Trött på kränkta män ikväll, j ä v l i g t trött.  
Cry me a river för ni är så förtryckta och drabbade, patriarkatet måste ta jävligt hårt på er ://///////

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag postade ett inlägg på facebook angående hur töntig jag tyckte internationella mansdagen var och fick mycket negativa kommentarer samt meddelanden privat från folk som inte förstod. 

Jag menar exakt som det står, jag tycker det är dötöntigt med en internationell mansdag. Män är, har aldrig vart och kommer aldrig att vara förtryckta. En internationell dag för ett specifikt kön är för att motarbeta ett förtryck, som till exempel kvinnodagen och transgender-day. Men säg mig - alla som inte förstår, när har män varit förtryckta, och när har dem behövt uppmärksammats för att få en bättre tillvaro i samhället? 

Män är överordnande i det patriarkat vi lever i och behöver inte en specifik dag för att uppmärksammas. Internationella kvinnodagen däremot är till för att få folk att uppmärksamma det strukturella förtryck som påverkar och drabbar just kvinnor. 

Män - 365 dagar.

Likes

Comments

Jag tror helt garanterat att vi alla lidit av dessa, att ligga hemma och stirra upp i taket, kolla genom instagram och verkligen känna "fyfan vilket segt liv jag har". Jag lever en sådan fredagskväll ikväll, så därför tänkte jag att jag kunde skriva ned lite tips på vad en kan göra ensam en fredagskväll. Både för att inspirera mig och andra! 

1. Slå på en film du tycker om, tänd lite ljus och linda in dig i en filt. Eventuellt att du tar någonting gottigt att äta till.
En behöver inte alltid ha fullt upp på fredagskvällar, unna dig lite egentid och njutning framför tvn istället


2. Ta ett varmt bad!  
Häll upp varmt vatten i ett badkar, gör dig någonting gott att dricka och kryp ned. För att göra det extra mysigt, sätt på din favoritmusik och släck ned och låt tända ljus lysa upp rummet istället.

3. Baka någonting, och ät sedan upp det.
Kokosbollar, bullar, eller kanske en aftereight-kladdkaka? 
Recept: 
http://www.tasteline.com/Recept/Kladdkaka_med_Afte...

4. Spela tvspel/datorspel.
The Last of Us, cod, Beyond: two souls, dont starve, the walking dead. Finns så många olika skojsiga spel till dator och ps3/4.
Om du möjligtvis inte äger något spel alls, så finns det alltid att ladda ned, googla bara spelet och sedan "free download".

5. Ät middag!
Laga en god middag. Tänd ljus och ha på bordet, ha en dejt med dig själv. Ät sakta och känn smaken på maten istället för att kasta dig i den. Ifall du tycker det är segt att sitta ensam och äta finmiddag, ring en vän. Men believe me, det är hur mysigt som helst att få ta hand om sig själv ibland. Ensam.


Det var några, inte så många tips. Men jag hoppas att någonting iallafall hjälpte er ensamma fredagssjälar där ute. Kramisar.

  Likes

  Comments

  Hela livet var ett disco, men hur kunde det bli så svårt? 

  Likes

  Comments

  kanske drunknar jag i californiaströmmen. 
  kanske förloras jag ur ditt minne, kanske septemberstormen för mig med sig. 

  snälla, andas mig.
  håll mig.
  kyss mig.

  jag behöver dig.

  Likes

  Comments

  Krunegård tjatar om att en behöver mänsklig värme för att överleva, och det är väl sant. En fick det bevisat i fredags, tryckt mot kravallen med tårar och en kropp som benen knappt orkar bära upp. Hysterin tog över. 

  Likes

  Comments

  sov för en gångs skull genom hela natten, trots oro i kroppen. nu sitter jag på medialektionen, vi har gjort någon åttiotalsposter. gjorde min lite snabbt nu på ca fyrtio minuter och den blev totalt värdelös (dvs absolut inte bloggvänlig.)

  Likes

  Comments