Det verste og beste året i livet mitt. Det året hvor jeg har vokst mer som person enn jeg sikkert har gjort på 5 år til sammen. 2017 har gitt meg så utrolig mye i form av reiser, opplevelser, vennskap og erfaringer. Jeg flyttet til Singapore i August, noe jeg er sikker på at jeg aldri kommer til å angre på, og jeg er så takknemlig for den muligheten. Ved å gjøre dette har jeg fått så utrolig mange fine mennesker i livet mitt, og jeg får vokse alene og selvstendig.

Å bo på andre siden av jorden har vist seg å ikke alltid være like lett, og 2017 endte med å ta fra meg ganske mye. I ettertid er jeg glad for at dette skjedde, for folk som lyver og manipulerer deg er ikke noe jeg har planer om å ta med meg inn i det nye året. Jeg har oppdaget mye som har vært skjult for meg som jeg tidligere har valgt å undergrave litt, men jeg har heldigvis blitt oppmerksom og åpnet øynene nå. Så 2017's største lærepenge ble å alltid stole på intuisjonene sine og magefølelsen, for de er som regel alltid rett ;-) Sannheten kommer som regel frem til slutt uansett, så dette vil nok ordne seg slik som alt annet. Men, med hver erfaring er man rikere eller hva? Jeg har hvertfall vokst mye som person, og har måtte brukt mye tid på å finne ut hvem jeg egentlig er og hvordan min utvikling har vært de siste årene. Jeg har brukt mye tid på å klandre meg selv for ting som har skjedd, men det skal ikke få lov til å være noe som tynger meg ned i 2018, det er jeg ferdig med nå.

Juleferien pangstartet med Mexican fiesta bursdagsfeiring, hvor jeg, Marie, Anette og Ingrid feiret bursdagen vår sammen! Det var en kjempemorsom kveld, og en gøy avslutning på eksamensperioden. Bare dager senere var det på tide å pakke kofferten, for da var neste stopp Filippinene!

Vi tok først fly til Cebu hvor vi bodde en natt på hotell i sentrum. Dagen etter dro vi videre med ferge til Bantayan som er en øy utenfor Cebu. Her bodde vi på et relativt ok hotell (tatt i betraktning standarden på øya) med en kort gåtur til både restauranter og stranden. Det var ikke så mange turister på øya, noe som var veldig deilig for oss som ville ha en rolig start på ferien haha. Vi besøkte en kjempefin strand som dere kan se på bildene under, kanskje ikke så rart når den het Paradise Beach haha.

Den siste dagen før vi dro videre bestemte vi oss for å dra på Whale shark Safari. Vi måtte derfor dra tilbake til Cebu city en dag før siden vi ble hentet 4 på natten. Vi kjørte et lite stykke før vi kom til Oslob, hvor hvalene oppholdt seg. Jeg skal innrømme at det var en ganske nervøs Malene som måte bite tenna sammen og gå ut i vannet til den største fisken (ja det er en fisk haha) jeg har sett. Heldigvis spiser de ikke mennesker, kun reker og plankton, så jeg overlevde dette og. Etter mange desperate forsøk på å knipse noen gode bilder ble vi kjørt inn til land igjen (det ble med andre ord ingen gode bilder jeg kan legge ut her haha).

10. desember dro vi tilbake til Singapore for å bli der i en natt. Så klart ble flyet vårt fra Filippinene forsinket, så det ble rett hjem, pakke ut av bagen og pakke med nytt tøy og rett på flyplassen igjen omtrent. Jeg var 3 dager i Vietnam, nærmere bestemt Ho Chi Minh, og må ærlig si at jeg ble veldig positivt overrasket. Trivdes veldig godt der, og vi fikk både synge karaoke og spise myyye god mat haha. Besøkte også Cu Chi tunellene hvor de gjemte seg under Vietnamkrigen og krigsmuseet. Har faktisk omtrent ingen bilder fra Vietnam (fy skam Malene), så har ikke noe å vise derfra.


