DAG 42

Åkte från Queenstown idag till Lake Tekapo. Skönt på ett sätt o komma lite närmre Bali men gillade samtidigt Queenstown! Vi stannade på lite utsikt ställen påvägen. En var en sjö där de bara var glaciärsvatten alltså skulle de va väldigt ljus blått. Men när vi kom dit var de tyvärr mulet så man såg inte så mycket av det. Stannade också på ett ställe o kollade utsikten mellan alla berg, är så sjukt mycket berg här i Nya Zeeland. Lake Tekapo är väldigt vackert! Sjön här är också väldigt ljusblå så det är jättefint! De fanns faktiskt lite affärer o två caféer men inte så mycket mer än så. Hoppas på bra väder imorgon så vi kan ligga o sola typ, vore väldigt skönt!

Slog på stort i mataffären idag och köpte middag till idag och imorgon samt frukost. Jag köpte hericoverts (ja felstavat men det kom ingen rättning så vet inte hur det stavas), squash, gul lök, pesto o pasta. Blev två sjukt stora portioner men jag lyckades äta upp ena så får vi se om den andra slinker ner imorgon. Folk stirrade på mina tallrikar när jag var klar så då kan ni kanske förstå hur mycket det va... Sara lagade wok med broccoli, gul lök o vitlök med tomatsås med chilli. Hon fick också lite pasta av mig som blev över. Båda blev väldigt nöjda med maten! Gott med hemlagat efter Queenstown där vi levde lyxliv och åt ute varje dag hahah.

Storhandlat så fick knappt plats med fötterna hahah

Stoppade av får igen...

Självklart ber jag Sara ta bild på mig vid varje stop!

En limpa till lunch funkar ju alltid bra. Kunde dock inte äta upp hela så Sara fick resterna, hon lever på mina rester hahah

Här var det väldigt ljusblått vatten som inte syns så bra på bilderna...

En fin kyrka i Lake Tekapo, notera skylten längst ner på bilden hahah. Var en kvinnlig äldre präst som hela tiden ropade "No pictures". Men vår busschaufför hade sagt "klart ni ska ta bild strunt i henne", så det var klart att alla gjorde det. Tyckte lite synd om prästen!

Alla bilder blir så mycket bättre när det är soligt, speciellt bilder på vattnet!

Nyvaken Malin från bussturen

Stranden mittemot hostellet!

Köpte en fanta o den var väldigt orange jämfört med Sveriges fanta!

Köket hade bara små kastruller eller jättestora kastruller så fick ta en sån. Den tog upp två plattor o fick många blickar när alla plattor var fulla i köket.

Mina två portioner (en ställde jag in i kylskåpet till imorgon kväll)

Saras till vänster

Där kanske man ser hur stor portion de va. Var en Marcus portion, då kanske ni fattar hur mycket det var hahah

Men jag kämpade i mig allt!

Här i Lake Tekapo ska de va väldigt fin natthimmel och de går ju som vanligt inte att få någon bild på det. Men jag har sett lika fin natthimmel i bland annat Hot Water Beach så blev inte lika wow för oss. Men fint var det.

Som jag trodde var man tvungen o betala för internet så de här kommer komma upp lite i efterhand. Just nu njuter vi av att sova inomhus då vi ska sova i tält imorgon eftersom de va de enda som fanns. Men det kallas glamping. Alltså kommer vi sova i riktiga sängar men vet inte om det är någon värme i tältet. Får se helt enkelt! Sov gott från mig o Sara!

CIAO

  • Nya Zeeland
  • Nära Christchurch, Nya Zeeland

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229