DAG 45

Sista dagen i Nya Zeeland och vaknar till ösregn hahah. Men hade i alla fall tur med vädret igår! Gick upp för o se Melodifestivalen med familjen, tyckte sådär om deltävlingen. Ingen låt som riktigt var jättebra, gillade dock Alices låt som inte gick vidare :( pga tidsskillnaden mellan Bali o Sverige kommer jag inte se andra chansen med familjen :( den börjar vid 2 på natten så kändes lite Ovärt men ska nog gå upp till finalen hahah. Är man mellonörd så är man!

Annars har jag suttit med internet på förmiddagen, gick sen o kolla lite i stan med min stora ryggsäck i ösregnet. Var inte en jättebra idé... men kollade bland annat på en memorial plats för jordbävningen 2011. Fanns massor med blommor, texter om personerna och även teckningar till tex mamman som gått bort. Det var så fint! Åt sen lunch med Sara på ett fik. Båda tog burgare men de var inte alls goda, vilket var väldigt synd. Man trodde ju burgare var ett säkert kort... sedan gick jag till jordbävningsmuseet. Var väldigt gripande, speciellt en film som var kanske 1h där man fick höra folks upplevelser av jordbävningen. Kommer inte ihåg hur många som dog men 100+ i alla fall! Så i historierna överlevde vissa nära o andra dog.

Mötte upp Sara sen igen o vi tog bussen till flygplatsen där vi ska sova på ett hotell övernatten. Det är ett så häftigt hotell! Är ett rum med 8 personer men du sover i en sovkapsel så du märker inte av de andra. I sovkapsel kan du ladda mobilen, bestämma fläkten o ljuset. Så lyxigt! Facetimade även med familjen igen på kvällen o internet var så bra, love it!

Melloooo

Regniga Christchurch!

Gick runt med min stora ryggsäck en timme i regnet o kollade i lite butiker. Fick många blickar o tillslut bad en mig ställa väskan där framme så jag inte tog så stor plats hahah.

Minnesplatsen

Lunchen som tyvärr inte var god då, man kan ju inte alltid ha tur!

Så satt personer o berätta i filmen, blev så intimt!

Fler containers

Hela Christchurch ser det ut såhär, de bygger om o har stängsel överallt! Jordbävningen var 6 år sedan o de är fortfarande ruiner kvar!

Sovkapslarna!

Väldigt fräscht hotell!

Nu ska jag försöka sova med igentäppt näsa. Tycker synd om dom andra då de lär komma några snarkningar från mig... men de är inte många timmar jag hinner sova. Vid 3 ringer alarmet för o gå upp innan vi går till flygplatsen. Hoppas på o kunna sova på planet! Sen blir de BALI!!!! Så nästa inlägg kommer ifrån Bali, spännande!

CIAO

  • Nya Zeeland
  • Nära Christchurch, Nya Zeeland

Gillar

Kommentarer

Moster
Moster,
Hej mallan! Så himla bra ni verkar ha det, och så roligt att du fotar och skriver så mycket. Saknar dig! Puss och kram 💗
malinenglund
malinenglund,
Hej Ullis! Ja det har vi, kul att du följer det! 😄så otur att vi går om varandra sen men du får uppdatera mig om er resa!! Saknar dig med!! Stor kram ❤❤nouw.com/malinenglund
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229