14.desember reiste jeg tilbake til Singapore, for dagen etter fikk jeg besøk av søsteren min! Det var så godt å endelig få besøk i Singapore, samt få muligheten til å vise henne hvor jeg bodde og hvordan Singapore ser ut. Vi var også 6 dager i Phuket, noe som var veldig koselig! Der besøkte vi Phi Phi og bare slappet av slik man skal gjøre på en ferie hehe.

Julen ble også feiret på en litt annen måte i år da vi to feiret sammen i Singapore. Jeg skal ærlig innrømme at det ikke var det samme som norsk jul, men heldigvis fikk vi veldig god julemat og julestemning på sjømannskirken!

Etter to veldig fine uker i Thailand og Singapore var det endelig tid for meg å reise hjem til Norge. Dette var noe jeg hadde gledet meg veldig til av diverse grunner, og det var såå godt å komme tilbake til familie og venner igjen. Siden jeg kom hjem har jeg spist mye god mat, vært mye med de fine vennene mine og rett og slett bare kjent på følelsen av ferie før skolen starter igjen for fullt haha. Reiser tilbake til Singapore 13. januar, så skal virkelig nyte de siste dagene her hjemme.

Så takk 2017. Takk for at du har oppmuntret, utfordret og såret meg. Takk for alle nødvendige erfaringer, på godt og på vondt. Nå gleder jeg meg til å se hva 2018 bringer, og innen mai har jeg også (forhåpentligvis) en bachelorgrad og kanskje en jobb i boks? 

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Hei!


Akkurat nå sitter jeg på skolen og skal forberede meg til den siste eksamenen vi har 1.desember. Vi fikk utdelt casen i dag, så har vi frem til eksamensdatoen å forberede oss på. Kan trygt si det var en sjokkert Malene som våknet klokken 07 for å oppdage at casen var på 32 sider, he-he. Har akkurat lest gjennom den en gang, så blir det vel et par ganger til før jeg kan starte å knytte modeller og analyser opp mot teksten.

I går hadde jeg bursdag (woho!) og ble hele 22 år. Dagen startet på trening sammen med Christina og Anette, noe som jeg kjenner veldig godt i armene i dag. Etter treningen gikk vi tilbake til leiligheten hvor jeg ble overrasket med både ballonger, frokost, kake og gaver når jeg kom inn døren. Er så heldig som bor med så snille jenter som ordner og steller i stand, kan trygt si at bursdagen min ikke hadde blitt det samme uten deres innsats! Fikk også et kjempegodt duftlys fra Yankee Candle og et gavekort fra Sephora, noe som passet meg midt i blinken da duftlyset jeg har nå snart er tomt og jeg trenger en ny beauty blender hihi.

Etter vi hadde spist frokost ble det litt tid til å slappe av og stelle seg, for da bar det videre til sentrum for å spise hamburger og se på lysshowet de holder i Gardens by The Bay. Før vi skulle spise hadde vi planlagt en kjapp tur innom kjøpesenteret, men vi hadde jo glemt at det var Black Friday. Tror jeg aldri har sett så mange mennesker på et kjøpesenter før, og shoppingen ble fort lagt fra seg da.

Vi spiste på en restaurant som heter OverEasy som ligger på Orchard Road, og for å si det sånn, jeg har cravet de søtpotetfriesene såå lenge haha! Har dessverre ikke noen bilder fra lysshowet, men koselig var det hvertfall! Dagen ble avsluttet på Bar Rouge, en rooftop som ligger i 71.etg på toppen av Swissotel. Her ble det en drink før vi reiste hjem da jeg kjente at jeg var supertrøtt og sliten haha. Alt i alt var dagen kjempefin, og jeg er så glad for at jeg har så gode roomies og mennesker rundt meg her i Singapore (og så klart hjemme i Norge) <3

(Shameless bursdagsselfie hehe).

