Oj oj oj är orden som förklarar denna veckan...

Förra helgen blev inte alls som vi tänkt. Den enkla "renoveringen" av hallen, som bara skulle innebära lite målning, blev ett ganska stort projekt...eftersom tapeten var tvungen att rivas bort och med det kom massor av arbete. Vi blev klara med hallen måndag kväll...så bara 24h efter vad vi tänkt!

Sen kom måndagen och barnen på jobbet hade nog ätit väldigt mycket socker under helgen + att det var kramsnö ute.
Detta resulterade i rent kaos och jag kände nästan för att gömma mig hela dagen inne på mitt arbetsrum. Så när jag kom hem och äntligen skulle få vila (trodde jag) gick Tobias på promenad och Stina bestämde sig för att ha ett gympapass med mamma, som helst bara ville sova och önskade att hennes dotter också ville det. Men när hon äntligen somnade så var det lugnt hela natten, vilket jag verkligen behövde.

Sen har hela veckan rullat på i ilfart, jag har fixat fransar, klippt mig, tränat, varit och fikat med vänner och förberett allt inför denna helgen som var fullbokad. Men så kom torsdagen, började bra på jobbet och både Tobias och jag slutade samtidigt så vi bestämde oss för att hämta Stina på förskolan tillsammans.
När vi kommer in på förskolan står det stort på informationstavlan "Det går magsjuka på avdelningen".
Vi ser på varandra och i kör säger vi "F*n också!! Inte nu!! Då får Stina vara hemma imorn!"
Sen var hela torsdagskvällen konstigt nervig, skulle Stina plötsligt spy eller inte??
Nu gjorde hon inte det och vi har klarat oss från magsjukan denna gång, vilket gjorde att vi kunde med lugn och ro delta i helgens festligheter...underbart!
Men vad som hände i helgen får jag skriva mer om imorgon, för nu har jag av ren trötthet somnat ifrån denna text 3ggr...

God natt!! 


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nu är det helg, ÄNTLIGEN!!!

Känns underbart skönt att få helg och tid att slutföra alla små projekt här hemma. Stina ska dansa ut julen med mormor och morfar så vi tänkte passa på att röja undan när hon inte är hemma. Sen ska vi måla hallen också (kommer före och efter bild) har sen vi flyttat in velat göra om där nere, men inte tagit mig för det. Sen ska sovrummet få organisation och jag hoppas att "sovlugnet" ska få infinna sig...

Vi ska gå igenom en del av bröllopsbilderna också och bestämma vilka vi vill förstora och göra andra fotoprodukter av...
Vi har över 1300 bilder att välja på, men nu har vi tittat på bilderna så många gånger så vi har
våra favoriter...

Nog om detta, nu ska jag se färdigt på klassikern Fanny och Alexander och sen blir det natten 

Puss & Kram

Likes

Comments

Igår började arbetet igen och efter 2,5 veckor ledighet med massor av julmat, godis, massor av slappande, nyårsmat, godis, födelsedagskalas och allt annat som hör min julledighet till, så var det liiite jobbigt igår. Bättre blev det inte av att Stina bestämde sig att vara vaken HELA natten till igår heller...

Efter jobbet (som i princip kändes som en överlevnadsövning) kom jag hem till en jätte trött och jätte grinig Stina...jippi!! :)
Det enda som tröstade mig då var att Stina hade varit som en sol hela dagen och först i bilen på väg hem kom skriket och gnället.
Sen var det gnälligt enda fram till läggdags och ganska direkt efter att hon somnat somnade hennes mamma också.

Därför vaknade jag utvilad och väldigt pigg på morgonen idag, jag hann till och med att äta frukost!!!! Det hör INTE till vanligheten!
Men det var tur, för dagen idag har inte varit lätt och jag förstår att denna terminen kommer bli en rejäl utmaning och jag hoppas jag går på sommarlov som en vinnare!!

See you!!

Likes

Comments

2014 startade jag med ett mål att gå ner 30 kilo....jag klarade 15...

MEN dom 15 kilona är jag väldigt stolt över och 100% säker på att jag kommer kunna hålla borta... Då hade jag bröllopet som motor och jag var verkligen stolt över mig själv, när klänningen jag beställt en storlek för liten passade perfekt när den kom en månad senare och bara veckan innan bröllopet fick sys in. VACKER var ordet jag kände, SNYGG SEXIG VACKER STARK STOLT och LYCKLIG kände jag när jag för sista gången innan bröllopet provade min brudklänning hos sömmerskan. Och på min bröllopsdag kände jag allt det jag kände då gånger 10.000. Jag kände mig verkligen som världens vackraste brud den dagen. Den känslan var UNDERBAR!!!

