Här har vi min sommarmodell. Superfina Elna som offrade sig i blåsten att i klänninge sitta och vara modell för min sminkning.

På Elna har jag gjort en enkel sminkning med sommarkänsla.
Jag tog en bad som var i samma ton som hennes hudfärg och pudrade på med vitt puder för att sminket ska hållas kvar och så att resterande smink ska vara jämnt. jag har modellerat hennes kindben panna näsa och hals. På elna gjorde jag en fransmarkerin för att få tätare fransar och även en tunn eyeliner för att forma ögonen lite mer. när jag valde skuggor tog jag en ljus skugga som då hon är ganska blek i huden redan ville jag inte ha för mörja färger och eftersom det ska vara sommarkänsla ville jag ha ljusa fräscha färger. jag ville ha lite färg på henne med sommarkänsla så jag valde att göra en rosa rouge med lite rosa läppglans
när vi valde frisyr valde vi att ha håret nersläppt, men jag kände att bara ha det nersläppt plattat var lite tråkigt så vi livade upp det med lite volym och vågade hela håret.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Här har ni en lätt fantasy makeup där jag valde att använda mig av lila med en mörkbrun skugga, jag tog en nurlig bas och valde att modellera fram kindbenen och forma till näsan. jag använda mig av en ponytail pensel till att lägga ögonskuggorna och har även använd fransmarkering på modellen.
När jag valde färg på läpparna ville jag ha en mörk färg på modellen för att få mer fokus på dom så därför gjorde jag perfekta läppar med lila färg.
Håret valde jag att platta till och hänga över hennes halva ansikte för att det inte bara skulle hänga platt ner på båda sidorna. sen på med lite mascara på både över och under fransarna. när jag valde rouge ville jag inte ha brun då jag kände att det skulle bli lite tråkigt och enfärgat med bara färg på läpparna så jag tog en lite mer rosaaktig färg för att få lite mer liv i sminkningen och då det är en fantasy sminkning får man göra lite hur man vill !

Likes

Comments

I denna sminkningen har jag valt att sminka sebastian. jag ville göra en naturlig sminkning då det är en kille och dom flesta killar inte använder smink.
När jag sminkade sebastain la jag en naturlig bas som går i ton med hans egna hy och har valt att inte modellera något annat än kindbenen och pannan då han har en lite större panna ville jag förminska den lite. när jag gjort en bas som passat honom bäst la jag på vitt puder för att sminket ska hålla.
Där efter går jag över till att lägga en fransmarkering som man lägger längst med den övre fransraden så att fransarna ser täta ut, jag har inte gjort några skuggningar eller större ingrepp med smink då jag vill att han som kille ska se så naturlig ut som möjligt. där imot hr jag fyllt i hans bryn och lagt när jag gick över till håret valde jag att ta bak håret för att få mer fokus på ansiktet och har användt mig av enbart vax och lite hårspray.

Likes

Comments

Här har jag jobbat med en fantasy makeup där jag har användt mig av glitter och paljetter.
har har jag gjort en naturlig sminkning med fokus på ögonen med fantasy.

Likes

Comments

Detta är min första naturliga sminkning som jag gjorde till ett prov i 1 an.
I denna sminkning har jag användt mig av en hudfärgad bas som matchar modellesn egna ton. jag har användt mig av modellering och bruna skuggor till ögonlocket. jag ville ha en så naturlig sminkning som möjligt och


1. fetbaser
2. puder
3. modellering
4. ögonskuggor
5. torra bryn
6. fransmarkering
7. eyeliner
8. rouge
9. mascara

Likes

Comments

Smink kan leda till sjukdomar!
Det är inte bara viktigt att använda sig rengöring för händer för att inte sprida sjukdomar vid smink, du kan även bli smittade genom sminket när ni använder tex samma mascara.

Det finns en mängd sjukdomar som kan spridas vidare av smink vissa av dom är svamp, herpes, bakterier och mögel och ögoningektioner.

Många tänker inte på att man ska slänga smink som gått ur datum, Och ja smink har också ett utgångs datum. En mascara ska man slänga senaste 3 månader efter att man öppnat den. När smink åldras kan det bildas allergiframkallande ämnen då bakterier fodras i vatten så triv dom bäst i smink där det finns stora mängder av vatteninnehåll, som mascara och eyeliner vilket även gör att flytande sminker inte håller lika länge som tex puder och ögonskuggor. Du kan få olika inektioner och även hudallergi av att använda för gammalt smink så var noga med att slänga det.Likes

Comments

Inom smink finns det något som heter Modellering vilket gör att du kan forma och framhäva ditt ansikte.

