DAG 12

Idag åkte vi från Waitomo och vidare mot Rotorua men stannade i Hobbiton på vägen! Har sett kanske en film av sagan om ringen för flera år sen men ingen Hobbit film men kändes ändå något man var tvungen o göra när man väl var här. Och det var så mysigt, allt såg så gulligt ut med de små husen o små tillbehören och i massor av olika färger! Var så värt det, hade också tur med vädret som gjorde det hela ännu bättre!

Vi fortsatte sedan till rotorua men vi spenderade eftermiddagen och natten i Tamaki Maori Village där vi fick se Maori folkets traditioner och det var så häftigt! Väldigt annorlunda hahah men häftigt! När vi kom dit var vi tvungen o sjunga en välkomstsång för o bli insläppta, det lät väldigt vackert... hahah. De sjöng sedan för oss o välkomnade oss på deras språk. Vi fick sedan lära oss en alfabetssång på deras språk och en dans till som vi sedan uppträdde med inför de andra som kom till byn senare. Vi körde även olika lekar med pinnar som gick ut på att alla skulle stå i en ring o samtidigt kasta pinnen till personen till höger och sedan fånga sin pinne, var svårare än man tror o speciellt när man kom bredvid en som kasta helt sjukt snett hahah. Vi gick sedan på en show de hade o fick följa med på en rundvandring o om deras historia. En typisk grej de gör är att spärra upp ögonen och sträcka ut tungan, man blev väldigt förvånad när de gjorde det första gången hahah. Alla grupper var även tvungen o ha en Chief som bestämde över gruppen o de var tvungen att vara en kille, de övriga killarna var sedan krigare och vi tjejer var tjejer hahah. De va väldigt rädda om kvinnor för att de förde generationen vidare det var därför inte vi kunde vara krigare. På kvällen hade de spabad, så skönt! Satt o pratade o sov sedan i en lång sovsal, var säkert 24 pers o ett rum, en väldigt spännande dag!

Allt såg väldigt levande ut som till exempel att det rök om skorstenen

Trädet högst upp på bilden är konstgjort och de hade tagit 10 månader att göra det.

Fick man en valfri dricka, jag tog äpple cider!

Maori byn o sången vi lärde oss!

Dom kom in i den båten till showen!

Och där räcker alla ut tungan och spärrar upp ögonen.

Deras Chief, alla var tatuerade elr märkta i ansiktet, den vänstra sidan ska beskriva mamman och den högra sidan av ansiktet pappan.

Där lagar dom maten, de lägger den i flera lager och så ligger maten där under jorden i flera timmar.

Blev bildbomb men mycket hände idag! Imorgon åker vi till Rotorua där vi ska vara 2 nätter till, ingen aning om vad vi ska göra. Det var allt för idag.

CIAO

  • Nya Zeeland
  • Nära Rotorua, Nya Zeeland

Gillar

Kommentarer

Eva
Eva,
Vad mysigt det ser ut i hobbitland, precis som på filmerna. Maten ser spännande ut, var det gott? Massor kramar😘
malinenglund
malinenglund,
Ja det var spännande att se! 😄 den var faktiskt väldigt god, mör o fin, hälsa alla där hemma! Stor kram 😘nouw.com/malinenglund
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229