DAG 35

6:30 ringde klockan imorse och vi började fixa oss, njuter så mycket mer av frukosten nu när jag äter yoghurt o frukt! Känner mig också piggare efter det så det är nice, vid 7:30 gick vi från hostellet och liftade till Roys Peak, skulle ta 1h 50min o gå och tog 8 min med bil... va läskigt o lifta hahah elr o bara gå där på vägen o sträcka ut tummen men en jättetrevlig man med massor med hundar i baksätet stannade. Kändes så bra, människor är så snälla! Vi kom alltså fram till början av hiken kanske 8, hade läst att de va bra o göra det tidigt, dels för att de bara blir varmare o varmare och för att de inte är lika många där på morgonen som mitt på dagen, alltså fanns de större chans o ta bra bilder när vi väl var uppe!

Men herregud vad de va jobbigt uppför, de var inte en särskilt lång sträcka men väldigt brant, vi satsade på o gå i intervaller. Så vi gick kanske 10m i tempo, stannade och körde sen igen. Kändes som en bra taktik ändå! Stannade på ett ställe i mitten kanske o fikade, sen åt vi inte förrens vi var framme! Tog kanske 2,5h upp och 1,5h ner. Vyn hela tiden var helt otrolig, man kunde inte tro att man såg det med egna ögon utan de såg ut som ett vykort! Så värt att göra den hiken!! Wanaka är så himla vackert så de va häftigt att se de från en högre höjd! Väl gången ner gick lätt o de fick man lite skadeglädje när man mötte folk hahah, många såg helt förstörda ut (såg vi nog också ut o va påväg upp). När vi gick upp mötte vi folk som gick neråt?? Vi räknade ut att om de varit på toppen måste de ha börjat vid 4... herregud, men de fick nog se soluppgången där uppe! Måste varit häftigt!

Träffade ett jättetrevligt par påvägen ner från Australien och vi fick åka med dom tillbaka till Wanaka, så himla snälla!! Väl hemma duschade vi äntligen, man blev så dammig av att gå där! Jag köpte sen glass o satte mig i en park, lyssnat lite på musik o chillat!

Dit upp gick vi...

Bra vy till mellisen

Vi kom i samma nivå som molnen vilket var coolt!

Trötta var vi ja...

Vi ser toppen!!!

Försök hitta Sara... hahah

Här ser man typ hur brant det var!

Nere!! Många som försökte lifta, vi hade tur som träffade de där paret påvägen ner!

Väl hemma igen i Wanaka så tror jag jag pekar rätt på vart vi var, inte alls högt... herregud

Om man jämför Tongario crossing och Roys Peak, Roys Peak är den till höger!

Glassen jag tog var Candy floss och After eight mint, after eight smakade väldigt mycket mint o candy floss va god men smakade inte jättemycket. De va dock väldigt gott o blanda dom två! Men inget jag kommer köpa om.

Sista kvällen i Wanaka och äntligen sommarväder! Kommer sakna Wanaka, gillar verkligen den här staden!!

På restaurangen, tyvärr va de lite av en besvikelse... men men man kan inte alltid få god mat! Hoppas på bättre tur i Queenstown, fortfarande nice med riktig mat!

Blev en subway kaka till efterrätt!

Imorgon åker vi till Queenstown, hört så bra om de så blir spännande o se vad man själv tycker!!

CIAO

  • Nya Zeeland
  • Nära Queenstown, Nya Zeeland

Gillar

Kommentarer

Farmor
Farmor ,
Tack! Vilka fina bilder! Nu har Ni kondis som 2 hästar. Behöver ej ta bilen längre. Vilka benmuskler, och kondition Du får. Krafterna räcker till allt.. Kram! " mot nya upplevelser"
malinenglund
malinenglund,
Hej farmor! Ja det blev riktigt fina bilder där uppe! Man blir väll lite mer van av allt gående men än flåsar man som bara den vid uppförsbackar som den där. Mötte folk som sprang upp, det var imponerande! Kram på er! nouw.com/malinenglund
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229