Header

...Och kvällens planer som kommer bestå av familj - häng med mamma, pappa och Sanna. Pizza. Halloween sminkning av kusinbarn och IDOL. Och herre gud, vi sitter alltid bänkade framför tv:n på fredagarna och hejar på Chris, så JÄKLA bra! Har lite ångest inför sminkningen ikväll för att jag inte känner mig helt 100 bekväm med min kusin som kommer över senare idag tillsammans med hans dotter. Men det ska nog gå bra, vet ju i alla fall hur jag ska gå tillväga. Om möjlighet finns och om det är okej för far och dotter så kommer jag lägga upp en bild i alla fall på instagram och eventuellt här :) 


Helgen kommer bestå av 25 års kalas för min kusin som nyligen (?) flyttat till Löa, ut till sin pojkvän som bor där med sin son. Och de två väntar ett barn, som ska komma i februari. Så himla mysigt! Första gången som jag känner att jag är något avis och känner att jag själv längtar tills jag har en egen liten knodd <3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​Alltså... Är det bara jag som längtar nåt så in i norden till julen?? Bara känslan av att klä julgranen, baka pepparkakor, göra knäck, slå in julklappar.. DRÖM! Och alltså PINTEREST!!Jag får så mycket inspiration därifrån, så det är något jag verkligen kommer att använda mig av när jag ska försöka göra hemmet lite juligt!

Och jag ser verkligen fram emot den här julen mer än jag sett fram emot tidigare jular, tror att det kan ha att göra med att jag mår såå mycket bättre det här året. Livet går framåt; jag arbetstränar, och bara något så enkelt som att jag ler mycket mer. Bara det kan göra sån stor skillnad.

Och så är det andra julen med Sanna! Det som dock är synd är att vi inte komma vara tillsammans under julen så det suger, men vi får helt enkelt göra det bästa av det. 

Likes

Comments

Mina ben nog 1000 gånger om när vi gick uppför backarna som skulle leda upp till Kindlahöjden, 426 meter över havet. Och upp i Tornet skulle vi. För att ta oss upp dit gick vi över stockar och stenar, mossar och stigar. Dyngsura skor, men det var det värt!

Tackar Emelie och Sanna för sällskapet och alla skratt. Och tack till den som kom på varm choklad! Höll på att frysa arslet av mig ett tag. Men vi stannade en stund vid ett vindskydd och fikade. Skulle ha tagit kort på det men det glömdes bort totalt. 

Likes

Comments

Igår klickade jag hem ett nytt objektiv, från NetOnNet, till min kamera. Och jag är SÅÅ himla nöjd, i alla fall hittills. Jag valde Expressfrakt och får betala 49 kr för det, men det gick inte ens TOLV timmar förrän jag fick ett sms från PostNord som meddelade att mitt paket från NetOnNet hade kommit finns hos mitt när​msta ombud. Mindre än 12 timmar!!!

5/5 stjärnor från mig!

Likes

Comments

Jag vet att det finns ni lastbilschaufförer som sköter er på vägarna och som kör strålande, men sen finns det RÖVHÅL som den jag stötte på idag. Och det finns "vanliga" bilister som även de är rövhål men just idag så var det den här lastbilschaffisen som inte kunde sköta sig.

Jag och min faster hade haft en riktigt trevlig dag inne i Örebro och Dollar Store var sista stoppet innan det skulle bäras av tillbaka hem till Lindesberg. Så jag står på utfarten och väntar på att få komma in i en av de två fulla körfälten, då rusningstrafiken har dragit igång. En bilist är snäll och saktar in så att jag kan få min plats i den här trånga och långsamma kön. Det finns två körfält i den här riktningen just nu men jag vet att det snart kommer att smalnas av till ett körfält, skylten som visar på att det vänstra körfältet kommer att upphöra om 400 meter har vi passerat. Många är duktiga och tar sin plats i det högra körfältet, vissa inte lika duktiga och gasar på. Sen kommer det är jävla långtradare och kör om mig och många andra, och vid det här laget är det säkert mindre än 200 meter kvar tills det blir En-filigt.

Jag sitter och dumförklara chaffisen inför min faster och undrar hur tusan han tänker. Aja, skit samma. Sagt och gjort så kom han i alla fall in i det högra körfältet. Det kommer två rondeller, inga problem. Men sen så kommer vi ut på en 100-väg och det blir två-filigt igen. Jag ligger nu precis bakom den här lastbilen och blinkar ut i god tid och påbörjar min omkörning. När jag är 10-15 meter bakom den här inkompetenta jäveln då svänger han ut, utan nån som helst förvarning, ingen signalering eller nåt och ska göra en omkörning på framförvarande bil.

Jag har haft mitt körkort i 6 år. SEX ÅR och det här är första gången som jag nästan bokstavligt talat la mig på tutan och ur min mun flög varenda jäkla svordom jag vet om.

Likes

Comments

Älskade lilla vän. Du träter på mitt tålamod som ingen annan hund någonsin gjort och ändå kommer du undan med allt just bara för att du är så himla söt och underbar. 

Likes

Comments

Söndagen den 10 september var jag på 23 års kalas för syrran, som egentligen fyllde år den sjätte men söndagen passade mycket bättre för kalas. God tårta, smörgåstårta vill säga, och kakor, fruktsallad. Mycket trevligt helt enkelt. Av mig fick hon en riktigt snygg väggbonad från Dollar Store

THERE IS NO PLACE LIKE HOME


Och onsdagen den trettonde september var jag på bio; IT

Har ni varit sugna på att se den men av någon eller några anledningar inte kunnat gå på bion. Synd! För den var så jäkla bra!! Sista gången jag kände att varenda krona var värd att se en film var 2009, när Avatar kom ut på bio. Och jag var lika extatisk så som nu efter att jag sett IT. Det är en vecka sen och jag känner mig fortfarande helt hänförd, så...Som sagt, varenda krona av de 130 spänn som jag betalade var helt klart värda!

