Inspiration, Mode, Vardagsprat

Fall inspo


Min höstgarderob ser ganska långt ut som på bilderna ovan. Enkla basplagg, bomberjackor, kappor, tjocka tröjor, stuprörsjeans, boots, svart, grått, mörkgrönt, beige och smutsrosa. Keep it simple är nog mitt motto då det kommer till kläder i höst!

Gaah, ni vet den där känslan då man känner att man hittat det man vill syssla med i livet? (Eller åtminstone för några år framåt) Den känslan har jag känt den senaste veckan och inte minst idag. Vi går för tillfället en kurs som heter "Vård av kvinnor och barn" och den innehåller till en stor del om vård av kvinnor med allt det innebär. Idag har vi haft en övningslektion i kursen så vi fått testa på att göra en gynekologisk undersökning och ta PAPA-prov, bekanta oss med alla olika sorters preventivmedel, gått igenom bröstundersökning m.m. Och när jag satt där med ett spekulum i min ena hand och försökte se livmodershalsen (på en docka då, men vilket inte alls är enkelt så var lite snälla mot era gynekologer nästa gång ni går på koll och de inte riktigt genast hittar det vad de vill se), petade på bröstimplantat och rotade igenom alla preventivmedel kände jag att det här är nog någonting jag gärna kunde hålla på med i framtiden. Inte alls någonting för alla, men jag blev lite pirrig i magen!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hemma hos mig

Här har jag legat största delen av den gångna veckan. Höstens första (och hoppeligen ända...) flunsa hittade hit och jag har legat däckad i sängen med sällskap av Netflix och näsdukspaketet (i flertal) de senaste dagarna. Hittills har jag stortrivts med att bo ensam, men när flunsan slår till och kylskåpet börja eka tomt skulle det nog vara ganska skönt med någon som skulle gå och handla (och laga) mat åt en.

En annan grej man inte märker då man bor ensam är hur förskräckligt man låter när man är flunsig och inte har talat ett ord på två dagar och så öppnar man munnen för första gången när man ska tacka pizzabudet för pizzan.. Jaja, jag hoppas att han uppfattade någonting i stil med "kiitos" ur det ljudet ljudet som kom ur min mun.

En tredje negativ grej med att bo ensam är att min närpizzeria inte kör hem pizza ifall man inte beställer för över 15€, vilket en vanlig pizza inte kostar. Men då man bor ensam och inte har planer på att gå ut så kan man beställa två pizzor (för att få de hemkörda) och spara den ena pizzan till dagen efter. Japp. Så löste jag det problemet. (Är glad över att lönen trillat in på konton dagen innan, studiebudgeten gillar inte att man beställer flera pizzor på en gång, åt sej själv..)

Idag har jag dock mått bättre och efter att ha legat hemma och stirrat på samma väggar i en vecka bestämde jag mej idag för att det är dags att möblera om! Så nu sitter jag nyduschad och fräsch i en lägenhet jag gillar ännu lite mera än förut.

Likes

Comments