skal jo hjelpe mot hovenhet og blodpropp. Selvom de er trang og ekkel å ha på seg, hjelper de faktisk ganske mye. Kanskje hvis man ikke sliter med med at føttene hovner opp kan man fint droppe dette trinnet, men får de som faktisk plages med at føttene hovner opp, anbefaler jeg støttestrømper.

 • Gå litt rundt
  Få deg selv til å faktisk få litt rundt i flyet etterhvert, halvveis eller så går du 2 ganger under selve gåturen. Strekk på beina. Hvis du sitter innestengt mellom folk du ikke kjenner, kan du omså si du skal en tur på do. Man sitter ganske trangt ganske lenge, så å strekke på beina kan være lurt 1-2 ganger på en lang flytur.

 • Beauty-produkter
  Å ha med seg miniversjoner av masse ting som kan hjelpe deg med å føle deg fresh. Ta med sminkeservietter for å vaske ansiktet, ansiktsmaske som er av papir som man bare setter på seg og bare tar papir enden av etterpå samtidig som man smører ut resten av "gelen". Man kan ta med seg en tannbørst. Det er så mye man kan gjøre for å virke mer fresh etterpå. Fly tar gjerne og suger ut all fuktighet og liv i huden, så å få litt oppfreshning.

 • Våtservietter, antibac og håndkrem
  Samme som at flyet tar ut all fuktighet og liv av huden, tar det samtidig all fuktighet av hendene også. Ta med våtservietter for å fått vasket hendene på en måte. Antibac er lurt fordi flyplasser og fly er ikke det reneste som finnes, så kan være lurt å ta litt antibac for å fjerne noen av bakteriene. En håndkrem er lurt for å gi hendene litt fuktighet etter både dårlig luft i fly, lite vann kanskje og antibacen.

 • Ørepropper/Øyemaske
  Hvis du ikke vil at alle skal se på deg når du sover, kan en øyemaske være lurt. Ørepropper om man ikke liker å sove med musikk i ørene for eksempel. På fly er det bråk fra alle mulige kanter og derfor nødvendig med noe som holder bråket ute, hvertfall litt.

 • Mat og drikke
  Selvom det er muligheter til å både ha forhåndsbestilt mat og kjøpe mat er det lurt å ta med en matbit, hvertfall for de som er litt mer gresne. Fordi flymaten er ikke alltid god. Man kan være heldig, og det har jeg vært ofte. Men det finnes de gangene man er uheldig også, å maten smaker ikke godt. Ta med noe mat du vet både holder og som du liker. Bare vær smart å ikke ta noe som ikke er lov å ta over grensen i USA eller hvor man skal. Fordi det er overraskende strengt. Noe snacks kan også være lurt å ta med seg, sånn mini potetgullpose eller noe annet. Tyggis er også noe jeg personlig alltid har med meg når jeg er ute å flyr.​Bildet tatt fra google

Likes

Comments

Det finnes uendelig mange spill man kan spille på en reise. Det viktigste man trenger å tenke på er at det ikke må ha internett for å faktisk fungere. Man kan jo være heldig å få internett på flyet, men det er ikke ofte. Det må også være artig eller underholdene. Hvis man skal ha spill på mobilen mens man er ute å flyr er det fordi man vil ha noe å gjøre noe for å få tiden til å gå. Hehe, husk også at spill er faktisk veldig lett å bli avhengige av. Skjønte aldri hvordan noen kan bli avhengige av et spill, helt til jeg begynte med sånne her type spill på mobilen. Man trenger heller egentlig ikke bekymre seg at mobilen skal gå tom, på de fleste langdistanseflyvninger er det mulighet å ladde mobilen på flyet under hele flyvningen.

Jeg har skrevet et innlegg om hva man kan gjøre på flyet for å underholde seg.
Les det gjerne her: http://nouw.com/malininy/underholdning-pa-flyturen-26563427

Jeg har laget en liste over spill jeg syntes er artig å spille på fly. De trenger ikke internett så de er flyvennlige.