Likes

Comments

Den här lilla tjejen har vuxit upp, blivit stor och fyller idag hela 4 år. Hon har gett mig så otroligt mycket glädje, tröstat mig och varit en klippa när jag har mått som sämst. Alla ni som har Grand Danois vet hur underbar rasen är, hur mycket glädje de sprider omkring sig. Och det har hon gjort!

I många år hade vi bestämt oss för att vi någon dag skulle ha en Grandis. Min mamma hade arbetstränat/praktiserat hos en kvinna som drev ett Hundpensionat och hon födde även upp Dvärgpudlar och Grand Danois, så det var hos henne som vi fick lära känna denna underbara ras. Vi fick höra från henne, Susanne, att rasen var lugn. När vi några år senare skaffade Turid så fick vårat tålamod utså många prövningar, hon var allt annat än lugn. Hon var GALEN. Hon var inte elak på något sätt men vi fick jobba arslet av oss för att få henne att gå bra i koppel, att inte dra, att inte bli helt rabiat när vi träffade andra hundar.

Vi har aldrig fått jobba så mycket med någon av våra andra hundar, men tillslut så blev promenaderna felfria. Allt jobb vi la ned, hon var värd varenda sekund! ❤


FYRA år idag min flicka

Likes

Comments

"Jag måste bara fråga" sa hon med ett sådant flin som om hon kommer med en originell fråga, "vem är mannen i ert förhållande?" Fortsatte hon med. Personligen tyckte jag att det var en rätt korkad fråga. Sanna, som har varit med och fått den frågan ett antal gånger, svarade "Det finns ingen man i förhållandet, vi är båda kvinnor. Det är det som är grejen." Tjejen, våran kompis, som hade ställt frågan suckade och svartnade till i ögonen i ett par sekunder, hon kände sig kanske idiotförklarad.

Detta hände i början av mitt och Sannas förhållande, omkring september skulle jag tro. Och jag förstår fortfarande inte varför E kände att det var nödvändigt att fråga eller varför hon ens trodde att det skulle behövas en av oss som är mer dominant, manlig, bättre på fysiska jobb eller vad det nu är som får folk att tro att det måste vara någon, i ett samkönat förhållande, som är mer eller mindre av sitt eget kön. Varför måste han identifiera sig som ett specifikt kön överhuvudtaget?

Just nu håller jag på att läsa boken "HÄRSKARTEKNIK - den fula vägen till makt" skriven av Elaine Eksvärd. Det är så klockrena exempel på scenarion som hennes läsare har fått skicka in, som hon tar upp i boken. Bland annat "vem är mannen i ert förhållande?" Det finns många olika härskartekniksmetoder och denna heter Stereotypmetoden, där du förenklar personer till deras kön, hudfärg, sexuella läggning eller något så litet som deras hårfärg. Fördomar helt enkelt.


Något som jag tror förekommer ofta är att folk har många och olika stora fördomar om muslimer. Vissa kanske till och med säger att de hatar muslimer, och detta grundar de kanske på att de har träffat enbart en bråkdel av alla muslimer. Det finns omkring 1,6 miljarder muslimer i världen så det är en stor skala att hata. Eller det kan vara ryssar, personer som är blonda, araber, chefer, svenskar. Något som Elaine tog upp i kapitlet om Stereotypmetoden är hur du kan bemöta personer som har fördomar om, till exempel ryssar.

_____________________________________________________________________________

"Hur många ryssar känner du?" Och svaret kanske hade varit:
"Jag har träffat många och de är så hemska." Då är det bara att ställa frågan igen:
"Jag förstår, men hur många Känner du?"
Svaret hade sannolikt blivit "inga" och efter det behövs det inget annat än en enda lång pinsam tystnad, skön för den modige mannen och pinsam för arbetsgivaren.
-
Taget ur boken.


Likes

Comments

I fredags tog jag med mig Rugas och begav mig till Skinnskatteberg, då det var Lerkulans Hundcenter's dag, där det fanns uppvisning av vallning av får och även agilityuppvisning, sen var det rasparad (?). Dock inte så mycket till parad; En kvinna läste upp olika raser, därefter fick man gå fram med sin ras, medan kvinnan läste upp lite fakta om just den hundrasen. I gassande sol så sökte vi oss till lite skugga under en gigantisk ek. Rugas ville bestämt hälsa på ALLA vovvarna som befanns sig på ängen, och självklart så ville han även leka med dem.

Efter Skinnsberg, så stannade vi till vid Lövåsen i Lindesberg, där han fick bada för första gången. Alltså Första gången, förra året så var han ju så liten så då hann vi inte med bad på stranden innan det blev för kallt. Men det var något som han älskade! Han var så himla lycklig. Och vi var helt själva så då fick han vara lös och det gjorde ju allt så mycket roligare!

Han slängde sig efter pinnar, hoppade som ett rådjur i det svala vattnet, stannade upp några gånger och drack lite. Och sen for han iväg igen. La sig i sanden flera gånger och rullade runt och jag såg hur sandkornen klamrade sig fast i hans päls. Och DETTA är anledningen till min mamma har klippt ned honom. Schapendoes har ju annars väldigt lång päls, tänk dig en Bearded Collie. (Jag kan lägga in en bild nedanför på hur han har sett ut förut)

En långhårig Rugge Bugge från i vintras

Likes

Comments