Augusti

Gick tillbaka på bloggen för att kolla vad jag sist skrev om och det var bland annat att vi hade flyttat in i lägenheten. Kändes så sjukt! Känns som om jag har bott här jättelänge hahah. Men tydligen inte... På torsdag kväll kommer den åttonde tjejen till vårt kollektiv, ska bli spännande att träffa henne. Känner verkligen att jag har börjat komma in i en vardag nu. Har börjat träna, så skönt att komma igång med det igen! Har också börjat försöka planera lite vad jag skulle vilja göra här och vart jag vill resa det här halvåret. Men ska söka massor den här veckan är tanken och försöka lägga upp en plan.

En grej som jag har glömt nämna här är att det är vänstertrafik i Australien?! Det kanske ni visste men jag blev väldigt chockad hahah. Har fortfarande inte vant mig vid det och kollar alltid åt fel håll när jag går över vägen...

I alla fall, den här veckan så var det "Club days" på skolan, då kommer massor företag och föreningar och det var som en stor mässa. Massor med gratis grejer vilket var väldigt nice hahah. Samma dag på kvällen gick vi ut till ett ställe som heter ivy, helt sjukt stort! Tror det var 4 våningar och högst upp var det en takbar med pool. Väldigt coolt ställe.

Vi har infört en ny tradition här och det är att vi ska köra halv åtta hos mig. Då ska ett rum (vi är totalt 4 rum med 2 personer i varje rum) laga 3-rätters till övriga i kollektivet med en fördrink. Det började vi med i veckan och jag o Malin var först ut. Elin i kollektivet är pescetarian men det var det enda vi behövde ta hänsyn till. Vår meny:
Fördrink: Prosecco Royale, innehöll crème de cassis, citronsaft, blåbär och prosecco. Väldigt god!
Förrätt: prosciutto inlindad sparris med gruyere på i ett paket av smördeg.
Varmrätt: Portobello pasta med smak av citron och timjan med ett pocherat ägg på toppen.
Efterrätt: Chokladmousse med grädde och bär.

Vi körde också två lekar, ett podquiz och en lek som vi döpte till "Vilken Malin?". Där vi kom med påståenden som vi hade gjort och de andra skulle gissa vem av oss de hade hänt. Jag och Malin var väldigt nöjda med våra rätter och de andra verkade också nöjda! Vi kör med poängsättning så alla fick poängsätta vår halv åtta hos mig med 1-10. Spännande att se sen vem som vinner. Kvällen slutade dock lite dramatiskt med att Malin slog ut en del av sin tand. Jag hade böjt mig ner på dansgolvet och skulle resa mig samtidigt som jag kastade håret bakåt och då fick Malin mitt huvud under hakan och bet ihop väldigt kraftigt så en bit av hennes tand (långt bak i munnen) gick av, Vi gick hem och ringde i panik till försäkringsbolaget, Men nu ett par dagar senare så är de löst, hennes tand är lagad och försäkringen kommer täcka det.

Lite bilder från veckan:

Påväg till skolan när vi går ut från tunnelbanan är det en tunnel som vi går för att komma till skolan. Här ser man hyffsat hur mycket folk som går där på morgonen, helt sjukt!

Bild 2 är min älsklingsrätt lax med mangosalsa och basilika o lime sås. Väldigt gott! Laxen var inte så dyr här, 90kr för 500g färsk lax. Det kommer jag köpa mer av!

Helt sjukt hur många föreningar det fanns på skolan! Här är några exempel, det fanns en Yugioh Club och Quidditch society. Quidditch spelade de faktiskt matcher i, lät väldigt kul!

Ett företag som föreläste om sexuella övergrepp och allmänt consent. De promotade sig mycket med slogan "Wanna spoon? Ask first". Tyckte jag var väldigt kul! Tog massor med gratis saker därifrån. De bjöd även på glass, jag tog en lime sorbet. Väldigt god! På bilden är det Greta till vänster som jag bor med och till höger är Alexandra, en som också pluggar Liu men som är på utbyte här nu.

Hittade min DRÖMförening: Dog Society. De har dog meetup, blev superglad!! Stod o frågade massor om meetupsen och när de var och så. Tillslut frågade dem vilken hund jag har, jag förklarade då att jag inte hade någon men ville få umgås med hundar hahah. De kollade lite konstigt på mig men sa att det var okej att komma även utan hund. Är SÅ taggad på att få gå dit!

På bild 2 är en annan slags hund (heheh hot dog, där var du rolig Malin). De bjöd på korv på skolan och då fick man det i toastbröd? Tyckte de var sjukt så tog bild på det hahah.

Bild 1 visar allt gratis jag fick från mässan, väldigt nice grejer som ryggsäck, powerbank, stålsugrör, sovmask osv.

Bild 2 är från en pizzakväll i kollektivet då vi beställde pizza från Domino, väldigt gott!

Gänget påväg in till klubben på torsdagen.

Hela lägenhetskollektivet under vår fördrink på halvåtta hos mig.

På bild två ser vi förrätten och fördrinken.

Varmrätten och efterrätten ser ni på bilderna.

På söndagar kostar det bara 18kr att åka vart du vill med kollektivtrafiken. Vi passade på och tog färjan till Manly som är en mysig liten stad vid vattnet. Påväg dit köpte vi glass, jag köpte en citron sorbet i en choklad strut. Väldigt gott, särskilt struten!

Brunchen vi åt i Manly, jag tog en halloumi burgare med guacamole.

Bild 2 är på en av gatorna i Manly där en marknad var, köpte ett jättefint halsband där!

Fina Manly

Halsbandet jag köpte.

Evelina hade köpt ett pussel som vi satt med igår kväll, tillslut klarade vi det!

Jag och Malin åt middag med Emmy iförrgår, väldigt mysigt och kul att höra hur allt är med henne nu! Hon har flyttat in i en annan lägenhet med 5 andra tjejer i Bondi.

Bondi Beach by night. Jag och Greta tog en kvällspromenad igår, supermysigt!

Det var allt för mig, hoppas ni har de bra sista delen av sommaren!

CIAO

Gillar

Kommentarer

Moster
Moster,
Vad mysigt, Mallis! Även om ni lagade fel mat 😉. Håller tummarna för att ni vinner <3
malinenglund
malinenglund,
Väldigt mysigt! Hahah dina tips får bli nästa gång 😜Tack tack <3 nouw.com/malinenglund
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229