Sista stoppen

Så sjuk känsla att åka mot de sista stoppen på den här roadtripen. Det känns ju ändå som vi åkt ett tag (det kan min ryggont bevisa från den sköna sängen Hahah) men tiden har ändå sprungit iväg. Vi lämnade alltså Port Hedland och åkte mot Eigthy mile Beach. Den låg ungefär halvvägs till Broome och var bara en camping och en fin strand. Där stannade vi o sov en natt. Spenderade dagen vi kom dit med att vara på stranden, blåste en hel del men annars var det väldigt skönt. Vattnet var dock riktigt varmt. Skulle gissa på 30 grader... på eftermiddagen kom dock regnmoln så vi gick tillbaka till bilen. De hade kallvatten på det här stället så njöt mycket av en svalkande dusch. Det kom aldrig något regn men vi såg o hörde blixtrar och åska. Vi såg sedan rökmoln med från skogen så blixtrarna hade gjort så att det började brinna vid oss. Men dagen efter så var det inga rökmoln kvar så de släcktes under natten.

Dagen efter tog vi oss till Broome, sista stoppet. Kändes väldigt konstigt att ha kommit så högt upp i landet. Vi checkade in på en camping som lyckligtvis nog hade en pool. Där spenderades de kommande 2,5 dagarna. Vi testade även på stranden en halvdag men var alldeles för varmt, bättre att ligga i skuggan vid poolen. Det här var ändå lite av en storstad så fanns flera restauranger o matbutiker. En kväll gick vi på utomhusbio, vi såg ”Ride like a girl”. Filmen var väldigt bra och så mysig biosalong. En annan kväll åt vi ute på en bar där det var känt att kolla på solnedgången. Väldigt mysigt! Pensionärerna (som vi har börjat kalla oss) tog även en drink där, den var väldigt god! Sista dagen spenderades också vid poolen och åka till en utsiktsplats. Har varit avslappnade dagar här i Broome. Det enda negativa är som vanligt att det är för varmt (jag vet, bortskämd). Men 30 grader på natten är inget jag uppskattar och när man dör av värme har vi öppnat upp i bilen o har fått sååå mycket myggbett. Det kliar ÖVERALLT och det gör mig galen Hahah.

Lite bilder:

Eigthy mile beach, en väldigt turkos o fin strand. Var då på andra boken i triologin men är nu på sista, är verkligen fast.

Sen kom de mörka molnen som sagt men på kvällen var det fint igen.

Bevis på hur jäkla mycket flugor det är här, så äckligt hahah

En fin solnedgång i Eigthy mile beach.

Fick äntligen en bild på där det står hur långt kvar det är till nästa service. Hela 291 km!!

Och en bild från poolen här i Broome, har levt där senaste dagarna

Lite bilder från utomhusbion, så mysigt! Flög massor fladdermöss över oss när vi satt där.

Också en bild på stadens centrum, alla affärer var typ stängda med Hahah.

Sådär har jag suttit hela dagarna, med en bok i poolen. Så himla skönt!

Var ju en halvdag också på stranden o vattnet var så varmt där med. Såg efteråt varningen om krokodiler o maneter??? Är jäkligt glad att jag såg skylten efteråt, hade aldrig vågat bada annars...

Bilder från baren med den fina solnedgången

Dom goda drinkarna, jag tog någon mango o apelsin drink. Väldigt god!

Är också en grej att rida på en kamel vid solnedgången här, så de gick förbi restaurangen.

Igår natt sov jag med myggspray. Tror det hjälpte lite. Men kan vi diskutera antal bett som jag har på ena armen?? Så ser hela min kropp ut kan jag berätta...

En bild från fikat vi tog idag, väldigt gott.

En bild på campingen, den är så mysig med massor av träd överallt.

Sista middagen lagad?? Nu kommer vi leva på matlådor och macka påvägen tillbaka till Perth.

Bilder från en utsiktsplats.

Det var allt för den här roadtripen. Nu ska vi ta oss tillbaka till Perth och börjar köra imorgon. Första dagen kommer vi köra i 9h, andra dagen 8h och sista dagen 6h. Så det är en hel del köranden ner. Men tror det kommer gå bra! Vi vet redan vart vi ska bo längst vägen så de är bara att åka dit. Längtar så mycket till en vanlig säng o AC Hahah. Men är så nöjd med den här resan längst västkusten! Kommer vara utan internet nu i 2-3 dagar så ni vet. Vi hörs när jag är i Perth igen. Njut av snön där hemma!

CIAO

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229