En utav livets stora prövning ja.. såklart menar jag småbarnsåren men en av de största prövningarna, den stora med stort S, är enligt mig då alla i familjen får magsjuka under småbarnsåren. Alltså det är ett rent helvete på ren svenska. Då prövar livet en som aldrig förr. I år drabbade den alla utom Collin med stålmagen. Men vi ska inte ropa hej ännu då det inte gått tre dygn sen sista spyan/skiten. Det började natten mot torsdag, efter att ha sovit ca. 4 h totalt sön-ons så såg jag fram emot ett hyfsat natt. Allt gick enligt plan, badade Noah och masserade lilla magen och la honom i sängen vid 19.30. Han somnade så gott och de stora somnade också hur bra som helst. Detta bådar gott tänkte jag. Gick själv och la mig vid 21 för att ta ikapp lite sömn. Vaknar 00.30 av att Collin ropar: "MAMMA, PAPPA, MIO KRÄKS I SÄNGEN!!"

Japp, kräks var det. Överallt. I hela sängen. På alla gossedjur. Lakanet. Kudden. Täcket. KOD RÖD KOD RÖD!!! Kaoset börjar. Bara börja rodda. Mitt i natten efter minimalt med sömn hela veckan. Såklart vaknar Noah också. Dela upp sig, jobba som ett team. Man tror man har läget under kontroll men jag och Tobias blir verkligen två hönor i sådana här situationer 😂 Tog säkert närmare en timme att få bort Mios sängkläder, bädda nytt, rodda om alla ungar. Tobbe stänger in sig i sovrummet med Collin som får sova i storsängen och får Noah att somna om.

Jag tog hand om stackars lilla Mio hela natten. Det var inte nådigt. I hela 4 h kom det kräks. Vi var upp och duscha två ggr, böt rent en gång till då det inte hann komma i hinken. Ja.. det var den natten det. Och där och då vet man att detta bara är början.

Dagen efter var det Noahs tur, sen Tobbes och sen min.

Men idag började livet komma tillbaka. Efter att ha varit instängda i huset sedan onsdag så var det verkligen skönt med frisk luft.


Älskar er, min fina familj. Collin & Mio fick varsin festis. Lilla Noah somnade i min famn en stund och vi njöt av en kopp kaffe i solen.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Så har ännu en helg passerat! Dagarna går så fort. Vi har haft en riktig myshelg med inte allt för mycket planerat. Bara myst, hyrt film, ätit gott ni vet. Helgen avslutades hos mamma som fyllt år där det bjöds på pizza & tårta.

Måndag igen, stora är på förskolan och jag och Noah startar veckan lugnt. Har fyllt på kylen lite, tvättar och gosar med lillfisen. Han har fått bada nu efter lite gröt. Gullungen ♡

Tycker om att inte boka in något på måndagar. Bara vara. Ska hämta storisarna om en stund och senare ska dom iväg på gympa. Första gången var förra veckan, Collin var jätteduktig och lyssnade bra på gympafröken 😀 Mio var lite mindre fokuserad men väldigt taggad. Är så roligt att stå på sidan och se på då de små benen springer och gör övningar!

Ska få i mig lite lunch nu medan Noah powernapar. Let this week begin!

Likes

Comments

Alltså "friyay". Men helt seriöst så har denna fredag varit "yay". Barnen vaknade på strålande humör alla tre så det kändes rimligt att åka in till stan. Vi började med en helghandling på Coop. Gick helt suveränt. Sedan gick vi i några affärer och åt en god lunch. Jag åt Lyktans nyhet "Buddha bowl", den vegetariska. Alltså magi! Den rekommenderar jag verkligen.

Varför barnen var så nöjda kan också ha att göra med att de fick välja en leksak på Lekia. Vilka spoiled brats. Men det är faktiskt väldigt svårt att säga nej många gånger. Det är tur att man väldigt sällan är i stan med di små. Sedan ska man ju inte sticka under stolen med att det är roligt att ge dom saker när man kan.

Innan vi for hem så for vi förbi min älskade mami på hennes jobb, överraskade med blommor som pojkarna valde då det är hennes födelsedag idag! 52 bast och snyggare än någonsin. Grattis mamma på din dag ♡


Likes

Comments


Idag har jag varit på mitt första yogapass. Har anmält mig till en kurs som håller på 8 tillfällen. Detta är en yogaform jag aldrig provat förrut. Kundaliniyoga - En medicinsk yoga som strävar efter att uppnå bra livsbalans, motverka negativ stress och "nå en hög grad av sinnesro & avkoppling." Med yoga tillkommer också så många andra positiva saker:

▪️Bättre sömn

▪️Ökad rörlighet i leder och muskler

▪️Starkare och smidigare kropp

▪️Stärker immunförsvaret

▪️Minskar stress i kropp och sinne

▪️Renar kroppen

▪️Syresätter din kropp

▪️Stärker dig fysiskt och mentalt

Det här var faktiskt en utav alla saker jag tänkt ta tag i. Hitta något som ger mig tid för mig själv samtidigt som jag får ut något av det. Så tack, Lina för att du frågade mig om vi skulle anmäla oss & tack min kära Tobias för att du ville sponsra din future wife med denna investering.

