Gravidblogg

Gravidblogg på ingång! Nu är det officiellt, alla som vi ville berätta för först har fått veta och nu är det inte längre en hemlis vi vill bara hålla för oss själva, för hur spännande och kul är det inte att få dela med sig av de största nyheterna man kan? Vi har varit på ultraljud, eftersom det som bekant är corona tider fick Adam inte följa med in... Givetvis är det bara att acceptera, men visst kändes det tråkigt att vi inte fick dela det första ögonblicket där vi fick se vår lille bebis svart på vitt för första gången. Dock var barnmorskan super schysst och vinkade glatt när jag ringde upp Adam på Facetime (det var hon som sa att jag kunde ringa upp honom och filma).


Det gick från att vara overkligt till jätte verkligt på 2 sekunder! Jag som gått och funderat på att tänk så är man inte ens gravid? Barnmorskan har ju faktiskt inte bett mig ta ett prov så att hon får de bekräftat... Vi har ju tagit blodprovet etc så jag fattar att hon vet, men det hade varit något att ta ett prov på plats på mödravårdcentralen - fråga mig inte varför!


Vi är nu i vecka 16 och jag mår inte längre illa om dagarna, ett tag där var det en bakis känsla från morgon till kväll non-stop och extra mycket så fort jag körde bil! Nu får jag lite illamående slängar då och då i max 20 min...

Det där med att kissa hela tiden när man är gravid då - så lurad jag känner mig!! Trodde ju det var först när barnet var så stort att de tryckte på blåsan!? Jag springer på toa 1-2gånger i timmen, ingen har ju berättat för mig tidigare att hormonerna sätter igång njurarna som producerar urin som om man behöver försörja alla toaletter i Sverige med urin! Okey det var lite äckligt skrivit men ni fattar vinken... har inte sovit en hel natt sen jag kissa på stickan och jag lär ju absolut inte få göra de framöver.. någonsin...ever.. igen.


Visste ni också att det inte heller beror på barnets storlek som man får foglossning? Det är också hormoner som ser till att luckra upp fogarna, alltså kan du få foglossning innan bebisen är stor nog att kännas av! Kom också som en blixt från klar himmel, jag som varit den typen som tänkt att man bara får foglossning i slutskedet av graviditeten. Ni kan ju tro att jag är påläst numera!


Tänkte göra lite gravid-uppdateringar i hädanefter - så de som vill kan följa men också som en dagbok för mig själv!

Gillar

Kommentarer