Header

En dag som denna älskar jag att läsa, det ger ett speciellt lugn och man får alltid lite nya tankar och idéer från olika krönikor och repotage.
Idag blev det
- Aktiv träning
och
- Hästfocus

Får en sån otrolig längtan efter att ge mig ut ,gå till gymmet, simma, ta en lång och avslappnad ridtur.... (bara foten blir bättre)

Nu får jag bara fokusera på att mentalt ställa in mig på att börja göra dom här sakerna försiktigt!

kika gärna in sen för en sen uppdatering från stallet!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nu kommer en liten uppdatering om Amoure. Han har fått svullnad på gaffelbanden och även en hårdhet i mellan skicktet så jag har tagit det tuffa beslutet att tillkalla veterinär.

Min tränare rekomenderade en bra veterinär som kommer komma ut på måndag kl 1, jag hoppas vi får något bra besked...om det så innebär att vi får vänta 3 månader så är det bättre än att han blir permanent halt.

Gud ...tankarna snurrar , man vet att man kunde gjort något annorlunda och det inte blivit såhär. jaja inte läge att bli ledsen,

Ha en fin lördagkväll!

Likes

Comments

Nu har det äntligen kommit lite bra nyheter! Jag har fått klartecken att börja jobba på måndag och jag får även börja rida om jag inte får ont!
Så efter detta beskedet väntar jag bara på direktiv om hur Amoure ska behandlas, ser det även som något positivt om han behöver promeneras länge så är det bra för min fot.

Let's do this!!

Likes

Comments

Idag gick jag och Amoure över till madde (min tränare) som även driver eget företag och är bra på massage etc, jag använder henne till det mesta som gäller min häst.
Vi gick över för att prova ut sadel storlek och även vad för typ av sadel som skulle passa honom bäst. När vi nästan var färdiga skulle madde bara kolla en stund på hans hovar och upptäckte svullnaden på benen....och sedan även svampen/överansträngningen.
Jag kan inte tänka annat än att vi har bara haft otur. När ska det vända?

Först kom min operation....sen kom gallor i bakbenen, sen hade vi sprickor i båda hovar i fram, efter det åkte mina kryckor och jag hoppades att vi skulle få börja jobba lätt i nästa vecka men så kom det här! Han har antingen fått svamp i lederna på frambenen eller blivit överansträngd.

Fanken att det aldrig kan gå som jag hoppas.... om det är en överansträngning är det ju min iver att sätta igång honom som har gjort detta men om set är svamp är det mest troligt att han reagerat på för mjukt underlag i antingen hagen eller paddocken.

Hur som helst ska madde för hoppningsvis komma ut 3 dagar nu och hjälpa mig kolla till honom och även lägga till en behandling så jag vet vad det är och sen hur länge han ordineras vila.

Skälv ska jag krypa ner under täcker snart så denna dagen tar slut.

Likes

Comments

Ja idag är det full fart hela dagen! Den startade kl 07 för att vara hos mormor kl 08 då hon hade en tid hos frissören. Det bär sedan iväg till Vara för att vara med på baby sim med min fina systerdotter och till sist snabbt till stallet för att träffa min tränare för sadelutprovning.

phu....känner att jag tedan har börjat stressa och ändå har jag precis satt mig ner hos frissören.

Ni får ha en toppen dag !

Likes

Comments

Nu har jag precis slagit mig ner i gräset i hagen hos Amoure och drar en suck av lättnad. har haft en sån otroligt bra dag så jag är helt sprickfärdig!

När jag vaknat åkte jag och åt hos mormor (ja jag vaknar 10 och äter lunch hos mormor vid 12) sen efter lite fika åkte jag vidare till Mia (min syster) för att prata lite med henne och med min underbara systerdotter Molly. Mycket skratt och bus ger hon mig alltid så känner mig lite gammal när jag åker därifrån haha.

Nu är jag som sagt ute hos hästarna, idag blev det en lugn och skön rykt då man ska ta vara på lugna och fina dagar som denna och för att han behövde bli av med lite vinterpäls....

I morgon är tanken att vi ska fortsätta med longeringen då inte hela sättet till tömkörningen är komplett ännu.

Hoppas ni får en fin kväll!