Likes

Comments

Noen ganger kan følelser være din verste fiende, spesielt når følelsene ikke klarer å sette en stopp hvor de egentlig burde. Følelsene slutter ikke å føle fordi du ber om det. De tar ikke hensyn til at det ikke passer seg. De tar ikke hensyn til at du ikke burde føle det på denne måten, selv om du vet det er over. De bare fortsetter. De fortsetter helt til du tar deg tid til å anerkjenne de. Og de gangene du har tid til å kjenne på de, så slår de deg hardt. Og selv etter alt dette, så vil de poppe opp i hodet ditt regelmessig. Klumpen vil dukke opp i halsen, og hjertet vil skrike litt mer.


De river deg i hjertet til du tror det ikke kan bli mer vondt. De tuller med hodet ditt, får deg til å tenke ''hva om..''. Hva skjedde egentlig med oss? Hvordan kunne man glemme. Vi kjørte oss bort. Hensyn, oppmerksomhet, kjærlighet, tid og kommunikasjon ble glemt bort i det hele. Hodet sier at det muligens er for det beste, at man ikke kan eie en person. Men hjertet og følelsene liker å tro noe helt annet. Det er en drakamp mellom fornuft og følelser, og begge drar like hardt og jeg kommer ingen vei. Jeg står fast i meg selv og det vi engang var. Så med selvsikkerhet og hodet hevet må jeg overbevise meg selv om at det vil bli bedre. Kanskje ikke i dag, kanskje ikke i morgen og kanskje ikke neste uke heller. Men en dag vil jeg kanskje innse at det er okei for meg å være glad igjen.


Planene mine for julen har blitt litt forandret, men jeg kjenner det skal bli godt å dra hjem til familie og venner en liten stund. Men først må jeg bli ferdig med alle innleveringer og eksamener, så kommer heldigvis søsteren min på besøk til meg her i Singapore, noe som jeg gleder meg veldig mye til! Bare 19 dager til juleferie og en mulighet til å få tenke og puste litt.

Likes

Comments

Heihei!


Tenkte jeg skulle skrive et kjapt blogginnlegg før jeg fortsetter på en innlevering jeg har til neste uke. Dagene går veldig fort her i Singapore nå, og det er snaart kun en måned igjen til juleferie. Dette betyr også en haug med presentasjoner og innleveringer, så mye må dessverre gjøres før den tid. Dagene frem til 1.desember vil nok derfor bli intens, men heldigvis er det mye reising og besøk i ferien som gjør opp for det!


Allerede 4.desember drar vi til Filippinene, nærmere bestemt Cebu, og blir der til 10.desember. Det blir en overnatting i Singapore før vi reiser videre til Vietnam (Ho Chi Minh) 11.desember og blir der til 15.desember. Da bærer det rett hjem til Singapore for min del, for da kommer nemlig søsteren min på besøk noe som jeg gleder meg veldig mye til! Even kommer også 22.desember, så da drar mest sannsynlig hele gjengen til Thailand 23-27 desember for å feire jul.


Forteller dere mer om juleplanene mine når alt er spikret, så skal jeg heller dele litt bilder fra Halloweenfeiringen vi jentene i kollektivet hadde på lørdag.

Likes

Comments

Hei alle sammen!


I dag har denne jenten fått testet ut sine redigeringsferdigheter, og kan også konkludere med at de ikke har blitt noe bedre siden videregående. Da vi var i Myanmar filmet både jeg, Marie og Vibeke en del, og bestemte oss for å sette sammen en video sammen. Har derfor klippet og limt litt, noe som resulterte i videoen under. Den er ikke kjempebra, men dette var rett og slett det jeg hadde tid til nå da skolen starter igjen imorgen.

Likes

Comments

Hei!

I natt har jeg ikke sovet spesielt mye, eller godt. For øyeblikket er jeg på ferie/backpacking i Myanmar (Burma), og i går ankom vi Inle Lake. Turen vår startet tidlig torsdag, og vi har både vært innom Yangon og Kalaw hittil.

