Boende fixat!!

Hej hallå i stugan!

Nu har de gått en vecka sen jag landade här och gud vad den veckan både har gått snabbt men också känts oändligt lång… Jag tror vi har varit på närmare 30 visningar till olika lägenheter och oj vilket skick de är i. Har varit mögel i 80% av dom och kackerlackor i lika långa. Har insett att man nog inte kommer ifrån kackerlackorna här och det säger också alla men man kunde ju hoppas… Det har varit svårt att hitta ett boende som alla är nöjda med då vi hade olika krav och olika budgets. Men vi hittade en lägenhet som alla kände sig nöjda med och vi sa att vi ville ha den. Inflytt var nästa dag och då skulle vi skriva på kontrakt osv. 21 på kvällen skriver hon att hon har hittat några andra som kan hyra längre så vi fick den inte. Blev otroligt arg då hon hade sagt att vi skulle få den… Men så är boendena här, man går på en visning och 1h senare har man skrivit kontrakt… Det går väldigt snabbt!

Vi fick tänka om på boende och kom fram till att vi tre (jag, Malin och Emmy) nog inte skulle kunna hitta någon lägenhet just nu som vi alla tre kunde tänka oss. Så det blev tillslut att Emmy hittade en annan lägenhet som var över budget för min och Malins del medan jag och Malin ska flytta in i ett hus med 6 andra svenska tjejer! Har inte träffat dom innan och första gången vi ses är imorgon när vi ska skriva på kontraktet, så sjukt hahah. Men hoppas verkligen att detta blir bra och att vi klickar med varandra! Inflytt är imorgon så slipper jag äntligen bo i resväska.

Skolan började igår och vi har bara haft en välkomstföreläsning och två föreläsningar i 2/3 av ämnena. Det är en utmaning att det är på engelska särskilt alla termer. Hade en föreläsning i ”Mechanics of Solids”(hållfasthetslära) idag där det var flera gånger jag inte hängde med på termerna men när han väl förklarade vad det var kunde jag översätta till mig själv. Så blir att översätta lite olika termer till nästa föreläsning.

Nu lite bilder från veckan, har inte många eftersom de enda och då menar jag enda vi har gjort under vår lediga tid är att gå på visningar. Men lite bilder får ni!

Emmy och min första frukost i Bondi

Vi satte oss på takterrassen och började letandet på boenden.

En av oss som visade lägenheterna hade en hund, Mayla hette hon. Jag var SUPERnöjd!!!

Jag och Emmy vaknade 5:30 en dag och gick o kollade soluppgången vid 7.

Jetlaggen tog ett tag att komma ur. Men nu känner jag att den är ganska borta. Är fortfarande trött vid 21 på kvällarna men sover ändå hela nätterna så det är skönt!

Äntligen kom Malin hit med!!

En otroligt god frukost vi unnade oss en dag.

Gick en promenad längs coastal walk, är en känd gång från Coogee till Bondi. Jag gick bara en bit på den men de var väldigt fint!

Ätit sushi rolls några gånger till lunch, väldigt gott!!

Utanför universitetet, äkta turister som tar bilder vid det hahah

Campusen är väldigt stort, det är 11 byggnader totalt och då är det 11 höghus! En liten skillnad jämfört med Linköping hahah. Det är så stort så de är rulltrappor i de flesta husen.

En väldigt cool byggnad som ligger mittemot universitetet. Är ett shoppingcenter. Tydligen har vi 3 olika shoppingcenter med 5-10 min gångavstånd från Campus. Det kan bli farligt för plånboken...

Det var allt för den här veckan! Imorgon flyttar jag o Malin som sagt in i huset. På kvällen ska vi och Emmy på en fest för utbytesstudenterna, ska bli kul att festa här! På torsdag blir det förmodligen Ikea. Nu har ni fått en liten uppdatering härifrån i alla fall. Hoppas ni har det bra där hemma! Njut av sommaren!

CIAO

Gillar

Kommentarer

Moster ??
Moster ??,
Alltså wow Mallis, vilken dröm! Låter ju superkul att bo ett gäng svenska tjejer i ett hus! Glöm inte att plugga bara också 😝😝.
Tur att jag inte är med, so much shopping, so little time... (and money 🤪)

puss och kram 💗
malinenglund
malinenglund,
Jaa jag hoppas det blir kul 😍
Du hade inte kunnat hålla dig skulle jag säga. Till o med jag får hålla mig ifrån att shoppa massor för de finns så mycket nice 😅
hälsa familjen, puss o kram ❤️
nouw.com/malinenglund
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229