DAG 53 (BILDBOMB)

Oj den här dagen har varit händelserik! Den började med att vi vaknade av ett meddelande från Made som vi skulle åka runt med där det stod att han var sjuk. Men hans kusin kunde hoppa in som med hette Made hahah. Made betydde tydligen tredje barnet i en familj. Så de döper deras första namn enligt vilken ordning de föddes. Sedan går de efter andra namnet. Kusin Made hade svår o hitta vårt hotell vilket man kan förstå hahah. Så vi fick stå o vänta på han ett tag. Vi bestämde oss för o Max vänta 30 min o vem kommer inte när de har gått 29 min hahah, så kul! Men han var verkligen super trevlig och vi fick veta massor om livsstilen o kulturen här. Vi frågade ut han som aldrig förr hahah.

Under dagen åkte vi till risfält, de va väldigt vackert att se! Tempel åkte vi också till, där var man tvungen o täcka sig med sarong. Fanns också sjuka regler för kvinnor. Man var tvungen att ha håret uppsatt och fick inte komma in om man hade mens?! Så sjukt att de kan vara så! Vi åkte också till ett känt vattenfall, de va fint men vi hade inget ombyte med oss så vi kunde inte bada. Kollade in olika marknader med, helt sjukt vad folk skriker efter en här! Man bara kollar åt deras håll o de tror man ska köpa stället av dom... här är ju marknaden väldigt stor så de va häftigt o se hur de tillverkade sakerna i bland annat trä. Stannade också vid ett ställe där de tillverkade smycken av äkta guld o silver. Man kände sig ganska felplacerad när man gick in i den butiken hahah.

Som sagt frågade vi ut kusin Made rätt mycket o förstod mycket mer om landet. Turism var väldigt stor o de var det större delen utbildade sig till här. Det är ju ett ganska fattigt land o ändå måste de betala för skola o sjukvård, många fick låna för att ha råd med skolgång åt sina barn. Körkort undra vi mycket om eftersom vi sett typ 12 åringar köra moppe men åldersgränsen var 17 år. Man tränade inte så mycket på o köra här utan man hade ett körtest o ett skrivtest så var man klar. De va inte svåra sa han. Det var också en del som betalade "under the table" o fick körkortet direkt! Hindu var den största religionen här o den tillhörde han själv. Då ansåg man att man skulle gifta sig innan barn men många gifte sig gravida hahah. Det var också vanligt att ha flera fruar. Men kusin Made hade bara en fru, en lojal man det där hahah. De hade även dödsstraff här så om man tog in typ 5kg droger så blev man dömd till döden o senare skjuten. Urbefolkningen äter också ris tre gånger om dagen?? Till frukost, lunch o middag! Made tyckte inte han kände sig mätt utan ris hahah. Jag skulle inte klara en dag med bara ris... som sagt fråga vi ut han en hel del o de här var det vi kom ihåg!

Gud vad vi garva när de hette samma sak hahah

Frukost! Yoghurt med frukt, snarare frukt med yoghurt hahah

Här stod vi o vänta i 29 min!

Den här bron av bambu kändes verkligen stabil...

Man blev väldigt svettig (jag blev) och då var de himmelriket med ac i bilen. Vi hade även fläktar så man kunde rikta dom i ansiktet, som sagt var de som en dröm hahah

Kusin Made, han hade ett sånt sött garv!

Tempel!

Sarong på.

Såna här ligger överallt på marken i Bali och de var tydligen till deras Gud (gudar). Bland annat fanns de en känd med vitt o svart ris som skulle hålla borta underjordens andar! Kusin Made hade även en vid förarfönstret.

Där satt folk o bad, kom mitt i en bönsession.

Holy water!

Tydligen fick inte kvinnor bära något på ryggen. Därför tränades kvinnorna till att bära på huvudet o männen kunde välja antingen huvudet eller ryggen!

Här var det någon ritual där man skulle be o bada i vattnet samt dricka "the holy water"

Marknader!

Nästa stop vattenfallet!

Många trappor upp o ner...

Nu kanske ni förstår hur svettig jag blir när jag säger att svetten rinner... varenda por i min kropp skickar ut svett. Jag har sagt det förr men har aldrig svettats så här mycket i hela mitt liv!!

Köpte en solfjäder för o försökte svettas mindre hahah. 7kr kan den ju va värd!

Sen var de lunch o vi stannade såklart på något lyxställe...

Alla fick en blomma i håret.

Jag tog chicken Gordon blue o Sara tog Spicy chicken cashew. Saras var väldigt god men fortfarande ingen 13c på Spicy hot! Min var helt okej, pommen var inte färdig men smaken var god. En Cola hade dock inte suttit bättre på länge!

Min lunch gick på lika mycket som vi brukar betala tillsammans, ett väldigt dyrt ställe hahah

Nästa stopp ett till tempel. Men de förra temple var "local temple" o de här var "village temple" så här skötte byborna om det!

Dom klär många av statyerna här, undrar varför det är så... glömde fråga Made det!

Sex in the city style hahah

Hela den där gruppen kineser ville ta bild med oss för vi såg utländska ut, va helt sjukt hahah. Nya bilder o nya kameror i flera minuter hahah

Där dom satt o tillverka smycken.

Den exklusiva butiken med smycken.

Sist men inte minst Monkey Forrest där aporna sprang omkring helt fritt!

Lite öl på det här kanske hahah

När apan försöker be snällt...

När den inte får va den vill ha... lagom läskig!

Försöker våga gå fram o ta bild med aporna...

Sen betala jag 14kr för att få en bild med en apa vilket var väldigt läskigt Hahha syns nog att jag tyckte de på bilden...

Sen helt plötsligt kom de två apor som bråkade på mig innan han som jobba sa till dom!

En apa hade kommit upp på henne o tagit hennes örhänge sen försvunnit!

Där har vi tjuven! Det örhänget ser hon inte igen...

Begravningsplats för aporna!

Sen hemma igen efter väldigt många intryck!

Vägen vi går för o komma till centrum!

Satte oss på en väldigt mysig o god restaurang!

Till förrätt fick vi friterade bacon med sweet chili sås, smakade som croquetas ungefär! God twist med sweet chili sås!

Beställde en varsin smoothie o var den godaste smoothien jag druckit. Dock bestod den av glass o honung o yoghurt så kanske förklarar det hela haha. Jag tog hallonsmak o Sara mangosmak!

Nöjd!

Jag tog en indonesisk rätt (what, vad händer?). Nudlar med grönsaker o kyckling. Var gott! Fick även en lite starkare sås bredvid o Kina chips. Var gott att doppa dom chipsen där i. Resten av såsen fick Sara Hahah. Servitrisen frågade om jag tyckte såsen var stark o han berättade då att han tyckte den smakade sött, inte stark alls. Det var tydligen ingenting jämfört med maten urbefolkningen äter hemma. Jag sa att jag inte skulle överleva en dag med sån mat hahah.

Sara tog spagetti o köttfärssås o smakade som precis som man får på restaurangerna i Sverige!

Herregud det här inlägget tog ca 1h o skriva, vad man kämpar hahah. Blev ett långt inlägg men hade också mycket att berätta! Imorgon blir det marknad!

CIAO

  • Bali

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229