Fra lørdag til mandag gikk vi fra Kalaw til Inle Lake, dette resulterte i veldig skitne sko, gnagsår, stygge skiller fra den sterke solen, MEN en kjempefin opplevelse. Angrer ikke et sekund på at jeg valgte å bli med på gåturen, selv om det totalt tok rundt 10 timer og 40 km. Skal sette sammen en video fra turen når jeg er tilbake i Singapore, så kommer til å skrive mer om den da!

Grunnen til at jeg ikke har sovet spesielt mye eller godt er grunnet litt for mange båter og mye bråk. Hotellet vårt ligger plassert på innsjøen, og det kjører derfor båter forbi hele tiden. De har også et marked som starter veldig tidlig, og båtene startet å kjøre dit allerede 4 på natten. Det var derfor en temmelig oppgitt og trøtt Malene som satt seg på balkongen halv 6 for å lese bok haha, og som i skrivende stund fortsatt sitter her.

Nå venter jeg på at de andre skal stå opp slik vi kan spise frokost og reise på en liten båttur. La også ut en kort video fra Inle Lake på Instagram i går, så søk gjerne opp malenemagerholm om du vil se den.

Jeg har flere ganger i løpet av denne turen påminnet meg selv på hvor heldig jeg er som har mulighet til å få reise og oppleve. Hadde det ikke vært for at jeg flyttet til Singapore hadde det nok aldri falt meg inn å reise til Myanmar, og da hadde jeg ikke fått oppleve alt det fine jeg har gjort (og jeg har fortsatt 6 dager igjen!).

Å se hvordan mange lever setter ting i perspektiv. Barn som går rundt med skitne klær midt i trafikken for å selge roser, med store øyne som stirrer på deg håpefullt. Det gjør vondt i hjertet, barn skal ikke måtte gjøre slik, de skal leke og gå på skolen. De skal ikke måtte bekymre seg for slike ting så tidlig, de skal ha muligheten til å ha en barndom hvor de kan være barn, for det er jo det de er?

Jeg er heldig som har fått vokse opp i Norge, veldig heldig. Det er ofte lett å ignorere at mange ikke har det så bra, rett og slett fordi man ikke ser det i hverdagen sin.

Det ble litt lite søvn og mye tanker i natt, men det er godt å få snakket litt om slike ting. Det triste er at det er mange i Myanmar som har det mye verre enn det jeg har sett hittil.

Likes

Comments

Hei hallo!


(Jeg startet egentlig på dette blogginnlegget for 2!!! uker siden, men det har ikke vært noe mulighet for å gjøre det ferdig før nå. Dagene går alt for fort, og tiden strekker ikke til for meg. Vi har i tillegg hatt siste ''innspurt'' til to av fagene vi har hatt dette semesteret, så i dag hadde vi både presentasjon i det ene faget, og en simulasjon i det andre. Det vil altså si at jeg har fri hver fredag, så kjenner at det skal bli veldig godt haha).


Nå er det en liten stund siden jeg satt meg ned for å skrive et blogginnlegg. Skoledagene her i Singapore er veldig hektiske, noe som er veldig slitsomt for en student som ikke er vant til et slikt tempo hehe. Lyset i tunellen for min del akkurat nå er recess week som er 29.september, så det er heldigvis ikke så lenge til!

Siden sist har jeg vært en liten tur i Malaysia, nærmere bestemt Kuala Lumpur som jeg nevnte i sist innlegg. Skal innrømme at jeg var veldig spent på om det ble noe av turen for min del da jeg var ganske dårlig en periode, men med et legebesøk og litt medisin gikk det veldig bra. Vi var i Kuala Lumpur fra 31.august til 4.september, så hadde noen dager på å bli ''kjent'' med byen.

Turen startet relativt dårlig med en busstur som tok rundt 10 timer (hadde fått opplyst at denne skulle ta litt over 5 timer). Det var helligdag dagen vi dro, så køen over grensen fra Singapore til Malaysia var helt ekstrem. Når vi da ankommer Kuala Lumpur på kvelden, satt vi oss spent i en taxi for å komme oss til hotellet/leiligheten vår. Vi får deretter beskjed fra den ansatte i resepsjonen at hun ikke kunne sjekke oss inn da vi hadde leid leiligheten privat, noe som vi ikke var klar over. Etter en del venting og frustrasjon, får vi endelig tak i eieren av leiligheten som må komme ned for å overlevere nøklene til oss (noe som viste jeg å kun være 1 nøkkel fordelt på 7 jenter).

