Header


Har i ett par år nu försökt ägna min träning på Helsingborg Muay Thai men har inte kunnat vistas under deras pass ett bra tag nu på grund av arbetstider med mera. Jag älskar den sorts träning och alla människor jag träffat genom klubben och jag ska försöka komma dit när jag har tid för det går bara inte att släppa taget helt!
Jag har blivit tvungen att göra det jag ogillar mest de senaste månaderna - ut och springa. Det bara är inte min grej. Jag vill helst vara i skogen, Pålsjö men jag bara kan inte springa i denna skog utan att springa vilse och helt plötsligt vet jag inte vart jag är någonstans. "Bara följ el-slingan så springer du inte vilse" Jo men visst!
Så nu fick jag äntligen fixat ett gymkort på Filborna Arena och är än så länge nöjd och föredrar att gå på alla deras grymma pass dem erbjuder, allt från bodypump, spinning och boxning!
Känns så himla bra att träna igen och framför allt när det är roligt med och att jag kan träna när jag har tid och möjlighet till det.
Har man tid rekommenderar jag verkligen kampsport och speciellt som kvinna. Finns inget bättre än att känna sig självsäker och trygg på Sveriges alla gator, att kunna lite självförsvar och tekniker gör väldigt mycket och kan förändra en hel situation.
Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Mellan juni och september 2016 arbetade och bodde jag i Grönland, Ilulissat tillsammans med min pojkvän.
Grönland är ett autonomt land inom kungariket Danmark, och Ilulissat är Grönlands tredje största stad med cirka 4.500 invånare, och ni hör ju säkert redan där att denna staden inte var direkt stor och skulle klassas som en by för oss i Sverige.
I denna lilla härliga håla arbetade vi på ett hotell. Hotellet heter Hotel Avannaa och består av 22 stycken rum, reception och en liten matsal där frukost serveras. Våra arbetsuppgifter var varierande, allt från att förbereda och servera frukost till inhandling, hämta och lämna gäster på deras one gate only flygplats, vara en hjälpande hand för turisterna och se till att allt var snyggt och prydligt.
Vi fick chansen att bo knappt en minut från vår arbetsplats i ett blått, litet hus som ägdes av en fiskeman och hans familj. Det var inte mycket utrymme vi hade, men det fanns det vi behövde för att klara oss under dessa månader. Denna familjen hade dessutom en mycket härlig hankatt som hette Fifi och tyckte om att spendera tid med oss när vi inte var och arbetade.
På vår lediga tid tillsammans gick vi till stan och handlade mat, vilket tog oss cirka 20-30 minuter att gå från oss till affären, men hade man tur fick vi låna en bil från hotellet så vi slapp gå! Vi var mycket ute och vandrade på de få leder som fanns i Ilulissat och vi var mycket duktiga på att jogga nästan varje dag efter vi slutat arbetat.
Som ni förstår fanns det inte direkt mycket att göra förutom att arbeta och njuta av de fina isbergen. Men familjen vi hyrde boende av ägde även elva stycken Grönländska huskies (hundar) som vi fick äran att passa, mata och kela med i några veckor. Dessa underbara hundar som vi spenderade minst en timme hos varenda dag, gjorde oss så himla glada och oavsett hur jobbigt vårt arbete eller annat hade varit den dagen så kunde vi inte låta bli att bara bli så glada och lyckliga av dessa djur. Tyvärr, så lever hundar på Grönland inte som våra husdjur som vi har här. De lever i ett samhälle, de är fastkedjade utomhus året runt. Det är självklart, så otroligt jobbigt att se och det är inget som jag stöttar eller tycker är rättvist. Men det kändes rätt att få spendera så mycket tid med dem varenda dag, ge dem kärlek och en extra skopa mat bara för att. Jag vet dessutom djupt inom mig att dessa hundar skulle inte trivas att bo i ett litet hus med en barnfamilj. Dessa hundar är inte ett sällskapsdjur, de är lite mer åt en vilda sidan och deras energi är för stark för en vanlig familj att stå ut med, och kan tyvärr vara aggressiva.
Jag ångrar ingenting av de månader jag fick spendera på Grönland, men hade inte heller velat stanna en månad till, helst. Det är otroligt underbart att kolla tillbaka på de månader vi hade där och kanske hoppar vi på ett annat, liknande tåg någon dag.

Om någon är intresserad om hur vi fick chansen att åka till Grönland för att arbeta och bo, så är det genom hemsidan http://www.nordjobb.org/sv/ där man kan hitta jobb från hela Norden och på så sätt göra ditt lämpliga CV med mera där och sedan bara söka och boka flygbiljett! Självklart var där en hel del pappersarbeten och annat som måste göras, innan du åker till ett annat land men också när du väl är där. Jag kan varmt rekommendera denna hemsida och upplevelse!Likes

Comments