Hur gick första passet då?

Ja, tack som frågar. Jag hade faktiskt väldigt svårt att komma till ro och "hitta mig själv" till en början. Fick kämpa med andningen och släppa allt annat. Men jag tror att det bara blir lättare. Hela kroppen blev i alla fall sjukt avslappnad och huvudvärken jag hade innan släppte helt och jag ser fram emot nästa torsdag.

Underbart ibland att komma hem och alla ungar är redo för sängen ♡

Nu blir det en fortsatt lugn kväll med senaste avsnittet av Riverdale! Fredag imorgon, wiho. Har en vision om en riktig mysdag med lunch på stan med mina barn. Men jag vet att drömmen om en mysig härlig dag på stan oftast slutar i kaos. Men vaknar ungarna glada imorgon ska jag fasen utmana ödet.


Godnatt!

Likes

Comments

Alltså dagens första kopp, min viktigaste. Classic mom fuel. Blev en snabb morgon, upp och hoppa, frukost i små magarna och direkt gasa mot förskolan. Det ultimata för oss är att kliva upp före 7. Då behöver vi inte stressa.. Collin och Mio får sitta med sina täcken i soffan framför morgonshowen medan jag fixar frukost. Sen klär vi oss och börjar gå till bilen 8.15.

Men idag var vi trötta. Storkillarna sov till 7.40 så det blev inte så mycket mys denna morgon. Men det hinner vi ta igen nu i helgen. Det här är första veckan på länge som Collin och Mio har varit på förskolan varje dag. Dom har haft så roligt och man märker stor skillnad på deras humör. Det har också varit välbehövligt för mig och Noah. Det är så pass få timmar men det gör mycket. Jag kan handla med endast ett barn, städa, plocka och ge full uppmärksamhet till lillfisen för en stund.

Våran förskola har delat upp 15 h på 4 dagar. 4 h (mån-ons) & 3 h på torsdagar. Det ultimata hade varit 15 h på 3 dagar. Men man kan ju inte få allt man vill här i världen. Så är ändå tacksam att det inte är 3 timmar varje dag.

Hur som helst, nu sover Noah en liten stund och jag ska ta en påtår innan jag tar ett litet städryck här hemma. Sedan brumma iväg och hämta resten av mina avkommor. Idag ska en kompis från förskolan och hennes mamma följa med oss hem. Ska bli mysigt och trevligt.

Senare i eftermiddag så ska jag iväg på något nytt och spännande. Uppdaterar er om det i ett eget inlägg ikväll!

Ha en underbar dag. Kram, ♡

Likes

Comments

När man varit gravid 3 gånger ganska tätt är det lätt att man "tappar bort" sig själv längst vägen. Nu är min minsta inte så gammal, bara 5 månader. Men där kring 6 månader med varje kiddo har jag alltid blivit peppad på att försöka hitta någon slags balans. Börjar alltid med en stor rensning i garderoben. Check på den. Sedan har man ingenting att ha på sig. Och inga pengar att köpa nya kläder heller. Så står man där. Nej, nu blev det lite osammanhängande.. vi börjar om:

Mitt mål eller rättare sagt önskan med denna blogg är att försöka hitta en balans. Försöka hitta "min väg tillbaka". Balansera mammalivet men samtidigt hitta mig själv. Jag är mamma nu, till tre underbara pojkar. Känner sådant lugn inom mig samtidigt som det för det mesta är en cirkus hemma hos oss. Men jag känner mig så otroligt tacksam över min familj. Och lite "lättad" att allt barnafödande är klart. (Nu ska man ju aldrig säga aldrig, man kanske blir sugen på en till bebis om något år) MEN just nu känner jag mig så nöjd. Och ser fram emot framtiden.

Småbarnsåren är nog livets största prövning för både en själv och som ett par. Något jag också känner mig tacksam över är att jag och Tobias är så pass stabila trots allt kaos och bråk.

Nu blev hela det här inlägget lite osammanhängande, kanske lite som jag känner just nu. Och kanske lite därför denna blogg kommer hjälpa mig lite på vägen. Vi tar en sak i taget helt enkelt. Då tiden finns.

Kram, ♡

Bildkälla: Google.com

Likes

Comments

Så kom dagen då jag startade en ny blogg. Nu var det längesen sist, 3 år närmare bestämt. Har fastnat vid detta första inlägg nu hela dagen. Iband måste man bara börja någonstans för att kunna fortsätta..

Malin heter jag, 28 år. Har de senaste 5 åren ruvat och kläckt 3 underbara barn. Collin, Mio & Noah. Bor i en suterängvilla i norra Sverige tillsammans med dom och Tobias - far till barnen ♡

Detta blir en blogg om mig, mammalivet och annat som inspirerar mig.

So, let the bloggin begin!

Likes

Comments