Expect nothing, appreciate everything.

CERTIFIED OPEN WATER DIVERS 🌮

Sorry för dĂ„lig uppdatering men det har hĂ€nt sĂ„ mycket dessa dagarna pĂ„ Koh Tao, som först och frĂ€mst Ă€r en helt underbar ö. Hit vill jag igen! đŸŒŽâš“ïžđŸąđŸŸđŸ 

Just i denna stund sitter vi pÄ en fÀrga som ska ta oss vidare till Koh Samui efter lite mer Àn en vecka hÀr. VÀdret har varit lite sisÄdÀr de senaste 2 dagarna. Men skönt ÀndÄ med lite paus frÄn den starka solen. GÄrdagen var helt underbar, som alla andra dagar. Vi hyrde tvÄ mopeder och körde rundor hela dagen fram tills solnedgÄngen. Vi körde verkligen i terrÀng ibland uppe i bergen. Vilken upplevelse, fett lÀskig ibland men svinkul, adrenalinkick deluxe.

Första dagen pĂ„ Ön spenderades pĂ„ stranden och hikea lite grann köpte med oss en öl och hitta ett urmysigt stĂ€lle vid stranden dĂ€r vi sĂ„g pĂ„ solnedgĂ„ngen och ba njöt och snacka om allt mellan himmel och jord.

Andra dagen började med en go frukost. Sen gratis taxi till Big Blue Diving resort. DÀr vi bestÀmde oss för och ta "Open water dive certificate". Det var en kurs pÄ 3,5 dag 9800 Baht vilket Àr cirka 2500:-.
DÀr det ingick 4 nÀtters boende i ett dorm 8/10 bÀddar. Man kunde Àven betala extra för Ä fÄ ett eget rum eller en bungalow. Men Med tanke pÄ vÄr budget, passa dorm super.
En otroligt taggad Mallan, nervös, super glad pĂ„ livet. Äntligen.. sĂ„ tog vi vĂ„rt pick och pack och gick till vĂ„rt rum.
NÀr vi öppnar blir vi alla lika chockerade.. det var ett privat rum, egen toalett, varmdusch, AC, fan, balkong. GALET. #lucky #omg
"Kunde Det bli bĂ€ttre Ă€n sĂ„hĂ€r" đŸ’đŸœ

KvÀllen började med lite "intro", vi fick böcker, hemlÀxa, kolla lite filmer och snackade och sÄdant.

Dag 2.
Började 8.30 med teori utomhus, gick igenom utrustningen, sen massa teknik och teori i poolen.
Första försöken i poolen gick Ät helvete för min del. & jag tvivla som attan pÄ att jag skulle fixa det... Nervös som bara den, kÀnslan att andas under vattnet liksom. Det första som var mitt hinder var ju kontaktlinserna. Men det som var mest jobbigt och gav mig typ Ängest var att inte andas med nÀsan. NÀr jag var liten kunde jag lÀtt dyka frÄn land eller i vattnet utan och hÄlla för nÀsan och ha ögonen öppna. Men pÄ senare Är kan jag varken eller.... #goodjob

SÄ första "trÀningen" var att ha regulatorn i munnen, och inte ha "masken" pÄ sig. Va nere med huvudet under vattnet i 3-5 min och andas regelbundet.
Det gick Ät helvete. AlltsÄ kÀnslan jag fick, blandning mellan hopplöshet och Ängest. Fyfan. FÄr typ rysningar av tanken. Fixa det med att hÄlla för nÀsan vid inandning, vilket inte var ok..

Massa olika saker övade vi pÄ i poolen. Vissa va skitjobbigt och vÀldigt psykiskt pÄfrestande med allt som allt. 4 h i poolen = svinkul.
Jai som vÄr instruktör hette var svinbra och riktigt pedagogisk. SÄ tillsist med hans "hejande" och min envishet. Lyckades jag slutföra alla "skills"

Eftermiddagen bestod av teori, film och mat. Slut som vi alla var blev de sÀngen tidigt efter vi lÀst teorin och gjort lÀxan.

Dag 3.
Började med teori och frukost utomhus. Sen examination, ca 80 frÄgor. 3 fel.. helt ok för att teorin och hela kursen var pÄ engelska #proud
Efter lunch blev det 2 dyk i havet pÄ max depth 12 m.
KvÀllen var vi alla lika trötta. Men det blev Ä hÀnga med nÄgra av killarna frÄn vÄr grupp. KÀka gott sen tog vi nÄgra bira och kolla pÄ "fireshow" pÄ en strandbar.

Dag 4.
Började tidigt. Kl 06.00 satt vi pÄklÀdda, redo, nervösa, taggade och Ät frukost, tittande ut över horisonten. 06.30 gick bÄten.
Denna förmiddagen bestod av 2 dyk pÄ Max depth 18m.
Dessa dyk var hÀftiga. Fett lÀskigt ibland, speciellt första med vÄgor och lite ström. Men vi fixade det fint!
Att va under vatten var helt underbart, att dyka med fiskar precis bredvid sig Àr nÄgot jag alltid drömt om. Man fick ett form av "lugn" dÀr nere, att bara vara. Ibland fick man lite hjÀrnspöken och sÄdant. De tvÄ sista dyken filmades, vi var ju bara tvungna Ä köpa filmen! Minnen för livet har detta verkligen gett en. otroligt!

Vill verkligen dyka igen! Och kanske till och med göra nÄgon fortsÀttnings kurs.

270217 - certified open water divers 🏝

HĂ€r kommer dagarna i bilder.

Later. Xoxo - M

Source error

Gillar

Kommentarer