DAG 58

Vaknade till strålande sol idag, så skönt! Inte kunnat sola så mycket här på Bali så det var glädje att se klarblå himmel! Vi har inte köpt något frukost än då det är så öde här så vi inte har hittat någon affär hahah. Herregud, det är typ 5 min gång mellan varje restaurang! Vi frågade då en som jobbar i huskomplexen vi bor i om han kunde fixa 3 scouters till oss. Fick då stå o vänta i 30 min och sen fråga han om vi kunde vänta 20 min till. Då sa vi att vi ville ha de till imorgon istället. Kan ju hoppas att de är fixat tills dess i alla fall!

Ella hade läst om ett fräscht frukostställe på tripadvisor så vi gick till den, tog ungefär 5 min ungefär. Men här finns de inga trottoarer eller något så vi måste gå på gatan. Känns lite osäkert, särskilt på kvällen men då tänder vi våra ficklampor på mobilen. Frukoststället var väldigt gott! Så där skulle jag vilja äta igen. Vi gick sen ner till Padang Padang Beach vilket tyvärr var en besvikelse. Där man solade var det helt okej förutom att det var lite skräpigt men de var ännu värre i vattnet. Stenbotten och sjögräs överallt samt skräp som plast som flöt omkring. Väldigt tråkigt då det inte kändes bra o doppa sig. Blev lite bättre om man bada i flip-flops men vi går inte tillbaka till den stranden. Får hoppas vi hittar någon bättre. Finns ett par stränder här!

Lunch åt vi på den stranden vilket var helt okej. Vi gick sen tillbaka till huset då vi kände att vi fått tillräckligt med sol. Det kunde man verkligen se när vi kom tillbaka till huset, alla hade bränt sig någonstans! Särskilt Amanda som brände hela sin baksida (förutom vaderna hahah), stackarna :( så after sun blev det för alla! Till middag hittade vi ytterligare en på tripadvisor, ett burgareställe som låg 10 min bort. Gick dit o de va gott! Kul med äntligen en bra burgare här hahah. Hittade även äntligen en kiosk och köpte glass! Tyvärr hade de inga frukost grejer där... hade så längtat till glass. Frågade dom på restaurangen vid stranden om de fanns glass någonstans i närheten. De bara garvade o sa nej. Då kanske ni kan förstå hur öde de är här Hahah. Men vi har det kul ändå!

Bra skick på första scouterna där! Blir nog andra scouters till morgondagen, kan man hoppas i alla fall.

Gick till ett annat ställe där de ville ha alla våra pass. Vi sa blankt nej då de kan tvinga en att betala hur mycket som helst, eftersom du inte kan komma ifrån landet utan ditt pass...

Det blev att traska istället då!

Frukoststället!

Amandas macka som var god men hon fick champinjoner istället för spenat som de skulle va. De va inte lika bra men fortfarande god!

Avacado mackan jag o Ella tog. Den var fräsch och god. Kan lätt tänka mig ta igen. Ella tyckte med om den!

Sara och Hannas smoothie bowl. De var med nöjda, de blev inte supermätta men de var fortfarande gott!

Ella o Amanda tog mango smoothie som var väldigt fräsch o god. Hahah hela den här frukosten kan sammanfattas som fräsch!

Jag tog jordgubbssmoothie som var väldigt god o smakade mycket jordgubbar. Smakade färska o inte frusna vilket var ett plus!

Fin vägg vi satt vid!

Sedan var de bara o fortsätta att gå till stranden.

Långt ifrån såg den fin ut hhaha. Där vid bilden började också trapporna. De va en del trappsteg kan jag säga...

Var en sand man sjönk ner mycket i med koraller och det kittlades så under fötterna när man gick där. Så jag och Amanda bara gick o garvade hahah

PRESSA PRESSA PRESSA!!!!

När de blev ebb, kolla på bilderna innan på vattnet. Snacka om skillnad! Här kan man också se typ hur sjöbottnen såg ut!

Lyckan med lunchen var kallt vatten! Vattnet man hade med sig till stranden hade för länge sen blivit varmt. Inte superkul o dricka smaklöst te hahah (i-landsproblem)

Amanda tog pannkakor till lunch och de smakade typ som svenska. Vilket var pluspoäng. Var dock ananas i pannkakan vilket var lite special jämfört med Sverige.

Jag o Sara tog nudlar och det var inget större fel på den rätten. Smakade som normala nudlar med kyckling o lite grönsaker!

Hanna o Ella tog hamburgare och vi började asgarva när vi såg hur tunt köttet var. Det smakade som salami sa dom, hade inte varit förvånade om det var det. Men förutom köttet var pommen okej god o innehållet i burgare var gott!

Nu upp för alla trappor, kämpa...

Dom här två bilderna beskriver området vi bor i ganska bra hahah. Man behöver scouters för o ta sig till restaurangen här!

Sedan var de burgarestället vilket var gott! Som sagt nice med riktig burgare!

Glass till efterrätt, mmmm!!

Vi försökte sen se en film som fanns i huset men den var typ filmad från en biosalong och halva textningen kom. Man hängde inte med i filmen helt enkelt! Får se om jag sover någon timme men ska upp vid halv ett för o facetimea lite med Schlyters. Lite jobbig tidsskillnad nu men får funka. Är kul att vi lyckade möta upp Ella, Hanna o Amanda! Blir roliga dagar det här! De var allt.

CIAO

  • Bali

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229