Vi var alle relativt sliten etter reisen, men uten mat og drikke, duger helten ikke ;-) så det var bare å legge fra seg bagasje og finne et sted vi kunne spise. Vi spiste noe jeg tror må være et av de bedre måltidene jeg har smakt siden avreise fra Norge, og det var heeelt innafor etter den lange dagen vi hadde hatt haha.

Våknet av meg selv i halv 6 tiden på morgenen, og la merke til at det hørtes ut som noen dusjet. Bestemte meg for å stå opp og sjekke hvem som var oppe så tidlig. Ikke før jeg kom meg ut i stuen ser jeg dogg på vinduet og vannet som renner ned fra taket vårt på kjøkkenet/stuen. Da var det ikke annet å gjøre enn å vekke hele gjengen og hente vaktene. De fikk heldigvis stengt av vannet, og lekkasjen var fikset allerede etter vi hadde spist frokost.

Senere på dagen besøkte vi Petronas Towers og vandret litt rundt i byen. Vil ikke påstå at det er så mye å finne på i Kuala Lumpur (eller så var det bare dårlig planlegging fra min side), så det ble for det meste kjøpesenter og kafèbesøk.

Alt i alt konkluderer jeg med at det var en veldig koselig og gøy tur. Kuala Lumpur var ikke helt det jeg hadde forventet meg, og jeg vil påstå at jeg ikke har behov for å reise dit en gang til. Det var hvertfall en veldig stor overgang fra Singapore (noe jeg ikke hadde trodd det skulle bli), så må innrømme at jeg trives mye bedre i Singapore hehe. 


Nå har vi akkurat sett to episoder med bloggerne (guilty pleasure), så nå skal jeg hive meg rundt og skrive litt på en innlevering vi har. Hele helgen skal egentlig tilbringes på skolen da vi har en presentasjon på tirsdag som vi må forberede oss til, så her er det fullt kjør!

Likes

Comments

Heihei!


Vil først starte med å beklage at bloggingen min ikke har vært så bra den siste tiden. Dette er rett og slett fordi jeg ikke har gjort så veeldig mye interessant, og at den lille fritiden jeg har som regel går til skolearbeid. Jeg var forberedt på at dette året skulle bli tungt skolemessig, men det er ekstra tungt når hodet fortsatt henger igjen i feriemodus og vi har x antall innleveringer og fremføringer. Man kan derfor trygt si at skolen kom litt brått på for min del, og det er nå jeg kjenner hvor mye jeg savner hverdagen på BI hihi, MEN jeg har godt av et spark bak. Det som er positivt her i Singapore og på NTU er at vi må lese til hver time, noe som forhåpentligvis gjør at jeg ikke får de store skippertakene når det nærmer seg eksamen. Har også kun 1 skriftlig eksamen her, da de 4 andre fagene er innleveringer og presentasjoner.

Har lagt rett ut i 2 dager nå med feber og hodepine, så har for det meste gravd meg ned under dynen og knasket paracet til den store gullmedalje. Skulle egentlig på skolen i dag for å jobbe med gruppearbeid, men kjente ganske fort på kroppen at det ikke var aktuelt. Skal også på skolen i morgen, så satser på at formen er bedre da, om ikke så får jeg ta meg en tur til legen.

Vi var en liten tur innom Arab street, eller Arab quarter som det også heter, på fredag. Der spiste vi kjempegod mat og satt oss ned for å høre på livemusikk og bare slappe av. Var veldig mange folk der og god stemning, så dette anbefales virkelig om man har mulighet til det!


