Upptäcksveckan

Här kommer äntligen ett inlägg från mig, som ni väntat! Skjuter alltid upp det och nu har jag knappt tid till o blogga, sitter bara och pluggar hela dagarna (tenta-p i sitt esse). Men klart ni ska få ett inlägg.

Den här veckan har verkligen varit en upptäcksvecka. Visste att nästa vecka skulle jag börja tentaplugga så jag har försökt att maxa den här veckan. Har alltså inte blivit så mycket plugg mer än nödvändigt. Men det var väldigt skönt, har inte varit så motiverad till skolan på sistone.. Den här veckan har jag testat att surfa! Fick låna Elins våtdräkt och surfbräda och vi drog ett gäng och surfade i Bondi Beach. Var svåra vågor (sa de andra i alla fall) så kom knappt ut till i vattnet hahah. Lika långt som jag gick ut drogs jag sen in när en våg kom, så det var väldigt kämpigt. Lyckades åka med på flera vågor men kunde absolut inte ställa mig hahah, var inte ens nära. Men kul var det i alla fall! Måste bara träna på tekniken att ställa sig upp, men det hoppas jag att jag lär mig på surf lägret jag vill åka på när jag har slutat skolan.

På torsdagen hade jag och Malin sista riktiga skoldagen, så sjukt att tiden gått så himla fort! På fredagen åkte jag och Malin till The Rocks, är ett gulligt område vid Darling Harbour. Var så mysigt där! Satte oss och åt lunch på ett gulligt café och strosade runt i affärer o på en marknad. Köpte faktiskt en liten parfym där, gick förbi ett doftljus som luktade så gott o så sa jag till Malin att den lukten skulle jag vilja ha som parfym. Så fanns den som parfym med, så blev väldigt nöjd. Efter lunchen tog vi oss till Newtown där vi mötte upp Alice, Evelina och Emma. Det var ett annat område som vi blivit rekommenderade att åka till, inte lika mysigt som The Rocks men ändå fint. Där tog vi oss en glass och sen en öl på en takterass. Efteråt tog vi oss in till Hyde Park där det var "Night Noodle market" där vi mötte upp Lotta, en matmarknad helt enkelt. Var otroligt mycket folk där. Kvällen var såklart inte klar efter det utan vi tog oss till ytterligare en "hemlig bar", en väldigt mysig en! Men efter den baren var kvällen slut, herregud vilken heldag!

På lördagen tränade jag på morgonen, fixade sen en liten matsäck och tog mig till stranden. Det var nämligen 30 grader! Vi tog det lugnt på Bondi Beach, man kunde max sola i 30 min innan man behövde doppa sig hahah. Badade för första fången i Bondi Beach (utan våtdräkt då). Det är ett visst område man får bada i så att livvakterna kan ha koll på personerna och det var massor folk i det området. Men oj vilka vågor det var, man var tvungen att tajma en våg för att kunna gå upp för att det var så starka vågor. Så förstår verkligen varför de spärrar av ett visst område där man får bada. På kvällen bestämde jag, Evelina, Alice, Emma och Lotta oss för att dra ut. Vi åkte till förfest hos Johan, Victor och David som läser ekonomi i Linköping. Väldigt kul där! Vi tog oss sen till Baresford som är ett uteställe, tyckte tyvärr inte om det så mycket. Inte så bra musik o tyckte det var lite skumma typer där. Så jag, Alice och Evelina var inte där så länge utan drog vid 1 kanske.

På söndagen vaknade jag av ett meddelande att några skulle åka till Ikea och såklart ville jag med. 10 minuter senare var vi påväg, jag, Alice, Greta och Malin. Greta har köpt en lägenhet i Uppsala så hon ville kolla lite på kök. Jag gick mest o strosade runt (älskar att göra det på Ikea) och funderade på lite idéer till lägenheten i Linköping. Har ändå fått lite idéer på grejer jag skulle vilja lägga till i lägenheten medan jag har varit här. Såklart blev det lunch på Ikea och köp av lösgodis. Tror vi köpte 8 påsar godis totalt, fick många beställningar när vi var där hahah. Vi åkte sen in till Royal Botanic Garden och hade en picknick där. Det var riktigt drömmigt! Hade köpt lite chark, bär, chips och bubbel. Njöt riktigt ordentligt av den picknicken!

Lite bilder från veckan:

På måndagen tog jag och Evelina en promenad till Bronte för lite gratis Falafel. Vi gick alltså i 1 h för detta, vad gör man inte när saker är gratis? hahah. Men bra promenad och god mat!

På tisdagen bjöds det på bananbröd när man kom hem från skolan, väldigt gott! Har inte testat det innan. Christian och Louise var där med o fikade med oss. På kvällen kollade jag o Evelina på Mulan 2 och jag unnande mig en liten munk till teet.

Surfdags! Vi var ett stort gäng ändå som surfade tillsammans.

Som ni på bilden till höger försökte jag öva in någon slags teknik för o ställa mig upp på land men det hjälpte inte hahah.

Efter surfningen åt jag, Alice, Emma och Malin pannkakor till middag. Det var väldigt gott!

Andra två bilderna är från sista skoldagen, det bjöds på strålande sol och då blir det såklart lunch ute! Jag lyxade till det och köpte en smoothie.

Lite bilder från innerstan, ser ni hur stor den där båten är?? Har aldrig sett en sån stor båt.

Gick in i en hattaffär som hade otroligt mycket hattar, tänkte lite extra på Anders då ;)

Ett café som vi åt på i The Rocks, var kö in så vi antog att det var ett bra ställe hahah. Vi båda tog baguetter till lunch, jag med lax (suprise) och Malin med rostbiff. Som efterrätt tog jag creme brulé (SÅÅÅ GOD) och Malin tog macarones.

Lite bilder från The Rocks

Gick till vattnet och där fanns det helt sjuka lägenheter som hade båtparkering (?!?!). Vissa har det bra..

Tog såklart lite turistbilder.

Newtown.

Matmarknaden i Hyde Park, ser ni hur mycket folk det är?! Jag tog i alla fall en burgare, den med rött bröd. De flesta andra tog loaded fries. Alla var väldigt nöjda!

En tunnel till "hemliga baren" som heter "Door knock".

Baren var så mysig! Beställde en tap beer och brukar säga att de får välja vilken öl. Den här gången blev det en mörk öl, men det var väldigt god faktiskt! Lär mig gilla mer o mer ölsorter.

Lite bilder från solandet i lördags på Bondi Beach. Andra bilden är vid 11, tredje bilden är vid 16. Kom så otroligt mycket folk till stranden!

Blev såklart en glass i värmen. Denna gången tog jag Tropical och Dark chocolate, är nöjd med mitt val!

Sen lite bilder från förfesten, är jag, Alice och Evelina på bilden.

Ikea dags!

Alla andra tog köttbullar med mos o brunsås men jag var inte så sugen på det så blev gravad lax med potatissallad o hovmästarsås samt vitlöksbröd OCH det viktigaste: en liten princessbakelse. De hade inte den sist vi var där men nu fick jag äntligen lite princess tårta!

Har ni sett någon drömmigare picknick?! Nej, jag tror inte det.

Där ser ni återigen hur stor båten var! (ja jag var amazed hahah)

Det var allt från denna vecka men oj vad jag har hittat på grejer! Hoppas ni fick er en liten rolig läsning. Nu går jag in i pluggbubblan.

CIAO

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229