Go coconuts

Först om främst, har ni sett den lilla artikeln om mig och Jonas på mamas sida?
TRYCK HÄR om ni vill läsa💗

och när jag väl va inne på deras sida såg jag att dom tipsa om hur du kan använda kokosolja på 16 olika sätt, vilket jag tyckte va helt suveränt då dom hade med väldigt många punkter som jag själv använder mig av, om jag tänkte tipsa vidare till er!

​ Hur använder jag kokosolja?

”Kokosolja är svaret på allt” finns numera som tryck på både påsar, tröjor och mobilskal. Och visst är kokosnöten någonting alldeles extra! Glöm dyra hudkrämer, hårinpackningar och barnkrämer och satsa på en riktigt härlig (och ekologisk) kokosolja till familjen istället. Här är några skonsamma sätt att använda oljan på – för både mamma och bebis.

Som återfuktande kroppsolja.

Undvik torr hud i vinter genom att smörja in hela kroppen med kokosolja eller häll några droppar i badet och massera in.
Är du gravid rekommenderar många att smörja in magen med kokosolja för att motverka bristningar.

Oljan absorberas lätt och ger huden massor av näring. Du kan också göra en egen bodybutter eller massageolja genom att värma upp lite kokosolja tillsammans med en eterisk olja.

Tips! Smörj in dig med oljan både före och efter rakning –oljan gör att rakhyveln glider fint över huden och fungerar både bakteriedödande, mjukgörande och återfuktande.

Som exfolierande peeling.

Blanda lika delar kokosolja och socker och använd istället för läppskrubb, ansiktsskrubb eller kroppsskrubb. Tillsätt lite eterisk olja för att få det lite extra härligt och väldoftande. Perfekt på höst och vinter mot torr, fnasig hud och torra, spruckna läppar.

Som hårinpackning och balsam.

För dig med torr hårbotten, irriterande mjäll eller torrt och frissigt hår kan kokosolja göra susen. Kokosolja har nämligen ett högt innehåll av lipider – vilket håret älskar! Badda in frissiga hårtoppar i några droppar olja eller i hela håret efter duschen och låt det verka över natten. Kokosolja sägs ge ett friskare hår, minska håravfall och fungera som ett skydd mot solens starka strålar (med ett naturligt SPF 4).

Som skonsam sminkborttagning.

Kokosolja löser snabbt och enkelt upp makeup. Badda bort sminket med lite kokosolja på en bomullstuss. Oljan är skonsam mot huden och lämnar huden mjuk och återfuktad på djupet.

Som mjukgörande ansikts- och ögonkräm.

Använd oljan som fuktkräm, den sägs nämligen motverka både akne och rynkor. Du kan också badda in huden med lite olja över natten för extra återfuktande effekt. Om du har lite fetare hy kan du riskera tilltäppta porer, då rekommenderas inte kokosolja.

Tips! Massera in lite olja under ögonen med mjuka cirkelrörelser för att återfukta huden, minska svullnad och uppkomsten av mörka ringar.

För bebis

Detta känns ju helt suveränt, både jag och Lowe kan använda oss av kokosoljan. Kokosolja är en av de mest näringsrika oljorna du kan använda för din bebis – men kolla gärna upp allergi mot kokosnöt innan, det är relativt ovanligt men kan tydligen finnas.

Som barnkräm och barnolja.

Oljan fungerar utmärkt för att behandla skorv, eksem och torra partier, men också lindra sting och bett. Håller hela kroppen mjuk som en bebisrumpa!

Som barntvål.

Genom att blanda kokosolja och ricinolja kan du skapa din egen skonsamma barntvål – helt fri från kemikalier och andra okända ämnen. Perfekt för känslig barnhud.

Som blöjkräm

Använd oljan för att motverka blöjeksem genom att badda in området efter varje bad och blöjbyte. Oljan skapar en återfuktande barriär och hjälper till att förhindra irritation med sina bakteriedödande egenskaper.

Likes

Comments

tildabexell
tildabexell,
Grymt inlägg! Kul att läsa 😃
nouw.com/tildabexell