Ytterligare en nationalpark

Vill börja med att säga att jag nästan dör av värme här borta. Heeeerregud vad varmt det är. Nu när vi har varit i nationalparken så har de varit 45 grader på dagarna :))) 45 grader??? Jag dör snart värmedöden. På kvällen går temperaturen ner till 30 grader så det är inte mycket sömn man får heller. Men nu blir väl ni i kalla Sverige irriterade på att jag klagar på värmen. Men 45 grader kompisar, så varmt vill ingen ha det. Men för att berätta lite om dagarna som gått så var en dag bara att köra bil från Exmouth till Karijini. Det tog ca 8-9h att köra så det tog sin lilla tid. En liten uppvärmning tills vi ska köra ner till Perth igen sen, det blir många timmars bilkörande per dag. Men det gick bra att ta sig upp. Väl framme så checkade vi in på en camping, det var väl inte den fräschaste campingen vi bott på men den funkade. Dagen efter så gjorde vi nationalparken. Vi åkte till en sjö i mitten av berg/klippor. Vet inte riktigt hur jag ska förklara det, ni får se på bilderna sen. Dit gick vi ner o tog oss ett dopp. Det gjorde väldigt många då de var så otroligt varmt Hahah. Vi gick sen till ett vattenfall och till en utsiktsplats. Det var det vi orkade med i värmen. Nationalparken är också väldigt stor så de tog ett tag o köra mellan de olika ställen. Från stället längst bort vi var på till campingen tog det 2h att köra. Så det är ganska långa sträckor här.

Vi var allmänt taggade på att lämna Karijini pga att det var så himla varmt. Så dagen efter åkte vi tidigt på morgonen till Port Hedland och här finns det 4G, wihooo. Så då kan ni få ett litet inlägg från mig. Port Hedland skulle jag ändå kalla stad men den är inte stor. Fanns två restauranger när vi frågade. Men vi har internet, vi har kunnat fylla på matförrådet och har kunnat tanka. Så vi är nöjda. Vi åkte och kollade lite i staden men la oss sen på stranden. När de till o med blev för varmt för o vara där åkte vi till campingens pool som låg i skuggan. Njöt väldigt mycket av svalkas lite i skuggan. På kvällen lagade vi mat. Det blev pasta med tomatsås :D vill typ inte se pasta på en månad sen när jag kommer hem Hahah. Efter maten åkte vi till stranden för o se sköldpaddor lägga ägg. Är tydligen säsong för det nu. Vi såg tre sköldpaddor o såg en av dom lägga ägg. De är riktigt stora, 1m i bredd och vägen 90kg. Men det var häftigt att se.

Lite bilder från dagarna:

Såhär ser oftast vägarna ut, väldigt öde o inte en bil i sikte Hahah. För att ni ska få en tydlig bild i hur få bilar vi möter när vi åker så hälsar man alltid på de bilar som passerar en. Då kanske ni faktiskt förstår hur öde de är...

Vi lyxade till det med en liten glass när vi tankade. Behövdes för att svalkas något

En bild på middagen och en bild på hur vi är äkta turister o sitter o markerar på kartor Hahah. Kan förövrigt upplysa er om att den där pastan var den värsta hittills. Fy den blev inte god Hahah. Vi åt den till två luncher o en middag men det var fortfarande kvar så vi slängde den tillslut. Aldrig mer den pastan eller tomatsåsen säger jag bara...

Första bilden så ner vi vatten längst ner. Det var där vi badade

Kolla så häftigt. Var ett riktigt uppfriskande bad!

Många trappor ner till det här fina vattenfallet.

I nationalparker så är det inte alltid asfalterat. Ibland blir de sånna här grusvägar där det är gropar överallt. Vår lilla pärla till bil klarar bara av att åka i ca 10km/h på de här vägarna medan bilarna med fyrhjulsdrift bara swishar förbi oss Hahah.

Bild två beskriver hur taggad jag var på den underbara pastan efter två luncher med den.

Lite häftig natur och bevis på att det var 45 grader på dagarna!

Har varit lite häftiga vägar i den här nationalparken.

Vår första skräpmat på resan. Innan trodde vi att vi skulle stanna på McDonalds eller Subway ganska mycket under resan men eftersom det är helt öde här kör vi aldrig förbi något ställe man kan äta på Hahah. Så matsäck är A och O här. Så vi passade på med lite skräpmat när de väl fanns. Hette Tasty chicken och jag tog det enda med kött de hade på menyn hahah. Är ju inte världens största fan av kyckling. Var helt okej, hade inte köpt om det. De hade rödbetor i burgare? Lite märkligt.

Väl framme i Port Hedland fick vi en karta av receptionisten över staden där han prickade ut saker värda att se. Kände oss återigen som världens turister!

Port Hedland är verkligen en hamnstad. Utanför deras turistkontor så fanns det en tavla där de hade skrivit upp alla avgångar och de båtar som ankommer och vilken tid. Så man kunde stå där nere o kolla på när de kom. Det var inget vi valde att lägga tid på Hahah.

Andra bilderna är där vi låg o solade o bada. Det hade blivit som en liten damm mitt i sanden från havet där folk badade. Skulle gissa på att den var ca 28 grader i vattnet Hahha.

Här gick vi o leta efter sköldpaddor. De kommer tydligen inte upp först de har blivit helt mörkt o man får absolut inte lysa på dem så blev inga bilder på sköldpaddorna. Men ni får en fin bild på solnedgången.

En annan sak jag vill berätta är att flugorna här är helt galna!! En vanlig dag har du ca 5-10 st som flyger runt dig o fine att de sätter sig på benen men alla ska sätta sig i ansiktet HELA TIDEN?? Är så äckligt, de sätter sig särskilt vid munnen :)) så de flesta här går runt med en nät runt deras huvud så flugorna inte ska komma åt ansiktet. Har aldrig svurit så mycket över flugor som här och saknar Sveriges snälla flugor där hemma Hahah. Kommer typ bara bli glad om jag ser en hemma för de är ju bara i rummet, de håller inte på o flyger runt ditt huvud konstant... där blev jag av med lite av min ilska Hahah.

Annars så har jag fått tillbaka betygen för kurserna jag läste här och blev godkänd på alla! 😍 tentorna hade ju känts bra men man vet ju aldrig... så det var så skönt att veta att de var godkända så jag behöver inte ringa till skolan gråtandes o be om en kompletterings inlämning hahah.

Imorgon åker vi vidare och nu har vi bara två stopp kvar innan vi vänder på pärlan och åker hela vägen tillbaka igen. Så ska njuta lite extra av den hårda sängen och den syrelösa bilen sista veckan nu! Kan ni snälla skicka hit lite kyla från Sverige tack, så ska jag göra mitt bästa o försöka skicka upp lite värme till er. Ha det så bra nu!

CIAO

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229