Header

Måndag och helgdag här i Mexico vilket betyder att vi är lediga från skolan idag. Passar väldigt bra då jag kom hem från Sayulita igår. Vi spenderade helgen vid kusten och stranden så underbart. Äta god mat och bara njuta av sol och bad, semester från semestern helt enkelt!

Vi har cirka en vecka kvar i skolan här i Guadalajara, helt sjukt! Så hela veckan är fylld av finals för att avsluta kurserna. Bokade nyss resa till Mexico City efter finals vilket ska bli otroligt kul. Sen så är det äntligen dags att möta upp Hedda för att leva lajv i yucatan. Ska bli bäst!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Precis hemkommen från en fantastisk resa till Huasteca, ett område fyllt fantastisk natur. Berg, djungel, vattenfall, och myllrande grönområden.

Vi har gjorda allt från att hoppa i vattenfall, bada i grottor, simmat i strömmar och paddlat båt till vattenfall. Vi åkte sen torsdagkväll och kom hem i natt. Varit en intensiv resa, och ska erkänna att man är lite mör kroppen efter allt klättrande, paddlande och trappor man gått i. Men sååå värt det!

Likes

Comments

En månad kvar i Guadalajara, helt galet vad fort tiden går. Nu går vi in på sluttampen i skolan, vi slutar 28 November och innan dess skall alla kurser tentas av. Samt att vi vill klämma ut det mesta som går av tiden här genom att resa och njuta av guadalajara. I december möter jag dock upp en saknad vän, och skall resa runt här i Mexico.

Likes

Comments

Precis hemkommen efter en veckas semester här i mexiko. vi had elite ledigt i skolan och passade då på att ta tillfället i akt och utforska resten av mexiko. Vi tog oss till baja carlifonia sur, som är en "ö" utanför mexiko. har varit fantastiskt, började med att vi flög till La paz där vi spenderade några nätter. Där gjorde vi en riktigt häftig grej, nämligen dök med valhaj och sjölejon. Helt fantastisk upplevelse.

Vi tog senare hyrbilen ner till cabo san lucas, där vi checkade in på Lyx resort. Det var så stort och så trevligt. Dock är cabo väldigt amerikaniserat, knappt några mexikaner bara amerikanare och priserna stor i dollar. Men det var så kul ändå, kombinerade häng på resorten med fest på kvällarna.

Likes

Comments

i helgen firade vi mexican independenceday i en liten stad som heter Guanajato. Super mysig och fin stad där vi spenderade två nätter. Vi strosade runt på gatorna att god mat och han med lite folkfest däremellan. Verkligen en upplevelse att få vara med och fira, alla var klädda i något plagg som hade den mexikanska flaggan som mönster eller färger. Och dagen till ära så bar vi rött för att fira med Mexiko.

Likes

Comments

Jag vill börja med att säga att vi är okej, vi lever och frodas! De senaste 10 dagarna här i Mexico har bestått av mycket tragiska missöden. Vi har haft 2 stycket väldigt kraftiga jordbävningar, den senaste igår som har tagit över 200 liv. Som tur är har vi inte känt av någon av dem, och vi är inte så långt ifrån Mexico City där jordbävningarna har slagit till hårt. Hur som helst så är Mexico i stor sorg. Tec de Monterrey, som är skolan jag går på har campus i Mexico city också och tyvärr har elver dött där pågrund av att bibliotek rasat ihop. Många liv, städer och samhällen har förstörts, och igår var det 30 år sedan en kraftig jordbävning slog till och dödade tusentals människor här i Mexico, lite sjukt att det slog till på samma dag 30 år senare igen.


Likes

Comments

Igår var det fest för hela slanten. David Guetta spelade nämligen här i Guadalajara, och självklart så hade vi biljetter. Så det började med dominos pizza och drinkar hemma innan vi begav oss vidare mot konserten. Och dra mig baklänges va bra det var. Så skönt att få höra något annat än reggeaton och lite svensk musik!!! David guetta levererad en pang show, men även för dj:sen bjöd på en riktigt fet fest. Vi kom hem någonting vid 4 tiden och var helt slut men så glada över en lyckad kväll. kvalar upp på listan över dom bästa här i Mexico

Likes

Comments

I torsdagskväll lämnade vi Guadalajara för en 7 h bussresa mot playa Mayto. En strand vid havet där vi skulle spendera helgen på en festival. Boendet var så pass fancy så vi skulle bo 4 personer i tält! Kan säga att det var tut arr det bara vad två nätter vi skulle spendera i dom tälten, för på söndagen var dom inte fräscha. Hur som helst så var det fantastiskt. Vi bodde i princip på stranden så var så vacker. Och som grädden på moset så fick jag träffa Heddis, som också var där. Fällde nästan en tår när jag såg henne. Helgen bestod av poolparty, beachhäng, fest fest och lite mer fest. Så kul, men helt utmattade när vi kom hem.

Likes

Comments

Måndag och back to reality.

Har haft en fantastisk helg i Sayulita, en fantastiskt vacker stad belägen precis vid havet. Vi var ett skönt gäng på 8 personer som bestämde oss att åka på en weekend. Vi bestämde oss att hyra en bil, och så klart så när vi kom till biluthyrningen i fredags så visade sig det sanna Mexico modet, bilen var självklart inte inne och skulle dröja minst 5 h innan personen som hade den kom tillbaka.... så det var bara att försöka lösa situationen på annat sätt. efter många om och men så fick vi till slut en minibuss? Så vi rullade iväg mot kusten och 5 h senare checkade vi in på ett mysigt litet hostel, vi blev välkomnade med öl och härliga personer, men också av en slående hetta och svetten började rinna. Och jag kan säga att svetten rann konstant fram till söndag haha.

Vi spenderade helgen på beachen, eller för att vara korrekt 3 olika beachen. Vi hajkade genom djungel för att komma till en fantastisk fin och avlägsen strand. Det var så drömmigt att man var tvungen att nypa sig i armar för att förstå att det var sant. Vi hann också med att äta fantastisk god mat och en behövlig massage (för 150 kr!!!!). summan av kardemumman är att det var en fantastisk härlig helg och man har fått en hel del sol på näsan.

Likes

Comments

Hej, imorgon har jag befunnit mig på mexikansk mark i 2 veckor! känns som jag vart här förfallotid samtidigt som det känns att jag kom igår. Jag är så otroligt bekväm med mitt nya hem, mexiko är fantastiskt.

Så denna vecka har bestått av första riktiga lektionerna, besök i tequila, poolparty, bbq samt en dunder förkylning. För utom det sist nämna så har allt varit toppen. Höjdpunkten var igår när vi besökte tequila fabriken, så häftigt. Och jag lovar, tequilan är smakar 100 ggr bättre än den vi har i sverige. Kan inte påstå att det är gott, men godare än den man tar med salt och citron.

Likes

Comments