Efter att ha haft det tydliga målet och uppnått det i tid, så gick "bantningsluften" ur mig efter bröllopet...jag började äta kakor och godis igen och julen har gett några extra kilo...
Men nu har jag satt målet att jag vill gå ner 15 kilo till detta året, helst 20, men minst 15.
Inget som är omöjligt, men det kräver vilja och arbete.
Jag vill verkligen komma i form, inte bara gå ner i vikt, jag vill känna att min kropp mår bra och orkar med att leva det livet jag vill leva. Träna regelbundet, leka med Stina varje dag, cykla på utflykter, spela boll på lekplatsen, åka skridskor, bada i vattnet och allt annat som livet innebär.

Så nu är det andra bullar som gäller än kanelbullar...det är hälsobullar för hela slanten. VÄLKOMMEN BEACH 2015!!!

Mitt vikt mål: 15kilo minus på vågen.
Mitt fitnessmål: Orka springa minst 5km utan stop innan sommaren.
Mitt självkänsla mål: Våga gå på stranden i bikini...

Så till mig själv säger jag: LYCKA TILL MALIN!! YOU CAN DO IT!!!

Likes

Comments

Som fru till en fotbollsfanatiker, som inte kan missa en enda match i Premier League och FA-cupen har jag utvecklat en lätt allergi mot sport. Ja ALL sport!! Till och med skidsporten som jag tidigare tyckt varit riktigt roligt att titta på.
Men när tv:n står och går hela dagen och det enda som visas är olika sorters sport...vad gör man?? Igår var det hockey, skidor och fotboll x2 och 1 fotbollsmatch är 90min SPELTID...

Sen räcker det ju inte med att titta på skiten och sen är det bra, för det är ju försnack och mellansnack och eftersnack + ett sammandrag av dagens alla matcher...

Men värst av allt är ju när laget förlorar, då har VI spelat så dåligt och VI har inget bra samspel och VI har inte förmågan att läsa motståndarnas spel och VI borde ha pratat ihop oss bättre och VI borde jobba tillbaka bättre efter anfall och så vidare (fast han har ju faktiskt bara suttit här hemma i soffan och vrålat).....sen är det sorg resten av dagen,
det går ju an om matchen är klockan 21.00 på kvällen, men inte när det börjar vid 13.00...

Men jag visste ju detta när jag valde honom till min man och detta engagemang är faktiskt ganska sexigt, men DET kommer jag ALDRIG erkänna det för honom!!

Puss & Kram

Likes

Comments

Stina sov hos sin farmor och farfar i natt så vi fick en rejäl sovmorgon och var riktigt utvilade när hon kom hem.
Idag har alltså varit en riktigt avslappnad dag, vi har städat ut julen och imorgon är det dags att få in känslan av 2015 här hemma. Jag har alltid haft ett intresse för inredning, men upplever inte att jag mentalt haft tid eller ork att inreda vårt hem.
När vi flyttade n här så var jag höggravid med Stina och sen föddes hon, under mammaledigheten hade jag INGEN inspiration för hemmet utan såg bara leksaker, babyprodukter och barnkläder: Sen lagom till att Stina börja dagis och jag började jobba igen var det dags att planera vårt bröllop, så det är först nu innan jul jag känner att jag börjat se på vårt hem som ett inredningsobjekt och jag älskar´t!! Det är bara så kul att få känna känslan av att göra det fint, organisera och personifiera varenda liten vrå av vårt hem. Att jag dessutom har en man som också har ett intresse för inredning och hur vårt hem ska inredas gör ju inte saken tråkigare, men heller inte lättare...

Nog om detta, nu ska jag ha filmmys med min man!!

Likes

Comments

Idag hade jag tänkt att jag skull städa ut julen och in tidig vår...men dt blev inte som jag tänk mig. Jag hamnade vid datorn och sen satt jag där...jag kolla inredning, kurser och sen hamnade jag på en sida som inspirerade mig att ta ett nytt steg ut i världen, så efter mycket funderingar under kvällen har jag nu kommit fram till att jag tänker hoppa...jag tänker testa!!

Vad jag ska testa?
Det ska ni få se, JAG LOVAR!

Puss & Kram

Likes

Comments

Ibland blir jag förvånad över livet, hur det blev som det blev?
Alla som känner mig vet att jag alltid gillat att fundera över livet och dess mening ibland. Idag var en sån dag när jag tyckte att livets stora frågor behövde en funderare...jag kom inte fram till något revolutionerande, men jag kom överens med mig själv om att jag ska ta och bli bättre på att lyssna.
Med lyssna menar jag, lyssna på vad människor verkligen säger, inte vad jag vill att de ska säga...

Det var dagen tankar!!

Puss & Kram

Likes

Comments

Lämnar nu ett 2014 som jag kommer minnas som ett glädjens år.
Självklart har det varit sorg och förtvivlan detta året också, men glädjen, lyckan, spänningen, kärleken och romantiken går ändå segrande ur detta år. Jag förstår också hur lyckligt lottad jag är som får lämna ett sådant 2014 bakom mig.

I denna bloggen kommer jag skriva om mina dagar som mamma, lärarvikarie och fru i en småstad 2015.
(...med några tillbakablickar på 2014)

VÄLKOMMEN 2015!

Likes

Comments

Instagram@frunyberg2014