och där var tentaplugget igång

Den här veckan har jag inte så mycket att berätta för nu har tentaplugget dragit igång på riktigt. Sen i måndags har jag suttit morgon till kväll och pluggat i skolan eller i biblioteket i Bondi Junction. Så har inte varit den roligaste veckan direkt och har inte supermycket kul att berätta men lite har vi hittat på ändå.

Första delen av veckan satt vi som sagt i skolan och pluggade, har hittat en asnice plats högst upp i biblioteket. Där satt jag o Malin och någon mer brukade hänga med en stund. Senare i veckan hade vi saker planerat på kvällen så då pluggade jag i Bondi Junction istället, sparade en timme på att bara åka dit. Har verkligen varit så stressad över plugget. Hade lite inställningen först att det nog skulle vara mer chill än hemma men med att på engelska så blev det ändå jobbigt. Annars så hade vi sista Halv åtta hos mig i torsdags. Sist ut var alltså Lotta och Elin. De bjöd på en liten skattjakt och picknick vid stranden under solnedgången. Helt otroligt mysigt och fint! På kvällen announcade vi också resultat på Halv åtta hos mig. Det blev: delad 1:a Elin o Lotta samt Evelina o Emma, 3: a Greta o Alice, 4:a Malin o jag :( hahah. Men det märktes att folk blev mer o mer generösa efter spelets gång, så skyller på det för såklart tyckte jag o Malin att vi borde ha vunnit hahah.

På fredagen var det Gretas födelsedag, det blev såklart sång på morgonen och Malin hade bakat en Pavlova. Älskar verkligen Pavlova, så otroligt gott. Slår nästan princesstårta, men bara nästan. Efter en tårtfrukost drog de andra till en födelsedagsfrukost o stranden medan jag och Malin åkte till biblioteket för o plugga, heja oss :) På kvällen tog vi oss hem till en lagad tacosmiddag där vi och Christian o Lisa firade Greta lite mer. De andra gick sedan ut o tog några öl medan jag o Malin var hemma för o lägga oss tidigt :) Är så annorlunda att ha tenta-p här. Hemma så skriver ju alla samma tentor så alla i inne i samma mode, där man bara pluggar och inte hittar på något. Men här har vissa inga tentor alls så de har redan slutat medan andra bara har en. Så då är det klart att de hittar på grejer o de är bara jag och Malin som är i pluggfasen hahah. Det är lite trist, men det är inget man kan göra åt saken.

Vår första tenta var i alla fall i lördags (dryga som la den på en lördag...). Det var i konstruktionsmaterial, där fick vi ha med oss två A4 papper med anteckningar. De var räddaren i nöden men gud vad lång tid de tog att skriva dem, var länge sen jag skrev så litet hahah. Men tentan kändes bra, borde bli godkänd på den så det är skönt. Bara allmänt skönt att ha skrivit första tentan för var allmänt nervös på upplägget, det var ju för det mesta flervalsfrågor där man fick en papper i bara skulle kryssa i alla svaren. Man var tvungen att fylla i ordentligt för den rättas sedan av en dator, lite annorlunda här hahah. Efter tentan åkte jag hem och såg på Wahlgrens värld med Alice, Emma o Malin och åt dipp med grönsaker till. OTROLIGT GOTT. Märker att jag säger otroligt mycket hahah. Men det blev Alice favvo dipp som är sourcream and onion. På kvällen åkte samma gäng till Coogee Pavilion för o äta pizza och bara umgås. Jag åt en margarita som var väldigt god, vi delade även på en flaska vin till maten (så vuxet ;) ). Åkte hem skapligt för o facetimea med Pappa, det var ett tag sen så det var mysigt!

På söndagen åkte jag och Malin tidigt till skolan för o plugga, var länge sen jag var så trött som imorse hahah. Men tog oss dit och fick en del gjort, inte en av mina produktivaste dagar men ändå fått en del gjort. Nu är det sista köttet imorgon så är det tenta på tisdag. Tentan på tisdag är den jag är mest nervös över så hoppas att det går bra, ni får hålla tummarna för mig! Sista tentan är inte förens ytterligare en vecka på tisdag. Så efter den andra tentan känner jag att jag kommer ge mig själv lite ledigt, det förtjänar jag!

Väldigt lite bilder från den här veckan hahah:

Lite bilder från första pluggdagarna som spenderades i skolan med en del pauser i solen.

Har de senaste 3 tenta-perioderna lyssnat mycket på musik från filmen "The Greatest showman", så fort jag hör låtar därifrån förknippar jag det blev plugg hahah.

Och ser ni vilket stort wienerbröd? Helt sjukt!

Sedan flyttades plugget till biblioteket i Bondi Junction (intressanta bilder jag har den här veckan va :D )

På torsdagen var det som sagt halv åtta hos mig där vi blev uppdelade i två lag och körde lite olika lekar innan det var picknick vid stranden. Här har ni en bild på lag 2 och vår fina outfit bild (lägg märke till att jeans är ett genomgående tema)

Fina värdparet Elin och Lotta.

De hade en lite buffé med ostar, piroger, halloumisallad, hemmagjorda pizzabullar och bubbel. Väldigt uppskattat och gott o blev extra mysigt när de blev solnedgång.

Efterrätten var pajkladdkaka med blåbärssmak och vaniljsås. Såååå god!

På fredagen fyllde som sagt Greta år och då sjöng vi alla för henne. Här är hon med tårtan som Malin hade gjort.

Det var ju helt otroligt varmt den dagen, som tur var hade biblioteket AC där jag o Malin pluggade.

På kvällen blev det lyxtacos med kollektivet o Christian och Lisa.

En del av sidan till fuskpappret jag hade på tentan i lördags, skrev så otroligt litet hahah

Mitt och Alice dipp mys efter tentan, njöt otroligt mycket!

Lite bilder från i lördags då vi åt på Cooggee Pavilion, ser ni pizzan?!?!

Gillar verkligen Cooggee Pavilion, så fint inrett där o allmänt nice. Den stora dagen att gå ut där är söndagar och as we speak är hälften av kollektivet där nu och partayar, men duktiga jag är hemma :)

Från plugget idag. Taggade vi är hahah.

Det var allt från denna vecka, kanske inte så kul o läsa direkt... Men men om 1,5 vecka är jag helt klar med skolan och är ledig i 2,5 månad. Det sitter inte helt fel. Hoppas ni har det bra där hemma i höstrusket!

CIAO

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229