 • Candy Crush

  Det spiller så mange er avhengig av. Candy crush var favoritten min å spille lenge, men fant andre spill. Candy Crush er spill man skal flytte på godteri slik at de som er likedan kommer etter hverandre. Det er uendelig med level som blir vanskeligere jo høyere du kommer opp. Kanskje ikke uendelig, men hvertfall mange levler, du blir hvertfall ikke ferdig på en flytur. Du har 5 liv men de fylles opp etterhvert. Når du har brukt et liv vil den telle ned å legge til et nytt liv når den har telt helt ned. Veldig greit med livene, selvom man skulle ønske det ikke var liv. Når livene går tom kan du bare bytte spill. • Panda Pop.
  Panda Pop er det samme konseptet som Candy Crush, men anderledes på så mange måter samtidig, dette spillet har jeg spilt som gal. Panda Pop er en panda mamma som vil redde ungene sine som er fanget av masse kuler. Poenget er at man skal ha 3 eller flere kuler i samme farge og da poppe de kulene bort. Panda ungene ligger gjømt mellom kulene så det er da spesifikt disse kulene du skal få ned. Dette er et av mine favorittspill. Livene er også det samme som Candy Crush, så her er det bare å bytte til en annen etter at livene er brukt opp.


 • Cookie Jam
  Cookie Jam er det spillet som er mest lik Candy Crush på egentlig de fleste måter. Man skal få de likedane figurer sammen og nå masse forskjellige mål. Cookie Jam er en kake eller lignende man skal bake, med de forskjellige figurene, når du klarer de figurene man skal, blir kaken til etter hvert. Livene er akkurat likedan som både Candy Crush og Panda Pop.


 • Toy Blast
  Toy Blast er det nyeste spillet jeg er begynt å spille. Her skal man ikke sveipe klossene men trykke på de. Bygge opp slik av flest mulig klosser av samme farge er etter hverandre å får muligheten til forskjellige "våpen". Bomber, rakketer og en kloss som sprenger alt av samme farge. Samle opp og nå de forskjellige målene som lurer seg bak mange levler.


 • Best Fiends
  Dette er mitt yndlingsspill å spille uansett hvor jeg er. For det første har du 20 liv, så livene går ikke så fort. her skal man dra så mange like du kan under en. Beskjempe de monsterne som spruter ut småmonster som spiser figurene dine. Samtidig som du ofte skal få til å fange så og så mange av samme figur. Du kan skaffe diamanter for å styrke og bygge opp figurene til å ta monsterne fortere. Skaffe deg nøkler for å få enten diamanter eller andre ting som man også kan kjøpe ting av.

Likes

Comments

Den lange flyturen. Det å finne på noe i så mange timer i et fly er egentlig ganske vanskelig når man selv sitter der. Det er begrenset hva man faktisk kan gjøre inne på et fly, og noe som faktisk gjelder å bli sittende i setet sitt. Første timene går kanskje fort, men så kommer de uendelige siste 3 timene, der du ikke egentlig vet hvor du skal gjøre av deg selv. Du vet ikke hvordan du skal klare å sitte stille i så mange timer enda. Det er faktisk noe man kan gjøre fordetom man sitter på flyet. Og gjør man bare litt "forberedelser" før så er det mye man kan gjøre. Det er kjedelig å gjøre det samme i mange timer, derfor kan man bytte litt på hva man skal gjøre. Jeg har lagd en liste over forskjellige ting man kan gjøre. Å kommer noen på flere ting er det bare å kommentere dine ideer også.

 • Sove
  Hvor deilig hadde det ikke vært å lukket øynene i før du letter og åpne de igjen når dere lander. Der er de heldige som faktisk får det til. Jeg igjen, klarer som regel å kanskje sove 2 timer av en flytur hvis jeg er heldig. Å sove gjør jo så tiden går betraktelig fortere. Når det er tidssone er det kanskje bra å sove, men da må det være på riktig tid av døgnet man sover. Men sove er noe jeg alltid prøver å få til mest mulig på flyturen jeg skal på.

