Tablettmissbrukare..

Min vardag


Ja inte sjutton kände jag mej nåt uns bättre i morse inte. Och inte ser halsen bättre ut heller. Usch!
Ringde vårdcentralen och fick en tid för koll. Tog även ett covidtest i morse. Det är ju inte skoj men det går. Knepigast var att endast använda en tops, till först hals sen näsa  :/


Så var det inte förra gången jag gjorde testet. Men men, nu är det gjort o inlämnat.
Nästa kontroll blev då stick i fingret, pet i halsen, kolla febern och öronen. Sen kom läkaren och jag får berätta om alltihopa... varför var han inte där direkt kan man undra. Handlade om minuter allt samman. Lyssnade på lungorna, kikade i öron, kände på halsen o kikade.


Det är inte helt lätt att höra o förstå vad de säger under masker o visir. Tänkte på de riktigt sjuka, de med hörselnedsättning och äldre. Jag fick verkligen anstränga mej för att höra. Och nog tyckte jag de sa att jag inte hade halsfluss eller streptokocker, men fick ändå penicillin mot halsfluss. Jaha...?

Jag som avskyr tabletter.. Gruvade mej innan för en tablett om dan, läser sen på asken.... TRE gånger per dag ska jag kämpa för att få i mej den jädra tabletten, och inte nog med det - den är SÅ stor oxå.


Ja, jag vet att många tycker detta är så himla överdrivet och löjligt. -Bara att svälja liksom, du äter ju mat utan problem...
Men.. jag hoppar inte upp på en stol och skriker om en liten ofarlig spindel kommer och hälsar på.

Japo, där har vi det alltså, en så kallad fobi. Jag gillar inte tabletter/mediciner. Usch.. Nåt ihopkokat pulver som ger folk sjuka biverkningar, men det är ju heeelt i sin ordning..  Usch o fy.. ge mej en vitlök eller nån rot att gnaga på istället. Huga.. halsen knyter sej bara jag skriver om det.

Och 3, TRE gånger om dan.. !
Tablettmissbrukare blir jag aldrig.


Galet!

Blir att ta tabletten med fil så kanske jag slipper känna den när jag sväljer. Bläääken..

Så där ja, dagen uppdaterad. Ska ta första tabletten ikväll. Eller ska jag vänta tills imorrn bitti kanske.. finns ju en chans att jag vaknar frisk!  😉

Gillar

Kommentarer

mynameisjossan
mynameisjossan,

Du kan ju dela tabletterna i mindre bitar och ta de så, gjorde jag när jag skulle lära mig äta tabletter. Min morfar brukar mosa sina tabletter i en mortel, blanda ut med mjukost och sedan äta. Kanske något för dig att testa?

nouw.com/mynameisjossan
malinedlund
malinedlund,
Japp, jag delar dem och tar med fil. Tack för tips! 😊
nouw.com/malinedlund