Jeg har også mye gøy å se frem til den kommende måneden! Allerede på fredag drar vi jentene i kollektivet (og forsåvidt nesten hele klassen fant vi ut i dag) til Kuala Lumpur i Malaysia. Vi har langhelg, og synes derfor det passet veldig bra med en helgetur dit! Vi tar buss til KL og bor i leilighet der da dette var det billigste. Singapore ligger heldigvis ikke langt fra KL, så tar ikke mange timene å komme seg dit.


Jeg bestilte også billetter for meg, Marie og Vibeke til Myanmar i slutten av september, da vi har recess week fra 28.09-08.10. Dit drar vi sammen med en gjeng fra Frankrike og Tyskland som vi aldri har møtt før, så det kan bli spennende haha! Dette er mer backpacking, så det gleder jeg meg veldig til da jeg aldri har opplevd noe lignende før. Vi skal blant annet besøke Yangon, Kalaw, Inle lake, Bagan og Mandalay, så dette gleder jeg meg veldig til.


Yangon

Kalaw

Inle lake

Bagan

Mandalay

Planen er å reise med buss hvor det er mulig, så skal vi (til min store forskrekkelse) gå en tur på 14 timer fra Kalaw til Inle lake. Vi 3 jentene var litt usikker på om dette var noe vi ville, så vi får ta det litt som det kommer. Om vi ikke vil bli med på turen finner vi sikkert et spa å slappe av på ;-)

Det er med andre ord mye som skjer, så bloggingen vil nok ikke bli min førsteprioritet. Men med det sagt skal jeg prøve å poste et innlegg eller to når det passer seg!

Likes

Comments

Hei!

I skrivende øyeblikk sitter jeg på skolen og venter på neste time som starter 14:00, altså om ikke så altfor lenge haha. Tenkte jeg skulle oppdatere bloggen med noen bilder fra da vi besøkte dyreparken og Gardens by the bay sist uke.

Begge deler var veldig fint, og anbefaler virkelig å reise dit om man har mulighet til det en gang :-)

Dessverre gikk kameraet tom for strøm nesten rett etter jeg kom inn i dyreparken (urutinert blogger), så ble litt manko på bilder.

Likes

Comments

Heihei!

Nå kom jeg akkurat hjem fra skolen hvor vi hadde infomøte rundt utvekslingen vår, samt litt generell info om skolen og skolehverdagen. Kjenner jeg meg selv rett skal jeg nok gå feil en del ganger før jeg begynner å kjenne meg igjen på skoleområdet, skolen er nemlig gigantisk og delt i mange forskjellige områder i forhold til hva man studerer.

Ikke nok med at bygningene er store, men det er også over 30 spiseplasser (om jeg ikke tar feil) på skolen, så fristelsene er overalt haha!

I år har skolen over 1000 utvekslingsstudenter, så det var temmelig fullt når vi møtte opp til møtet i dag.

De siste dagene har jeg egentlig kun brukt på å bli kjent med Singapore og med de jeg skal gå i klasse med. Jeg kjenner på kroppen at det skal bli godt å komme i gang med studiene og få en rutine i hverdagen, samt tilbringe mye tid med nye bekjente. Det er uheldigvis kun ett fag vi har sammen med de andre studentene på skolen, noe jeg synes er litt dumt da jeg gjerne har lyst til å stifte nye bekjentskap og få frisket litt opp i engelsken min, men jeg får heller gjøre en ekstra innsats på fritiden min haha.

I morgen er første skoledag (de to andre gangene har kun vært informasjonsmøter), og skoledagen varer fra 09:30 til 17:00. Det er med andre ord en pangstart, for her er det ingen kjære mor ;-)

Har også fått utdelt pensum til tre av fagene vi skal ha dette semesteret, så jeg skal sette meg ned for å lese pensum til morgendagen nå.

Legger ved litt diverse bilder fra de siste dagene.

Var forresten nasjonaldagen her i Singapore i går, noe som vi nordmenn så klart måtte feire. Vil ikke påstå at det var 17.mai tilstander, men gøy var det uansett!

Likes

Comments