DET HÄR MED PSYKISK OHÄLSA

Allt som gick så bra blev plötsligt jävligt grått, lite så det är med psykisk ohälsa - det kan pendla lite som en jojo utan att man vet riktigt varför. Jag har precis börjat återhämta mig från en sån period och därav min radiotystnad här på bloggen, ska kanske inte ropa hej ännu men jag känner mig i alla fall mycket bättre.

Hittade en sån bra text häromdagen "So far, you´ve survived 100% of your worst days. You´re doing great!"

Känner att jag sakta börjar lära mig det här nu, att se min egen förmåga och sätta gränser för vad jag faktiskt orkar, visst är det skittråkigt att behöva stoppa sig själv men också nödvändigt om jag ska hålla min hälsa någorlunda stabil.

Så med rutiner, medicin och träning försöker jag hitta en bra balans, inte lättaste alla gånger (eller kul för den delen), men upplever ändå att svackorna inte blir fullt lika djupa längre, så nåt gör jag väl ändå rätt.

Jag vet att jag inte behöver förklara mig för er, men känner samtidigt att vi pratar på tok för lite om psykisk ohälsa och att det är OK att inte alltid må bra. Visste ni exempel att vi i Sverige har ca 190.000 unga vuxna som lider av någon form av psykisk ohälsa, och då finns nog ett stort mörkertal, det är en ökning på ca 70% under de senaste 10 åren.. Helt sjukt!Gillar

Kommentarer

kristinis
kristinis,

kika in hos mig och följ min blogg om du gillar den så följer jag dig gäärna tillbaka 😊

nouw.com/kristinis
JohannaKvarnstrom
JohannaKvarnstrom,

Massa kramar till dej! 😘😘

nouw.com/johannakvarnstrom
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229