FIRST IMPRESSION | ISADORA NATURAL MATT FOUNDATION

Okej, dags för detta face att testa Isadora Natural Matt Oil-Free Foundation i färgen "10 Matt Porcelain".

Först ut vill jag vara tydlig med att mitt ansikte inte är det lättaste när det kommer till "First Impressions".
Jag har en kombinerad/känslig hy och med det menas att min hy blir fet i T-zonen, men kan också ha vissa torrare partier, jag har förstorade porer och ytliga blodkärl runt näsvingarna. Som ni ser på bilden ovan har jag även en del rodnader, fräknar och akneärr som jag hoppas att denna foundation nu ska täcka.

Applicering klar men ej satt med puder.

Första applicerings försök var med borste och gav krokodilskinn i ansiktet, MEN detta kan hända även den bästa foundation då borsten kan irritera min hud och dra fram torra partier. Tvätta av.

Okej lite torr tänkte jag och slängde på Smashbox Photo Finish Oil primer. En av mina sämre idéer, vet inte hur jag tänkte där, en vattenbaserad foundation på en oljig grund.. hmm. Okej tvätta av igen..

Sista omgången använder jag en beautyblender och endast en dagkräm under och resultatet blir mycket bättre. Som ni ser blir det en medium täckning och mina rodnader döljs fint, även mina porer och textur i huden minimeras vilket är positivt. Tyvärr så torkade den rätt snabbt på huden och vilket gjorde det svårt att blenda ut, så rekommenderar att arbeta med mindre partier i taget.

Enligt beskrivningen ska denna foundation vara mediumtäckande och byggbar, medium håller jag klart med om men inte speciellt byggbar. Vet inte om det beror på att founationen hade hunnit torka, men jag skulle försöka täcka lite extra på näsan och näsvingarna där jag är extra röd (med beautyblender) och tror ni inte att foundationen släppte och gick sen inte att rädda. TYPISKT!

Applicering klar och satt med puder samt bronzer. Jag är inte helt övertygad, det blev inte direkt nån wow upplevelse som ni förstår.

MEN detta är ett First Impression och jag kommer fortsätta att testa denna foundation, som jag skrev i inledningen kan min hy vara svår att arbeta med och den gav trots allt ett fint resultat med att minimera porer och ge ett slätare intryck.

To be continued..


OBS! Inlägget kan innehålla pressutskick, åsikterna är dock alltid till 100% mina egna. Inlägget kan även innehålla Adlinks, vilket betyder att Jag som bloggare kan tjäna pengar på att Du som läsare klickar på dig vidare på någon av mina länkar som finns i inlägget. // Frida

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229