 • Film/Serie
  Hvis man er en som elsker å bruke tiden sin på å se på filmer eller serier. Kanskje man henger litt bak på en serie eller er noen nye filmer man kan se kan man laste de ned på forhånd, slik at man kan se de uten internett. For internett er det ikke mye på fly om du ikke reiser med full flex og de der. Laste ned en sesong av en serie eller et par filmer har du noe å underholde deg med.

Bildet tatt fra google

 • "Tven" på flyet
  De fleste nye fly, aka dreamlinere har en skjerm rett foran deg som du styrer helt selv. På denne skjermen finnes det både serier, filmer, musikk og spill, men ha i bakhode at det er ikke av det nyeste utvalget man får. Men det er noe der som kan få tiden til å gå litt fortere.

 • Spill på mobilen
  Man kan på forhånd ha lastet ned forskjellige spill på mobilen som ikke trenger internett. Er man inne på Candy crush og sånne spill kan man laste ned masse forskjellige, så når du går tom for liv en plass hopper du bare over til neste spill. Jeg skal lage et innlegg om spill man kan spille under en flytur som jeg selv bruker å spille. Det finnes uendelig mange spill som kan laste ned. Bare prøv dem på forhånd så du vet de er bra.

 • Bok
  Er du en av lesehestene kan man godt lese en bok på fly. Gjerne sette musikken i ørene og bare drømme seg bort i bøker. Om du enten har en bok selv eller om du kjøper en på taxfree'en er jo opp til hver enkelt. Man kan jo også laste ned en E-bok om man ikke vil at den skal ta så mye plass. Da kan man enkelt bare ta opp mobilen eller paden å lese den uten at den tar så mye plass i håndbagasjen.

 • Tegnebøker
  Hvis man liker å tegne og føler seg rolig av det går det ann å ta me seg en tegnebok og fargeblyanter, dette trenger jo ikke ta så mye plass i håndbagasjen. Det er blitt super populært med tegnebøker for voksene og de finnes i masse forskjellige temaer og figurer man kan tegne. De finnes i flere størrelser også så man kan selv se hvor stor man får plass til i håndbagasjen. 

Bildet tatt fra google


 • ​Musikk/Lydbok
  ​Under flyturen kan man bare sette på øretelefonene eller ørepluggene å koble helt ut med musikk eller en lydbok. Enten man sovner eller ikke. Bare det å slappe av med musikk i ørene, så man slepper all støyet som er i flyet. Unger som gråter, bråket fra flyet og snorking fra andre. Bare steng alt ute å sett på musikken. 

Likes

Comments

Vanskelig å vite hvordan og hva man skal pakke. Skal lage en pakkeliste også, men tenkte jeg lager et eget innlegg om pakketipsene jeg har.

Disse er ikke skrevet i rekkefølge på noen måter.

 • Pakkeliste
  Og faktisk skrive en pakkeliste hjelper veldig. Begynn gjerne med en liste som du bare skriver alt du kommer på. Når du faktisk begynner å få den første listen ferdig, lager du en litt mer ryddig og oversiktlig liste. Det er super lett å da bare plukke ut fra skapet for og legges ned i kofferten. Gjerne kryss av etterhvert som du faktisk pakker det ned. Hvis du er en som elsker å ha kontroll skriv gjerne ned etterhvert som du pakker helt spesifikt hva du pakker ned. Hehe, jeg har gjort sånn hver gang jeg pakker i mange år nå. Føler det er lettere når du skal pakke hjem igjen.

 • Hard koffert uten glidelås
  Det finnes ikke en fasit om hvordan koffert du spesifikt skal ha, men mitt ene pakketips er faktisk å ha en hardplast koffert som ikke har glidelås. Kofferten blir ikke behandlet pent under reise uansett hvor mye det omså skulle stått forsiktig på den. Hardplast koffert tåler nødvendigvis ikke så mye mer enn en tøykoffert, men det beskytter innholdet litt mer. Det med glidelås er egentlig flere grunner for. For det føste kan glidelåsen sprette opp under tøff behandling, men den viktigste grunnen jeg tenker på er at det er mye lettere for ukjente folk å putte andre ting inni kofferten. Foreksempel i verste tanke, kan plutselig en som skal smugle dop inn bare sprette litt i kofferten og sette hva som helst inni kofferten. Det nytter nok ikke å si at det ikke er du som la den der når du blir tatt.