När du modellerar använder du dig av en ljus skugga som förstorar och en mörk skugga som förminskar.

så vill jag tex ha en smalare och rakare näsa lägger jag en mörk skugga från brynets innersta del ner till nästippen och
när jag vill få fram mina kindben lägger jag en mörk skugga precis under kindbenet.
för att framhäva pannan lägger jag en ljus skugga i mitten av pannan. på bilden nedan ser du ett sätt att modellera på och även en före och efter bild på hur det kan bli när du modellerar. man får även testa sig fram för bästa resultat då alla ser olika ut så passar inte alla modelleringar varje människa.Likes

Comments


Perfekt målade läppar!


När du vill göra perfekta läppar börja med att smörja in dina läpper med fuktkräm, låt det torka in och börja sedan gör konturerna med en läpppenna, ibland kan man behöva redigera sina läppar då dom inte alltid är helt symetriska. när du gjort detta lägger du på den färg du ska ha och på hela läpparna och ser till att inget kommer utanför konturerna du har gjort. För att inte få en massa färg i överflöda kan man ta en pappersbit eller en servett och sätta platt i munnen och stänga ihop läpparna, där efter får du lägga på ett tunnt lager med färg igen och därefter på med glanset.


Det är en stor fördel att använda läppenna för att färgen sitter där den ska, läppstift har lättare att flyta ut. Ska du använda läppenna så kan du göra det innan du applicerar läppstiftet, de behöver inte vara i samma fär men du ska helst ha en så nära liknande färg som möjligt.

på bilden nedan ser du stegvis ett exempel på hur fu kan fylla i dina konturer.

Likes

Comments

Det hjälper inte att du har det bästa sminket om du inte har bra berktyg till att använd ditt smink.
När du sminkar kan det ofta blir rörigt och svårt att förstå vilken av alla penslar eller verktyg du ska använda dig av till varje steg i en perfekt makeup. därför tänkta jag skriva lite om dom olika verktygen som finns för att göra det lättare för dig .


Spatel: En spatel använder vi oss av för att blanda ihop fetbaserna, blanda läppstift och för att ta olika produkter som man inte får röra med händerna.


Puderpuff: En puderpuff använder du för att pudra på puder efter att du lagt på en bas på din modell.

Ponytail pensel: Du använder dig av en ponytail pensel när du lägger på ögonskuggor och kan använda använda den för att shada ut skuggorna så det blir en jämn fin skugga.


Snedskuren pensel: En snedskuren pensel kan du använda dig av för att göra en fransmarkerin vilket innebär att du lägger svart färg ( ac ) längst med den övre fransraden vilket gör att fransarna ser både fler och tätare ut.
Du kan även använda den till att fylla i dina bryn eller om du personligen tycker bättra om att göra en eyeliner med den så går det.

Likes

Comments

För att du ska kunna ta hand om din hy på det bästa sättet måste du ta reda på vilken typ av hy du har. jag kommer därför att skriva lite om vilka olika typer av hy det finns och vad som kan va bra att använda till detta och vad du borde undvika.


Fet hy: Om du lider av fet hy vilket är bland det vanligaste hyproblemen som finns, så burkar man få lida av finnar stora porer och glansighet. När du har fet hy ska du tänk på att inte använda produkter med oljor och feta fuktkrämer. Rådet till dom som har fet hy är att använda sig av en fuktkräm som är gelbaserad.


Känslig hy: Lider man av känslig hy ska man vara väldigt varsam med vad man använder i ansiktet, du ska helst undvika produkter där det finns alkohol eller någon slags parfym då det kan ge både utslag och ittitation på huden. 


Torr hy: Lider man av torr hy ska man tänkta på att använda fuktkräm, det finns fuktkrämer som du du kan använda hur många gånger som helst på dagen och det finns även fuktkrämer som e till för dagsbruk och nattbruk. det finns även olika fuktgivande ansiktsmasker du kan använda dig av för att få till lite mer fukt. det du helst ska undvika om du lider av torr hy är ansiktsvatten som innehåller alkohol.Likes

Comments