animals are here with us, not for us

​Tro mig, jag är verkligen en tänkare. Jag tänker extremt mycket (jag får mig själv att låta som ett pucko, jag vet) men något som har funnits i mina tankar den senaste tiden är djur. Jag älskar djur. 

Jag väljer ofta att äta vegetariskt framför kött som t.ex quorn, soja köttbullar och jag dricker också havremjölk. Visst äter jag kött.. Jag är tyvärr en köttälskare och kan inte tänka mig en sommar utan grillat kött. Eller kan jag? Det finns väldigt mycket alternativ idag som är vegetariskt så mitt argument "jag älskar kött" spricker där. Jag känner att jag borde läsa på om detta, varför man inte borde äta djur. Samtidigt så måste vi väl skjuta t.ex älgar för annars blir det väl ett överflöd. Eller? Jag vet inte riktigt vad jag ska söka på för att få fram bra och trovärdiga källor för detta tyvärr och jag kanske är helt ute och cyklar.

Men. Det som verkligen har fått mig att tänka till är att smink (vissa märken) faktiskt testas på djur. Det låter så långt bort och visst. Jag erkänner, jag älskar tex Mac. Det är mitt absoluta favoritmärke men just nu när jag använder det så får jag dåligt samvete. Dåligt samvete för att djur där ute i världen tvingas gå igenom olika slags tester som t.ex irritationstester, gasning och injicering. Man kan väl kalla det tortyr. Oskyldiga djur som inte kan försvara sig och är helt utlämnade. Det är så hemskt. Och det värsta är att vi köper detta och får deras företag att gå runt. 

Det är också så himla svårt att veta vad som har testats på djur och inte eftersom att det finns så många kryphål när det gäller lagen. Bara för att mac inte testar på djur här i sverige så kan dom testa i andra länder eller ett märke kanske säger att dom inte testar på djur samtidigt som dom ägs av ett företag som testar på djur. Det är så svårt att veta till 110%. 

Som ni kanske hör så är jag väldigt kluven när det gäller detta. Jag vill verkligen stötta djuren så gott jag kan och jag får nog börja med att söka efter andra alternativ när det gäller smink och läsa på lite mer. Hur tänker ni?

Gillar

Kommentarer

northwind
northwind,
Jag gör allt jag kan för att undvika djurtestade produkter, just för att jag får så dåligt samvete. Ett djur ska inte ha behövt lida för att jag ska få en ny mascara eller ett nytt, underbart, läppstift. Speciellt inte när det finns andra märken att välja på. Precis som med päls, jag förstår inte hur människor kan köpa päls. Alla kan inte göra allt och lösa alla världens problem, men man kan helt klart lära sig och allt eftersom bli en bättre medmänniska 😊 man får nog ta det eftersom, och ibland är det knivigt hur man ska ta ställning just för att det finns så mycket kryphål. Som att MAC "inte testar på djur", men officiellt så ägs de av ett företag som gör = pengarna går i slutändan till deras ficka. Eller som med NYX, som 2014 såldes till L'Oreal. Innan jag lärde mig mer om detta så köpte jag MAC Concealer, MaxFactor foundation osvosv allt utan att ens fundera en extra gång. Jag har valt att använda upp produkterna, för de här företagen har redan fått mina pengar. Men jag har också valt att inte köpa om de när de tar slut. Jag väljer aktivt bort päls, djurtestat smink, duntäcken, dunjackor. Men det finns så mkt att lära sig, så tror inte man kan göra allt på en gång. Liksom, även jag har någon gång köpt skinnskor, och det kanske inte heller är så moraliskt. Eller skinnväskor osv. Haha, sorry, bombade dig nu. Men så ser jag på det!
nouw.com/northwind
augusti3
,
Jag kör på icke djurtestat, både när det gäller smink och hud-/hårvård. Köpt en pälsjacka, FAKE ofc för fy fan asså. Hade inte kunnat leva med mig själv annars. Har hört och sett bra om benefits mascara Roller Lash, ville ha den, men såg att de testar på djur så då blev det ett nej på den. Kommer istället att köpa Isadoras nya som säkert är minst lika bra, billigare och det viktigaste: inte djurtestad. Visst, jag kan förstå att det suger eller är tråkigt att det finns de produkter som man verkligen vill ha som är djurtestade. Men känslan när man medvetet låter bli att köpa den för djurens skull är oslagbar! Man känner sig som en så bra människa. Dessutom, icke djurtestat smink är ju lika bra? Vissa märken är bättre t.o.m. Eller egentligen så är ju alla icke djurtestade produkter/märken bättre av just den anledningen. Plus, att det finns så många dupes idag av alla dess slag så att man garanterat kan hitta någon liknande produkt som inte är djurtestad. Det handlar bara om att vilja. Jag har även börjat med ekologiska och naturliga produkter = ännu bättre. Sminket och hud-/hårvården är det lätta (för mig). Däremot är tanken på att bli vegan så himla mycket jobbigare och svårare då jag inte gillar alls mycket mat, om ens något, inom den veganska världen. Och mat är trots allt livsnödvändigt till skillnad från smink, eller djurtestat smink i alla fall, så där får jag för nu göra det bästa av situationen och välja ekologiskt kött samtidigt som jag äter mer vegetariskt med en önskan om att en dag bli vegan.
Saralundberg
Saralundberg,
Jag äter inte rött kött och är fan bästa beslutet jag tagit. Nu äter jag bara kyckling och fisk men börjar tycka kyckling är rätt äckligt med.. Jag har alltid tyckt kött är rätt äckligt och har alltid fått höra att jag petar i maten. Bestämde mig en dag och sen dess har jag inte ätit rött kött. ☺️
nouw.com/saralundberg

Instagram @malinasenlund