 • Ikke for overpakket
  Om man sliter med å ikke overpakke kofferten, heller kjøp en ekstra kolli og bruk en ekstra koffert. Med en overpakket koffert kan du både måtte betale overvekt og risikere at kofferten "sprenger" seg opp. Overvekt er dyr, det koster i snitt 90 norske kroner per kilo. Det er sure penger å betale. Det blir jo selvfølgelig ikke så dyrt når det er snakk om 1-2 kilo overvekt, men det er fremdeles kjedelig å betale dette.

 • Sikre kofferten
  Det kan være lurt å kjøpe et strikk som er meningen for å beskytte kofferten fra å sprette opp. Dette kan da hjelpe i å skape en unødvendig situasjon. Tenk deg så flaut det må være å faktisk samle klærne etterhvert som de kommer på rullebåndet. Selvom det ikke skjer ofte så kan det plutselig skje.

 • Merk kofferten godt

  Det er så kjedelig å måtte skjekke om det faktisk er din koffert. Her kan man gjøre det må mange forskjellige måter. Svart koffert er ikke det mest uvanlige, så om man har en svart koffert kan man klistre på klistremerker eller noe sånt. Må fargerike kofferter kan man å pynte opp med klistremerker. Et annet tips er at man faktisk har skrevvet navn, nummer, adresse og sånt på den lappen som er gjømt på kofferten en plass. Man kan knytte et tau, litt garn eller lignende rundt det ene håndtaket. Her er mye man kan gjøre for å få den til å bli litt utskilt fra mengden.


Bilder tatt fra google • Undersøk grenser, tillate ting osv
  En lur ting når du pakker er å skjekke med selskapet du reiser med om hva som er max mål på koffert og max tyngde på koffert. Enkelte land er det faktisk strengt om hva man kan ha med seg over grensene. I Usa er det ting som kjøtt, frukt og sånt som er strengt. Så den kan være lurt å finne ut hva som er strengt å ha med seg inn i landet, dette kan faktisk hjelpe så man ikke får en kraftig bot på grensen for noe så dumt som en banan.
 • Pakk inn i hverandre
  Om man har sko kan man stappe undertøy og sokker inni. All plass man kan spare er verd det. Når det er snakk om å pakke for et helt år må all plass brukes ut fullt. Bruk alle rom som går ant i kofferten, hvis kofferten din har flere rom en bare hovedrommet. Stapp klær på alle mulige måter så man slepper å ha tomrom i kofferten.

 • Begynn tidlig
  Jeg mener da ikke at man skal starte flere måneder i for veien. Kanskje en til tre uker før man skal reise. Begynne tidlig gir deg å en oversikt om eventuelle ting man må kjøpe eller skaffe seg før man reiser. Hva som må vaskes og ordnes før man reiser. Begynner man noen dager før, natta før eller samme dag som man reiser, er det stor sannsynlighet at man glemmer noe og pakker altfor mye unødvendige ting med seg.

 • Tenk hva du kan kjøpe
  Det er mye man kan kjøpe der som er vanlige ting man trenger. Shampoo, balsam og såpe er ofte ting som tar plass og er vekt. Ta med en liten utgave om man må ha med, og heller kjøp der du skal. Barberskum og sånt er også ting som både tar mye plass og gjør så vekta går opp. Tenk deg om når du skal pakke om hva man kan kjøpe der og hva som faktisk er viktig å ta med. Selfølgelig om man har plassen tilslutt for å kunne ta med seg sånt hjemmefra, kan man selvfølgelig også ta dette med.

 • Rull klærne
  Hvis du har funnet frem alt du skal ha med, settet det ut. Kan man begynne å rulle klærne istede for å brette dem. Hvis man ruller klærne kombrimeres klærne til å ta mye mindre plass. Det er også lettere og putte rullete ting inn i kofferten, på alle mulige plasser og tomrom.


Trur jeg har fått med meg de beste tipsene jeg har ihvertfall. Om du kommer på noen andre tips, gjerne legg igjen en kommentar på det.

Likes

Comments