KIKÄRTSGRYTA

Tjoho!

Vi har precis ätit en helt magisk middag som jag tänkte att jag skulle dela med mig av, den är glutenfri, mejerifri och dessutom vegansk! Detta recept fick jag faktiskt av min förra fina kollega Pernilla, vi båda har en kärlek till thaimat så om ni också gillar det, så här har ni receptet!

Du behöver:

1 burk kikärtor

1/2 burk kokosmjölk

1 gul lök

3 stora nävar bladspenat

150 gram champinjoner

1 msk röd currypasta

cayennepeppar

curry

vitpeppar

Salt + peppar

Basmatiris

Hur gör du?

Börja koka riset då detta tar cirka 10 min - grytan och riset bör vara klart samtidigt.

Stek löken och champinjonerna tillsammans tills de fått en gyllne färg, tillsätt currypastan + kryddorna. När du känner att champinjonerna och löken absorberat alla smakerna så häller du i kokosmjölken. Låt koka upp och tillsätt sedan kikärtorna, när detta är klart så adderar du bladspenaten. Nu väntar du bara tills riset kokat klart.

Grytan är klar och riset färdigkoktat - häll av vattnet från riset och tillsätt sedan riset till grytan och rör om. Det ska vara lite gojs mojs liksom om du förstår vad jag menar ;) Salta efter smak. Enjoy!!

Gillar

Kommentarer