Likes

Comments

Dom här tre dagarna har Amoure skött sig så otroligt bra. Har knappt trott mina ögon... men man ska inte glömma att han har fått nya signaler att lära sig.
I och med min fot fortsätter vi i långsam takt med longeringen i väntan på att jag får sitta upp. men jag är glad för detta arbetet vi får göra innan, man bildar en helt annan relation genom arbete på marken både med longering och tömkörning.
När man nu ändå talar om tömkörning så var jag inne på min favorit affär i skövde...

Hööks! Fick både bytt ett för litet bett och köpt mig nästan allt till tömkörning. (får inte glömma att jag handlar på sjukpenning)
Måste får säga att personalen är alltid lika trevliga och hjälpsamma, guld värda!

Nu väntar en lugnd dag med lite olika besök hos mormor, syster och till sist en kväll i stallet.
Ha en underbar dag !

Likes

Comments

Hej ni fina!

Idag fick jag ett smakprov på tilliten mellan häst och människa..... Amoure fick testa nya vingar i paddocken med senioren Mattrix med lek och bus!

Det får tilläggas i början att han följde efter mig när jag knäppte av grimmskaftet och ville helst inte släppa mig, men eftersom jag måste vara försiktig med foten fick han gott springa iväg med Mattrix med mig sittandes på en pall i hörnet.

Till en början ser ni på filmen att detta är väldigt roligt och han gjorde till och med ett hopp över stockarna.... men efter en stund ville han hitta på något nytt och hoppade över staketet och sprang iväg till hagen....(knäpp häst)
Jag såg honom försvinna och fick så fort jag kunde halta efter honom och hittade honom mellan stängslet och ett skjul (stömmen var inte på).... då var han så pass trött att jag kunde ta mig in , knäppa fast honom och backa ut honom.

Mitt hjärta slog i 100 men vi hade änglavakt...inga skador upptäkta men för säkerhets skull ska jag kolla efter även i morn.

Att han lät mig gå upp bakifrån med denna lilla plats tackar jag gudarna för, han kunde sparkat mig eller ännu värre gjort sig illa och då hade jag aldrig förlåtit mig själv.

Nåja slutet gott (förhoppningsvis) allting gott!

Likes

Comments

Denna dagen! Idag fick jag äntligen köra min egna bil och äntligen åka ut och ta hand om min fina Amoure. Han har fått vara utan mig dom här två veckorna och det har tagit hårt på mig... men självförtroendet sköt i höjden när han fick börja jobba.

Idag körde vi ett lugnt longeringspass med endast trav då min fot måste bli lite bättre innan jag kan få honom i en fin galopp....min plan är att få honom fin i morn!
Han var så lugn och fin och vaksam med min skada så jag känner mig riktig trygg med honom.

Jag kommer alltid att vara tacksam för min ensvishet och hans lugna sätt!

Likes

Comments

Hej ni fina!

Nu har det gått några dagar sen jag uppdaterade men pga att jag är hemma hela dagarna kanske ni inte är förvånade! Men helt dött har det inte varit, har haft en massa roligt besök och foten börjar röra på sig i booten mot min vilja....

Ni vet ju säkert hur det kan vara när man ligger hemma och är sjuk eller bara är hemma från jobbet att det kan kännas väldigt ensamt, mja så kändes det första veckan. Jag träffade nästan ingen och efter 7 dagar ( nästan) med bara katterna som sällskap började jag att prata med mig själv.... Men så kom min moster och morbror på söndagen och sen har det bara rullat på. Har fått så mycket sympati för min fot att jag nästan har slutat tycka synd om mig själv och faktiskt försökt att göra saker på dagarna haha.

Så vad består dagarna av egentligen? Jo, man sover länge, äter god frukost och ser till att ha en bra serie på tv:n som man kan hålla sig sysselsatt hela dagen. Sen har jag till min lycka fått åka ut till min lilla Amore, fina killen gör mig så sugen på att upp och rida så fort booten är borta men .... nej både han och jag får ta det väldigt lugnt! men ifrån marken kan vi börja redan på torsdag om vi har tur.... ( håll era tummar och tår) har vi inte tur ..... ja då vet jag inte hur mitt humör kommer se ut framöver.

Likes

Comments